Skip to content

GPS voor autorijden, sport en varen

16 de juli de 2021
GettyImages 89368212 5bdd820a4cedfd00261dd5c9

Met een GPS-navigatiesysteem in uw auto bent u nooit de weg kwijt, maar GPS is niet alleen handig voor automobilisten. Wanneer u gaat hardlopen of fietsen, neem dan een GPS-tracker die uw snelheid, afstand, hoogteverandering en hartslaggegevens kan vastleggen en upload deze vervolgens naar een trainingslogboek of een online kaart die u kunt delen. Ga wandelen zonder je zorgen te maken over het vinden van de weg terug naar het kamp. Speel golf en weet altijd de exacte afstand tot de pin. Deze scenario’s zijn realiteit met het gebruik van GPS-ontvangers (Global Positioning System).

In uw auto

Auto-GPS-apparaten zijn nog steeds geweldige navigatiehulpmiddelen. De schermen zijn groter en helderder dan vroeger en de nauwkeurigheid is aanzienlijk verbeterd, net als de bruikbaarheid van kaarten en routebeschrijvingen met extra functies zoals verkeerswaarschuwingen en de mogelijkheid om een ​​mobiele telefoon draadloos te koppelen aan een in-car unit via Bluetooth om handsfree mobiel luidsprekergebruik.

Op het pad

Garmin-handheld

Handheld GPS-apparaten hebben buitenshuis reizen drastisch veranderd, waarbij de kaart en het kompas zijn vervangen door bewegende digitale kaarten en nauwkeurige locatie-, hoogte-, topografische en andere gegevens. Met deze handheld-eenheden kunt u waypoints invoeren, dit zijn precieze locaties voor een favoriete visplek, een veilige doorgang over een beek, een camping of iets anders dat van belang is. Handhelds verbeteren de veiligheid buitenshuis en maken verdwalen veel minder waarschijnlijk door nauwkeurige positie-informatie te verstrekken die in geval van nood aan reddingswerkers kan worden doorgegeven. Handheld GPS-trackers zijn ook handig voor geocachers die op zoek zijn naar locatiegebaseerde ‘schatten’.

Sport en fitness

Garmin GPS-hardloophorloge

Hoewel uw auto-GPS-eenheid voor sommige mobiele toepassingen multifunctioneel kan zijn, bieden fabrikanten GPS-producten aan die specifiek zijn voor fietsen en hardlopen. Bij fietsen kan een GPS-eenheid bijvoorbeeld een conventionele fietscomputer vervangen en een extra laag functies toevoegen, zoals routekaarten en trip-, hartslag- en cadansgegevens die kunnen worden geüpload naar een geautomatiseerd trainingslogboek of een website. Gespecialiseerde golf-GPS-ontvangers bieden nauwkeurige afstanden en andere nuttige informatie en kunnen vooraf worden geladen met uw favoriete banen.

Op het water

Kolibrie Fishfinder GPS

GPS is een zegen voor recreatieve en commerciële watersporters. Bewegende kaartweergaven en navigatie-overlays zijn ongelooflijk handig en gemakkelijk te gebruiken, en ze verbeteren de veiligheid in alle weersomstandigheden en lichtomstandigheden aanzienlijk. De mogelijkheid om in geval van nood nauwkeurige positie-informatie te verstrekken, is een ander belangrijk veiligheidskenmerk. Op maat gemaakte, draagbare kaartplotters worden vaak geleverd met gedetailleerde kustkaarten en er zijn veel extra kaarten voor de oceanen en meren van de aarde beschikbaar.

In de lucht

dichtbegroeid boven, van, een, pilot's, gps, eenheid, voor, vliegende, dichtbij, kachemak, baai, homer, southcentral, alaska.

Draagbare luchtvaarteenheden bieden intuïtieve, bewegende kaartweergaven met navigatie-overlays, en vormen een geweldige aanvulling op de instrumentatie van een vliegtuig. Luchtvaartfuncties omvatten een kaartpagina, terreinpagina, routepagina, positiegegevenspagina, “direct-to” navigatie, luchthaveninformatie en meer. Luchtvaart-GPS-eenheden zijn veel duurder dan andere soorten GPS-trackers, maar ze zitten boordevol premiumfuncties die waardevol zijn voor een piloot.