Skip to content

Headsetmicrofoon gebruiken op pc met één aansluiting

12 de juli de 2021
GettyImages 1191721844 0c4e6a735e8d461bb4de52673efbd3d9

In de zoektocht om het formaat van laptops, smartphones en tablets te verkleinen, worden veel moderne apparaten, zelfs pc’s, nu geleverd met slechts één hoofdtelefoonaansluiting. Dat is niet zo’n probleem als je van plan bent een microfoon en headset met één jack te gebruiken, maar als je een headset hebt met de meer typische aparte microfoon- en hoofdtelefoonaansluitingen, kan dat een probleem vormen. Gelukkig zijn er manieren om het te omzeilen. Hier leest u hoe u een headset-microfoon op een pc met één aansluiting gebruikt.

Hoe een enkele jack-headsetmicrofoon op pc te gebruiken

Als uw laptop of desktop-pc slechts één audio-aansluiting heeft en uw headset of hoofdtelefoon er twee, is de eenvoudigste oplossing om een ​​adapter te gebruiken. Dit zijn kleine kabels of dozen waarmee u uw dubbele kabeloplossing kunt omzetten in een kabel die in slechts een enkele 3,5 mm-headsetaansluiting past.

Deze adapters, ook wel bekend als Y-splitters, werken met smartphones, tablets en pc’s, evenals alle andere apparaten met een enkele audio-aansluiting. Op die manier kunt u uw hoofdtelefoonmicrofoon op de pc gebruiken zoals hij bedoeld was, zonder dat u een extra headset voor die pc hoeft te kopen. Er zijn verschillende opties beschikbaar, waaronder enkele die uw dubbele connectoren omzetten in USB-C, en verschillende 3,5 mm-opties, afhankelijk van het type verbinding dat u wilt.

Een dual jack-naar-USB-C-adapter voor headsets.

Sommige fabrikanten gebruiken een andere lay-out voor de connectoren op 3,5 mm audio-aansluitingen. Zoek indien mogelijk uit of uw apparaat OMTP- of CTIA-specificaties gebruikt voordat u het koopt, en koop er een die compatibel is.

Dubbele versus Headsets met enkele aansluiting

Het belangrijkste verschil tussen dual- en single jack-headsets is het gebruiksgemak. Een headset met enkele aansluiting is ontworpen voor gebruik met apparaten die slechts één poort hebben, waardoor ze gemakkelijker te gebruiken zijn met dergelijke apparaten. Ze hebben ook minder kabels, waardoor ze compacter en draagbaarder zijn – een perfecte oplossing voor moderne smartphones, tablets en slanke laptops. Dual jack-headsets bieden iets meer veelzijdigheid, omdat u een externe microfoon op hetzelfde apparaat kunt gebruiken in plaats van de ingebouwde, of zelfs uw microfoon van een ander apparaat op de hoofdtelefoon kunt aansluiten, zoals een externe geluidskaart of recorder.

Waarom One Jack-koptelefoons populair zijn

Koptelefoons met één jack zijn populair omdat ze zijn ontworpen om te werken met nieuwe generaties steeds slankere elektronica. Smartphones, tablets en laptops worden steeds slanker en een enkele 3,5 mm audio-aansluiting kan veel ruimte besparen ten opzichte van dubbele aansluitingen. Koptelefoons met enkele aansluiting maken het aansluiten op deze enkele poorten nog eenvoudiger en veel worden meegeleverd met moderne smartphones, dus voor veel gebruikers is dit de koptelefoon die ze het meest gewend zijn en die ze waarschijnlijk in huis hebben. Dat gezegd hebbende, worden zelfs enkele 3,5 mm-poorten minder gebruikelijk in de nieuwste generaties van veel apparaten, waarbij bedrijven zoals Apple ze volledig laten vallen ten gunste van alleen een USB-C-verbinding.