Skip to content

Grafisch Ontwerp Portfolio Projecten

9 de augustus de 2021
SaphonSoapBoxLayout 56a247603df78cf77273fb7c

Als je van plan bent grafisch ontwerper te worden, heb je een grafisch ontwerpportfolio nodig, zelfs als je weinig praktijkervaring hebt en geen klanten. Of je nu het traditionele album met gedrukte voorbeelden gebruikt of de modernere online verzameling werkstalen, je moet ergens beginnen. Streef naar een verscheidenheid aan projecten voor uw portfolio om te pronken met uw veelzijdigheid. Als u gespecialiseerd bent in illustraties, moeten deze prominent aanwezig zijn in uw portfolio. Als u een toekomstige webdesigner bent, neem dan webontwerpen op. Zelfs als je nog niet als grafisch ontwerper hebt gewerkt, heb je misschien schoolontwerpvoorbeelden die je kunt opnemen. Vrijwilliger om pro bono werk te doen voor een lokaal goed doel, of het nu voor print of online is; beide zullen resulteren in concrete portfoliovoorbeelden. Rond de werkvoorbeelden af ​​op werk dat u voor uzelf ontwerpt.

Webdesign

Zowat elke ontwerper heeft tegenwoordig enige ervaring met webdesign nodig. Naast het opnemen van voorbeelden van alle live webpagina’s waaraan u hebt gewerkt, kunt u ook afzonderlijke elementen opnemen, zoals logo’s, navigatieknoppen of animaties. Het is prima om mockups, persoonlijke ontwerpprojecten en schoolontwerpen in uw portfolio op te nemen. Kies je beste werk.

Logo werk

Mockup met muzieklogo

De meeste grafische ontwerpers voor web en print worden op een of ander moment opgeroepen om een ​​logo te ontwerpen. Voeg voltooide logo’s toe en de variaties die je hebt doorlopen om tot de voltooide versie te komen, als je die hebt. Ook hypothetische herontwerpen van een bekend bestaand logo kunnen pronken met uw verbeeldingskracht en stijl.

Afdrukontwerpen

Mockup voor koffieverpakking

Nu komen we bij de “traditionele” portfolio-inhoud, die projecten die zijn ontworpen om af te drukken. Zelfs als u niet van plan bent om met papier op inkt te werken, tonen de ontwerpen uw sterke punten en benaderingen van ontwerpen. Gebruik wat je hebt van schoolprojecten en rond af met alles wat ontbreekt. Een paar voorbeelden van items die in portfolio’s voorkomen zijn:

  • Visitekaartjes: Begin klein en ontwerp je eigen visitekaartje of herontwerp een bestaand bedrijfskaartje.
  • Brochure: De alomtegenwoordige brochure met drie panelen in briefvouw is vaak de ster (of ondergang) van een gedrukte portfolio. Waarom? Omdat je moet weten waar de vouwen vallen en hoe je de positionering van de tekst kunt aanpassen om die vouwen op te vangen. Ontwerp uw eigen promotiefolder.
  • verpakking: Een voorbeeld van een verpakkingsontwerp toont uw ontwerpvaardigheden en uw vermogen om de speciale vereisten te visualiseren voor een stuk dat ingewikkeld moet worden gevouwen voordat het wordt afgeleverd; je moet rekening houden met de plooien en de lijmvlakken. Als je nog niet met verpakkingen hebt gewerkt, moet je je eigen voorbeeldproduct maken. U kunt de afbeelding voor een doos voor een stuk zeep bovenaan deze pagina gebruiken om te anticiperen op de vouwbehoeften.
  • Poster of flyer: Zelfs als je een verkleinde versie van een poster moet meesturen, voeg dan een poster of flyer toe. Het moet uw beste ontwerptalenten laten zien, goed leesbaar zijn en de aandacht trekken.

Andere Overwegingen

Je portfolio is een gespreksstarter, dus wees voorbereid op het beantwoorden van vragen over hoe je de voorbeelden in je portfolio hebt ontworpen. Als je geen goede desktopprinter hebt om duidelijke kopieën van je voorbeelden te maken, ga dan naar een kopieerwinkel voor kleurenkopieën die pronken met je ontwerpen.