Skip to content

Het foutopsporingsmenu van Schijfhulpprogramma inschakelen

24 de juni de 2021
DUDebug 5a722f208023b90037856ee9

Schijfhulpprogramma in OS X Yosemite en eerder heeft een verborgen Debug-menu dat, indien ingeschakeld, u toegang geeft tot meer Schijfhulpprogramma-functies dan u gewoonlijk ziet. Hoewel Schijfhulpprogramma al een tijdje een Debug-menu heeft, werd het nog nuttiger met de komst van OS X Lion. De informatie in dit artikel is van toepassing op Macs met OS X Yosemite (10.10) tot en met OS X Lion (10.7).

Met het Debug-menu van Schijfhulpprogramma kunt u verborgen partities op uw schijven zien.

Met OS X Lion heeft Apple een Recovery HD-partitie toegevoegd aan de opstartschijf. U kunt het gebruiken om op te starten en hulpprogramma’s zoals Schijfhulpprogramma uit te voeren, OS X opnieuw te installeren en toegang te krijgen tot internet om oplossingen te vinden voor problemen die u ondervindt. De Recovery HD-partitie is echter verborgen en is niet zichtbaar vanuit Schijfhulpprogramma. Dit kan tot problemen leiden, waaronder de mogelijkheid dat er meerdere Recovery HD-partities op verschillende schijven staan ​​wanneer u schijven dupliceert, schijven vervangt of OS X opnieuw installeert. Het kan ook voorkomen dat u de Recovery HD-partitie naar een nieuwe schijf verplaatst, mocht u ooit een schijf moet vervangen of dingen op uw schijven wilt verplaatsen.

Menu-items debuggen

Schijfhulpprogramma’s Debug-menu heeft een selectie van mogelijkheden, waarvan de meeste zijn ontworpen voor ontwikkelaars om te gebruiken bij het testen van apps die werken met het opslagsysteem van de Mac. De meeste items zijn goedaardig, zoals: Alle schijven weergeven, of Lijst met alle schijven met eigenschappen. U kunt ook een Duizend minuten aftellen om de consolelogboeken voor Schijfhulpprogramma te wijzigen in 60.000 seconden of duizend minuten. Het doel is om een ​​nauwkeurigere weergave te hebben van wanneer loggebeurtenissen plaatsvinden. Interessanter voor de gemiddelde Mac-gebruiker zijn twee commando’s in het Debug-menu:

 • Update van schijflijst forceren: Zoals de naam al aangeeft, zorgt dit ervoor dat Schijfhulpprogramma de schijven in de zijbalk bijwerkt. Dit kan handig zijn als u een schijf hebt aangesloten of verwijderd terwijl Schijfhulpprogramma is geopend.
 • Toon elke partitie: Hiermee worden alle partities op de schijf van een Mac weergegeven, zelfs als ze bedoeld zijn om te worden verborgen.

Als u toegang wilt tot de OS X Lion en de latere Recovery HD-partitie om klonen of back-ups te maken, is het inschakelen van het menu Foutopsporing in Schijfhulpprogramma de gemakkelijkste manier om deze onzichtbare partities te zien en ermee te werken.

Foutopsporing inschakelen voor OS X Yosemite en eerder

Met de release van OS X El Capitan heeft Apple de ondersteuning voor het verborgen foutopsporingsmenu van Schijfhulpprogramma’s verwijderd. Deze Terminal-opdrachten werken alleen voor versies van OS X Yosemite en eerder. Om het Debug-menu in Schijfhulpprogramma in te schakelen:

 1. Stoppen Schijfhulpprogramma als het geopend is.

 2. Launch Terminal, gelegen op Toepassingen > Gereedschap.

 3. Voer de volgende opdracht in bij de Terminal-prompt: ​defaults write com.apple.DiskUtility DUDebugMenuEnabled 1​

 4. druk op Enter of Terugkeer.

 5. Dichtbij Terminal.

De volgende keer dat u Schijfhulpprogramma start, is het menu Foutopsporing beschikbaar.

Schakel het foutopsporingsmenu uit in Schijfhulpprogramma

Als u het Debug-menu weer wilt uitschakelen, voert u de volgende stappen uit:

 1. Stoppen Schijfhulpprogramma als het geopend is.

 2. Lancering Terminal, gevestigd in Toepassingen > Gereedschap.

 3. Voer de volgende opdracht in bij de Terminal-prompt: defaults write com.apple.DiskUtility DUDebugMenuEnabled 0

 4. druk op Enter of Terugkeer.

 5. Dichtbij Terminal.

Door het Debug-menu van Schijfhulpprogramma’s uit te schakelen, worden de opdrachten in het menu niet teruggezet naar hun standaardstatus. Als je een van de instellingen hebt gewijzigd, wil je ze misschien terugzetten in hun oorspronkelijke staat voordat je het Debug-menu uitschakelt. Dat is alles wat er is om het Disk Utility Debug-menu in of uit te schakelen. Ga je gang en kijk welke functies beschikbaar zijn in het menu Debug. U vindt waarschijnlijk de Toon elke partitie en Update van schijflijst forceren artikelen het nuttigst.

Terminal gebruiken voor OS X El Capitan en hoger

In het geval dat je je afvraagt, kun je verborgen schijfpartities bekijken in OS X El Capitan of hoger; u hoeft alleen de Terminal-app te gebruiken in plaats van de Schijfhulpprogramma-app. Ga als volgt te werk om een ​​volledige lijst met schijfpartities te bekijken:

 1. Lancering Terminal, gevestigd in Toepassingen > Gereedschap.

 2. Voer in het Terminal-venster het volgende in bij de opdrachtprompt: diskutil list

 3. Druk vervolgens op Enter of Terugkeer.

 4. Terminal toont alle partities die momenteel op uw Mac zijn aangesloten.