Skip to content

Het geheugen (RAM) op uw Windows-computer vervangen

30 de juli de 2021
GettyImages 482010740 68e65520f26e40a693a5173b21c38bb6

Als uw Windows-pc traag werkt of als u bepaalde software niet kunt uitvoeren of het besturingssysteem niet kunt upgraden, kan het helpen om het RAM-geheugen (Random Access Memory) van de computer te vergroten. Bekijk het overzicht van Lifewire voor meer informatie over RAM. Het type RAM dat je nodig hebt, hangt af van het merk en model van je computer en of het een desktop of een laptop is. Bovendien stelt het moederbord van de computer strikte eisen aan welke generatie RAM het zal accepteren. Kijk dus goed naar de specificaties van uw machine. Ook moet je weten welke slots op het moederbord en in welke combinaties je de RAM-modules kunt installeren.

Hoe het RAM-geheugen in een computer te vervangen?

Nadat u de juiste RAM-chips voor uw computer hebt gekocht, opent u de computer en voegt u ze toe aan lege sleuven die bedoeld zijn voor RAM-chips, of u verwijdert de oude chips en vervangt ze door nieuwe chips. De specifieke stappen die nodig zijn om het geheugen in uw computer te vervangen, zijn afhankelijk van of u het RAM-geheugen in een desktop- of laptopcomputer vervangt. Hieronder staan ​​links naar geïllustreerde handleidingen die u door het proces van het vervangen van het RAM-geheugen in uw computer leiden:

  • Hoe te vertegenwoordigenikace Desktop-geheugen
  • Laptop- of tabletgeheugen vervangen

Het geheugen vervangen is een eenvoudige taak die iedereen met een schroevendraaier en een beetje geduld gemakkelijk in minder dan 15 minuten kan voltooien.