Skip to content

Heeft Steve Jobs e-mail persoonlijk beantwoord?

9 de september de 2021
GettyImages 92933016 ab6a04b389054bfcae00b3268f91d428

Steve Jobs is misschien in 2011 overleden, maar hij blijft een legende in de hoofden van veel mensen. Van Jobs was bekend dat hij tot het punt kwam van elke zaak die voor hem lag – een karaktereigenschap die zijn e-mailcorrespondentie droeg.

Wat was het e-mailadres van Steve Jobs?

Zoals het geval is met veel CEO’s van grote bedrijven, had Steve Jobs een e-mail die heel eenvoudig was. Bij Apple waren zijn e-mailadressen heel eenvoudig: [email protected] en [email protected].

Tijdens zijn tijd als CEO van de nieuwe Pixar Animation Studios (van 1986-1996, tussen twee periodes bij Apple), was zijn e-mailadres veel korter: ​[email protected].

Reageerde Steve Jobs op e-mails?

Steve Jobs had veel fans, vooral nadat Apple de beroemde mobiele apparaten van het bedrijf begon uit te brengen. Het begon met de introductie van de iPod in 2001 en hij kreeg alleen maar meer bekendheid toen elke nieuwe iPhone werd uitgebracht nadat de eerste generatie in 2007 uitkwam. Tegen die tijd was hij uitgegroeid tot Fortune Magazine’s “Meest Krachtige Zakenman” en hij was een begrip, zelfs buiten de subcultuur van Macs en computernerds. Met zo’n roem komen veel vragen en zelfs een paar samenzweringen. Veel Apple-gebruikers e-mailden hem zonder antwoord te verwachten en velen ontvingen er ook geen. Af en toe kregen ze echter een reactie en velen waren zo geschokt en opgetogen dat zelfs de kortste e-mails viraal gingen in de Apple-sfeer. De e-mails van Jobs kwamen vaak overeen met zijn persoonlijke manier van communiceren: kort en bondig. The New York Times rapporteerde in 2010 over één e-mailreactie die eenvoudigweg “Yep” zei. Dit was een antwoord op de vraag van een gebruiker of de iPhone en iPad in de toekomst zouden kunnen synchroniseren. Zoals je kunt zien op plaatsen zoals een Tumblr gewijd aan e-mails van Steve Jobs, waren deze openhartige e-mails niet ongewoon. Toch was hij ook niet verder dan het toevoegen van een paar extra woorden zoals “Volgende release zal geweldig zijn” toen hij reageerde op een gerucht dat Apple technici had stopgezet die aan Final Cut werkten.

Was het echt Steve Jobs?

De volgende vragen die opkwamen, waren of het echt Steve Jobs was die de e-mails beantwoordde. Gezien de kenmerken van de antwoorden, geloven veel mensen dat dit het geval was en dat de e-mails niet door een ingewikkeld zakelijk doolhof werden geleid. Voorbeeld: toen blogger Mike Solomon Jobs schreef over een bevroren iPhone, kreeg hij vrijwel onmiddellijk antwoord. Het antwoord was ook niet in de gebruikelijke PR-taal die we van een secretaresse of assistent verwachten. In plaats daarvan eindigde de e-mail met “Plus wat coole nieuwe dingen ook.” Volgens The New York Times artikel, lijkt het er ook op dat Jobs’ antwoorden aan Apple-gebruikers toenamen na zijn ziekteverlof toen kanker hem dwong om wat vrije tijd op te nemen. Hoewel het niet zou worden verwacht dat iemand zou antwoorden op honderden of duizenden e-mails die ze hebben ontvangen, was het leuk om te weten dat je macht een reactie krijgen van Jobs. Dit alleen al bracht de Apple-sfeer in een wervelwind en dit ogenschijnlijk kleine persoonlijke tintje droeg alleen maar bij aan de aantrekkingskracht van Steve Jobs, zelfs jaren na zijn dood.