Skip to content

GrooVe IP gebruiken om gratis te bellen op uw Android-apparaat

2 de juli de 2021
grooveip 58afd2235f9b586046ee8178 5c65f64646e0fb0001befa64

Met de GrooVe IP-app kun je gratis lokaal bellen binnen de VS en Canada op je Android-smartphone of -tablet. In deze handleiding wordt uitgelegd hoe u dit instelt. Deze instructies zijn van toepassing op GrooVe IP voor Android, maar er is ook een iOS-versie. U moet een PayPal-account aanmaken en een kleine maandelijkse vergoeding betalen om een ​​GrooVe IP-telefoonnummer te reserveren.

GrooVe IP instellen voor gratis bellen

Volg deze stappen om te beginnen met bellen op uw Android-apparaat:

 1. Download GrooVe IP uit de Google Play Store.

 2. Start de app en tik op Begin.

 3. Vul het inschrijfformulier in. Controleer vervolgens uw e-mail, volg de link om uw account te verifiëren en log in op de GrooVe IP Portal.

 4. Selecteer Balans in het GrooVe IP-portaal.

  Saldo in de GrooVe IP-portal

 5. Selecteer een betalingsoptie onder Fondsen toevoegen (PayPal, PayPal-tegoed of PayPal-betaalpas).

  Fondsen toevoegen in de GrooVe IP-portal

 6. Zoek naar uw netnummer om het gewenste nummer te vinden en selecteer Aankoopnummer:.

  Aankoop in de GrooVe IP-portal

  Als u niet automatisch wordt gevraagd om naar een telefoonnummer te zoeken, selecteert u Cijfers aan de linkerkant van de portaalpagina.

 7. Start de GrooVe IP-app op uw telefoon en tik op Log in.

 8. Voer uw e-mailadres en wachtwoord in en geef de app toestemming om toegang te krijgen tot uw contacten.

 9. Tik op een contact om te bellen of tik op de toetsenblok.

  Inloggen, Toestaan ​​en Kiestoetsen in de GrooVe IP-app

Je moet verbonden zijn met wifi om te kunnen bellen.

Is GrooVe IP echt gratis?

Hoewel GrooVe IP zichzelf adverteert als een gratis service, moet u een klein maandelijks bedrag betalen voor een van de telefoonnummers. Je krijgt elke maand 45 sms’jes en 10 minuten gratis uitgaande oproepen. Daarna moet u minuten kopen.

Wat u nodig hebt om GrooVe IP te gebruiken

De technische vereisten voor het gebruik van GrooVe IP zijn minimaal:

 • Een smartphone of tablet met Android 2.1 of hoger.
 • Een mobiel data-abonnement of wifi-verbinding. Je kunt een mobiel data-abonnement gebruiken, maar dan zijn je gesprekken niet echt gratis. Een wifi-thuisnetwerk is ideaal.

GrooVe IP moet permanent op uw apparaat draaien als u het wilt gebruiken om oproepen te ontvangen. Dit kost wat extra batterijlading.

Waarom GrooVe IP gebruiken?

Met Google Voice kunt u meerdere telefoons bellen via één telefoonnummer dat het biedt. Bellen met Gmail staat gratis bellen toe, maar niet op mobiele apparaten. GrooVe IP voegt VoIP (Voice Over Internet Protocol) toe aan de installatie, waardoor deze activa in één functie worden samengevoegd en u uw gratis Wi-Fi-verbinding kunt gebruiken om te bellen en gebeld te worden. Op deze manier kunt u onbeperkt bellen naar elk nummer in de VS en Canada en oproepen ontvangen van iedereen in de wereld, en dat allemaal zonder de belminuten van uw mobiele abonnement te gebruiken. Dit weerhoudt u er niet van om uw telefoon te gebruiken zoals u normaal doet. Oproepen die u plaatst met GrooVe IP zijn alleen gratis naar nummers binnen de VS en Canada. Noodoproepen (bijv. 911) zijn niet beschikbaar met het systeem.

Hoe u uw Google Voice-nummer kunt koppelen aan GrooVe IP

U kunt uw Google Voice-account gebruiken om oproepen op uw telefoon te ontvangen. Google Voice-service is niet beschikbaar buiten de VS. De hier beschreven configuratie heeft voordelen voor u, zelfs als u zich buiten de VS bevindt, maar u moet het Google Voice-account maken vanuit de VS

 1. Ga naar Voice.Google.com en registreer voor een nummer als je er geen hebt, selecteer vervolgens de Instellingen Gear.

  Instellingen Gear op de Google Voice-website

 2. Selecteer + Nieuw gekoppeld nummer onder Accounten voer vervolgens uw GrooVe IP-nummer in.

  Nieuw gekoppeld nummer op de Google Voice-website

 3. Selecteer Oproepen in het linkermenu en selecteer vervolgens de schakelaar naast uw GrooVe IP-nummer onder Doorschakeling om het in te schakelen.

  Oproepen en Oproepen doorschakelen schakelen op de Google Voice-website