Skip to content

Het foutbericht ‘Uw computer of netwerk verzendt mogelijk geautomatiseerde zoekopdrachten’ oplossen

24 de juli de 2021
google search error db3d53300aa64c9d8a5db38351bdc2b3

Wanneer u Google gebruikt om te zoeken, ongeacht uw browser of besturingssysteem, verschijnt soms de foutmelding “uw computer of netwerk verzendt mogelijk geautomatiseerde zoekopdrachten”. Deze fout kan ervoor zorgen dat u geen toegang krijgt tot bepaalde webpagina’s en dat u meerdere keren captcha’s moet invoeren om uw zoekopdracht opnieuw in te stellen, wat nog steeds niet altijd werkt.

Oorzaak van fouten bij geautomatiseerde zoekopdrachten

Als de servers en zoekfunctie van Google veel verbindingspogingen ontvangen, dat wil zeggen zoekopdrachten van een enkele computer of netwerk, markeren ze dit als mogelijke automatisering.

Als dit wordt gedetecteerd, beperkt Google tijdelijk uw gebruik van de zoekfunctie (en heeft u mogelijk geen toegang tot specifieke webpagina’s) om ervoor te zorgen dat andere gebruikers geen vertraging ondervinden. Vaak zal Google, nadat deze fout is weergegeven, de gebruiker vragen om een ​​captcha in te voeren om te bewijzen dat ze een mens zijn en geen geautomatiseerde zoekopdrachten vanaf hun computer of netwerk verzenden.

Fouten met geautomatiseerde zoekopdrachten herstellen

Het is onwaarschijnlijk dat uw computer of netwerk geautomatiseerde zoekopdrachten verzendt. Deze foutmelding is meestal een storing die u met een paar oplossingen kunt oplossen.

Opmerking

Als u deze fout direct na het installeren van een bepaald programma of het downloaden en openen van een specifiek bestand ervaart, heeft een programma mogelijk zonder uw medeweten verbinding met internet gemaakt. Probeer in dit geval eerst het programma te verwijderen om te zien of het probleem zich blijft voordoen.

  1. Wis uw browsegeschiedenis. Ongeacht welke browser u gebruikt, het wissen van uw geschiedenis is een geweldige manier om ervoor te zorgen dat uw browsergegevens geen problemen veroorzaken.

  2. Probeer een andere internetbrowser. Soms kan de browser zelf dit probleem veroorzaken. Als u probeert in een nieuwe browser te zoeken, wordt bevestigd of het probleem afkomstig is van één toepassing. Als u de foutmelding niet in een andere browser ontvangt, verwijder dan uw oorspronkelijke browser en installeer deze opnieuw; probeer vervolgens opnieuw te zoeken om te zien of u een foutmelding krijgt.

  3. Start je computer opnieuw op. Veel problemen op verschillende apparaten zijn tijdelijke problemen die een nieuwe start kan oplossen vanuit een uitgeschakelde staat. Probeer opnieuw te zoeken als u weer op uw computer bent.

  4. Start uw router en modem opnieuw op. Als het probleem niet is opgelost met de vorige stappen, ligt het probleem mogelijk niet bij uw apparaat en in plaats daarvan bij uw internetverbinding. Als u op een andere manier zonder problemen toegang tot uw internet kunt krijgen en het probleem blijft bestaan ​​na een herstart, ligt het probleem waarschijnlijk niet bij uw netwerk of internetverbinding.

  5. Scan uw computer op malware. Tenzij u vaak schetsmatige sites bezoekt of verdachte bijlagen downloadt, is het onwaarschijnlijk dat een virus op uw computer verschijnt. Toch kan een snode programma of service ervoor zorgen dat deze foutmelding verschijnt. Zodra de scan is voltooid en u alle gedetecteerde geïnfecteerde bestanden hebt verwijderd, probeert u opnieuw te zoeken.

Wat te doen als al het andere faalt?

Computers zijn ingewikkelde stukjes technologie en er kunnen veel dingen fout gaan. Wanneer u echter een probleem ondervindt, is er altijd een laatste redmiddel: een systeemreset. Met de functie Deze pc opnieuw instellen op Windows-pc’s kunnen Windows-gebruikers Windows opnieuw installeren zonder schijf en hebben gebruikers de mogelijkheid om hun bestanden intact te houden. Mac-gebruikers, evenals MacBook Air-gebruikers, hebben ook opties om hun computers opnieuw in te stellen. Op Macs kun je ervoor kiezen om een ​​back-up van je systeem te maken en vervolgens een reset-computer te herstellen vanaf de back-up. Hoewel u al uw bestanden kunt behouden, zelfs wanneer u uw computer opnieuw instelt, is dit een soort nucleaire oplossing die u alleen moet proberen als al het andere faalt.

Opmerking

Het is een goede gewoonte om ervoor te zorgen dat u een extra kopie van alle essentiële bestanden op uw computer hebt, bij voorkeur opgeslagen in de cloud, waar ze niet vatbaar zijn voor hardwarestoringen.