Skip to content

Google zou Android opnieuw kunnen uitvinden met de Pixel 6

5 de juli de 2021
pixel 6 pro front back 2 f98307283fe34e7396ed3cac892eefb0

Belangrijkste leerpunten

  • De lekken en geruchten rond de Google Pixel 6 zouden kunnen wijzen op een complete opknapbeurt van het apparaat en de eerste echte vlaggenschiptelefoon die we ooit van Google hebben gezien.
  • Een nieuw naar buiten gericht ontwerp met een horizontale camerabalk aan de achterkant van de telefoon kan een belangrijk onderdeel zijn om de Pixel 6 op te laten vallen.
  • Als de lekken en geruchten waar blijken te zijn, en de Pixel 6 Google Whitechapel bevat, kunnen we kijken naar een fundamentele verandering in de manier waarop Google smartphones benadert.

De Google Pixel zou de aanzienlijke vernieuwing kunnen zijn die de Pixel-reeks nodig heeft, waardoor de telefoons van Google eindelijk opgewassen zijn tegen de grotere, stevigere vlaggenschipapparaten die Samsung en anderen aanbieden. Terwijl Google’s eerste stap in de smartphonewereld begon als een poging om geweldige software en prestaties te bieden tegen een meer betaalbare prijs, is de Pixel-serie daar op zijn primaire apparaten van afgestapt. Nu kosten ze vaak hetzelfde als (of zelfs meer dan) andere budgetvriendelijke apparaten die betere papierspecificaties en hardware-opties bieden. Met geruchten over de Whitechapel-chip van Google die ronddraait en lekken die wijzen op een volledig herontwerp van de behuizing van de telefoon, krijgen we eindelijk een echte vlaggenschipmededinger van Google. De grootste vraag zal zijn of het bedrijf het kan doen zonder vlaggenschipprijzen in rekening te brengen. “Ondanks dat ze probeerden zichzelf te onderscheiden op het gebied van software, zijn Google Pixel-apparaten een van de meest beruchte omdat ze simpelweg zwarte rechthoeken zijn met schermen erop.”

Topprestatie

Een van de meest opwindende dingen aan de Google Pixel 6 is de mogelijkheid dat Google eindelijk een smartphone zal lanceren met een intern gemaakte siliciumchip, in dezelfde geest als Apple’s Bionic A-serie of zelfs de M1-chip. Als Google in eigen huis een chip kan maken die net zo krachtig is als de toonaangevende opties van bedrijven als Qualcomm en MediaTek, zou dit een aanzienlijk voordeel kunnen opleveren ten opzichte van de concurrentie. Bovendien zou het bedrijf, door een intern ontworpen chip voor zijn telefoon te hebben, verschillende manieren kunnen creëren om zijn telefoon en software te laten profiteren van de kracht van de chipset. Het zou ook over het algemeen de kosten kunnen verlagen, omdat de chip niet van een externe bron zou worden gekocht, waardoor Google meer ruimte zou hebben om te werken met de prestaties die het biedt. Natuurlijk is er nog niets officieel, maar er is hoop dat een aankondiging binnenkort enig licht zal werpen op de Pixel 6 en de toekomst van Whitechapel-chipsets.

Roerloos Niet Meer

Ondanks dat ze proberen zichzelf te onderscheiden op het gebied van software, zijn Google Pixel-apparaten een van de meest beruchte omdat ze simpelweg zwarte rechthoeken zijn met schermen erop. Naast het eenvoudige ontwerp zijn de Pixel-telefoons de afgelopen jaren steeds moeilijker van elkaar te onderscheiden, waardoor het voor consumenten moeilijk is om erachter te komen welke het beste bij hun behoeften past. Dat zou echter snel kunnen veranderen, zoals blijkt uit: Jon Prosser, een bekende leaker, heeft ons een glimp gegeven van een volledig nieuw ontwerp voor de Pixel 6 waarmee het zich eindelijk zou kunnen onderscheiden van Pixel-apparaten uit het verleden.

Prosser debuteerde met het nieuwe ontwerp met behulp van renders gemaakt door @RendersByIan in een YouTube-video, waar hij een horizontale camerabobbel aan de achterkant van de telefoon laat zien. De vingerafdrukscanner op het achterpaneel, die lange tijd een nietje was op de Pixel-telefoons, zal naar verluidt nu worden vervangen door een vingerafdrukscanner onder het scherm, vergelijkbaar met die op andere Android-telefoons. Net als de Pixel 4a 5G en Pixel 5, zal de Pixel 6 een cirkelvormige camera bevatten in het midden van een bijna randloos scherm dat van rand tot rand op het apparaat reikt, zegt Prosser.

Hij meldt ook dat de Pixel 6 twee telefoonmodellen zal bevatten (zoals standaard is bij Pixel-apparaten), maar in plaats van de gebruikelijke XL-branding, gaat Google voor de Pixel 6 en Pixel 6 Pro. Er zijn nog geen specificaties bekend, maar zelfs een wijziging in het algehele ontwerp van de telefoon kan in de toekomst tot positieve veranderingen leiden. We zullen meer weten zodra Google een officiële aankondiging vrijgeeft (maar wie weet wanneer dat zal zijn). Als de geruchten en lekken die we hebben gezien, uitkomen, zouden we een volledige vernieuwing van de Pixel-line-up kunnen zien en een verschuiving van de meer budgetvriendelijke apparaten die we in het verleden hebben gezien. Wat eerlijk gezegd niet helemaal een slechte zaak is, zolang Google die meer betaalbare optie blijft bieden voor degenen die dat willen.