Skip to content

Hands-on met de Kyvol S31 reinigingsrobot

27 de juni de 2021
IMG 1767 d2021ec2670747bba04a2b19494d1ebe

Belangrijkste leerpunten

  • Mijn vloeren zijn schoner zonder in het zweet te werken, dankzij de nieuwe Kyvol S31.
  • De robotstofzuiger stofzuigt en dweilt automatisch, met behulp van een lasergestuurd navigatiesysteem.
  • In de praktijk vond ik de Kyvol verrassend goed in het navigeren door mijn huis.

De nieuwe Kyvol S31 robotstofzuiger verandert mijn leven, een klein stofdeeltje tegelijk. Ik was nooit geïnteresseerd in een robotstofzuiger omdat ze meer problemen leken dan ze waard waren. Je moet het ding tenslotte opladen en leegmaken. Zou een bezem en blik niet eenvoudiger zijn en honderden dollars besparen? Het geniale aan de S31 is dat hij al dat onderhoud zelf doet. Ik zette de S31 in ongeveer 10 minuten op, en vanaf dat moment was hij aan het rondsnuffelen, stofzuigen en zelfs terugzoomen naar zijn basisstation wanneer dat nodig was om het afval op te laden en in een verzegelde zak te legen. Hij dweilt zelfs vloeren.

Elegant ontwerp

Uit de doos ziet de S31 er intimiderend uit, vooral voor stofkonijntjes. Het is glanzend zwart en rond, met twee borstels aan de zijkanten om vuil op zijn pad te duwen om het op te slurpen. Op de bovenkant van het apparaat zit een knop om te beginnen met schoonmaken, terug te gaan naar het basisstation of een snelle reiniging uit te voeren. Setup is vrijwel gewoon de Kyvol aansluiten en verbinding maken met wifi. In de behuizing zit een lasergestuurd systeem waarmee de Kyvol S31 uw huis in kaart kan brengen en rond obstakels kan navigeren. Er is ook een valsensor die ervoor zorgt dat de S31 niet vast komt te zitten of naar beneden valt. Als je het apparaat liever handmatig bedient, kun je ook de meegeleverde afstandsbediening of een eigen app gebruiken.

Cybovac S31 Reinigingsrobot gescheiden van zijn dock en navigeren door een kamer

Een functie die ik vooral leuk vond, was de slimme thuisintegratie. De S31 is compatibel met Amazon Alexa en Google Assistant, dus je kunt verbale commando’s gebruiken om je robot zijn ding te laten doen. In de praktijk vond ik de Kyvol verrassend goed in het navigeren door mijn huis. Hij botste zelden tegen muren en zag alle moeilijk bereikbare plekken om ze goed schoon te maken. De S31 kan automatisch schakelen tussen verschillende vloeren, zodat ik hem kan sturen om zowel mijn tapijt als harde vloeren schoon te maken. Het bedienen van de Kyvol met de app was eenvoudig. Ik heb reinigingscycli ingesteld, het volume van de prompts aangepast en gebieden zonder robot ingesteld. Ik heb ook een schoonmaakschema opgesteld, zodat de robot zou schoonmaken als ik er niet was. Er is iets griezeligs aan het terugkeren naar pas schoongemaakte vloeren nadat Kyvol zijn werk heeft gedaan.

Maar toen ik eenmaal een kaart had opgezet, was de Kyvol nog beter in zijn werk. Het is eenvoudig genoeg om te doen door op een knop in de app te tikken en een vak naar een plaats op de kaart te slepen. Er is een soortgelijk proces voor het toevoegen van virtuele muren en niet-vacuüm- en niet-reinigingszones. U kunt ook virtuele muren toevoegen, zodat deze aan bepaalde gebieden blijven plakken in plaats van aan hele kamers. De thuisbasis van de Kyvol S31 is het dockingstation. Het dock is een oplaadstation voor de robot en bevat een stofbak van 4,3 liter waarin het door de robot verzamelde vuil wordt opgevangen. Als je niet ongelooflijk rommelig bent, kan de tas tot 60 dagen stof bevatten. Om de zak te legen, haal je de zak er gewoon uit en gooi je hem in de prullenbak. Gemakkelijk. Toen de Kyvol klaar was met stofzuigen, probeerde ik het dweilhulpstuk uit. De bot wordt geleverd met wegwerpbare en wasbare dweilpads en een watertank die u op de bodem van het apparaat kunt plakken. Het dweilen liet mijn vloeren glanzen.

Stofkonijntjes Pas op

Ik ben meer dan tevreden over de reinigingskracht van de S31. Het was me nooit eerder duidelijk hoe vuil mijn vloeren waren totdat de S31 de leiding nam. Door de krachtige zuigkracht van het vacuüm kon het haar van huisdieren van het tapijt worden getrokken, samen met stof en verschillende andere items die ik niet te nauwkeurig heb onderzocht. Het was een bevredigend gevoel om de S31 onder banken en stoelen te zien navigeren en een vrolijk zuigend geluid voort te brengen. Toen het terugkeerde naar de basis en de inhoud leegde, zag ik meer stof dan ik had verwacht. “Ik vond de Kyvol verrassend goed in het navigeren door mijn huis.” Mijn favoriete onderdeel van de Kyvol was de functie voor het reinigen van vlekken, die het best kan worden gebruikt voor het reinigen van een relatief klein gebied. De robot brengt het gebied dat je hebt uitgekozen in kaart in een vierkant en gaat er vervolgens twee keer overheen voor een grondige reiniging. Met bijna $ 500 is de S31 geen kleine investering, maar ik zag dat het apparaat uren aan arbeid bespaart. Voor gebruikers die het geld te besteden hebben en een bijna autonome reinigingsrobot willen, is de Kyvol een solide keuze.