Skip to content

Hands-on met Apple AirTags

23 de juni de 2021
IMG 0041 9e23697ec4424e618af31e1b9a347514

Belangrijkste leerpunten

  • Ik heb de nieuwe AirTag van Apple uitgeprobeerd en ik ben onder de indruk van hoe goed het werkt.
  • De AirTag kost $ 29, of $ 99 voor een pakket van vier, en is van grote waarde gezien de hoge prijs van andere Apple-producten.
  • AirTags werken op Apple’s Zoek mijn-netwerk, zodat ze kunnen communiceren met andere Apple-apparaten om u op de hoogte te stellen van hun locatie.

De nieuwe AirTag van Apple is een van de coolste producten die het bedrijf in lange tijd heeft geproduceerd, en het verrassende is dat het slechts $ 29 kost. Natuurlijk kocht ik een pakket van vier voor $ 99, maar je hebt tenminste de mogelijkheid om de minder dure route te gaan. Dat is een verandering van tempo voor Apple, dat zowel bekend staat om zijn hoge prijzen als om zijn kwaliteit. Maar de AirTag is veel meer dan alleen een goedkoop accessoire, het is bedoeld om u te helpen uw kostbare bezittingen bij te houden. Het idee achter de AirTag is nauwelijks nieuw. Producten zoals Tile trackers en de Samsung Galaxy SmartTag zijn al een tijdje uit en bieden de mogelijkheid om je spullen te vinden via Bluetooth. Maar zoals vaak het geval is bij Apple, zijn de AirTags meer dan alleen hun specificaties. “Voorlopig ben ik er vrij zeker van dat ik mijn autosleutel niet zal verliezen.” Om te beginnen zijn de AirTags ongelooflijk eenvoudig te gebruiken als je al een Apple-gebruiker bent. Ik scheurde het pakket open en had mijn AirTag binnen enkele seconden gekoppeld aan mijn iPhone 12 Pro Max. Ik trok een plastic lipje van het batterijvak en hield het label naast mijn telefoon. De AirTag werd onmiddellijk ontdekt en ik hoefde alleen maar te kiezen uit een lijst met namen die beschreven waar ik hem waarschijnlijk zou gebruiken.

Ik was eens verloren

Ik ben misschien de perfecte klant voor de AirTag omdat ik constant dingen kwijtraak. Een van mijn grootste zorgen in het leven is het verliezen van de sleutel van mijn Toyota Highlander. Zoals ik onlangs ontdekte, als je de elektronische sleutelhanger verliest die nodig is om je auto in beweging te krijgen, kan het vervangen ervan bijna $ 1.000 kosten en tot een week duren. Dus mijn eerste missie was om de AirTag aan mijn autosleutel te bevestigen, mogelijk gemaakt door de Apple AirTag Leather Key Ring. Ik bestelde deze ring tegelijk met mijn AirTags in een mooie tint “Baltic Blue”. Het is een mooi stuk gereedschap, maar ik heb nog nooit $ 35 aan een sleutelhanger uitgegeven.

Apple AirTag in de buurt van een iPhone

AirTags zijn klein en draagbaar, waardoor ze heel gemakkelijk aan een sleutelhanger of portemonnee te houden zijn. Met een breedte van 1,25 inch en een dikte van 0,31 inch zien ze eruit als kleine vliegende schotels gegraveerd met een geweldig Apple-logo. Eenmaal gekoppeld, was het tijd om verstoppertje te spelen met de sleutel en AirTag rond mijn appartement. Ik stopte de sleutel in een la en deed alsof ik vergeten was waar ik hem had gelaten.

Maar nu ben ik gevonden

AirTags werken op het Zoek mijn-netwerk van Apple, zodat ze kunnen communiceren met andere Apple-apparaten, zelfs apparaten die niet van jou zijn, om je op de hoogte te stellen van hun locatie. Als er een iPhone is, zelfs als deze niet van u is, binnen het Bluetooth-bereik van uw AirTag, kunt u zien waar deze zich bevindt. Apple beweert dat zelfs als een willekeurige iPhone je AirTag detecteert, de eigenaar er niets van weet, zelfs niet wanneer de informatie aan jou wordt teruggegeven.

Tijdens mijn recente test ging ik niet ver van mijn AirTag, dus hij hoefde geen vreemde iPhones aan te boren. Ik was slechts ongeveer 40 voet verwijderd toen ik de Zoek mijn-app probeerde en mijn sleutel werd vrijwel onmiddellijk op de kaart gevonden. Toen ik me binnen ongeveer 10 meter van mijn sleutels bewoog, was ik binnen Bluetooth-bereik, en toen begon precisietracking. Deze functie gebruikt een U1-chip in je iPhone en AirTag om een ​​precieze locatie te krijgen.

Het leuke is dat de iPhone je een routebeschrijving toont naar waar je item zich bevindt. In de praktijk ontdekte ik dat de tracking nauwkeurig was tot minder dan een voet. Redelijk goed! “Met een breedte van 1,25 inch en een dikte van 0,31 inch zien ze eruit als kleine vliegende schotels.” Er waren echter een paar keer dat mijn iPhone de AirTag niet kon vinden toen ik dichterbij kwam. Op dat moment activeerde ik het alarmgeluid, dat luid en hoog genoeg was om door kledinglagen en Ikea-meubels heen te dringen. Over het algemeen was de AirTag een genot om te gebruiken. Ik heb hem nog maar kort, maar ik kijk er naar uit om hem op lange termijn te testen. Voor nu ben ik er vrij zeker van dat ik mijn autosleutel niet zal verliezen.