Skip to content

Het lettertype voor inkomende e-mail in Thunderbird wijzigen

19 de augustus de 2021
typography 1069409 960 720 5a6b61d130371300364b2fd4

Wat te weten

 • Selecteer in de Thunderbird-menubalk Thunderbird > Voorkeuren (Mac) of Hulpmiddelen > Opties (Windows-pc). Klik Weergave.
 • Selecteer het standaardlettertype en de gewenste grootte. Om kleuren te wijzigen, selecteer Kleuren. Als u tevreden bent met uw keuzes, selecteert u OK.
 • Ruim het op Berichten toestaan ​​om andere lettertypen te gebruiken selectievakje zodat uw keuzes die van afzenders overschrijven.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u de Mozilla Thunderbird-e-mailclient instelt om het lettertype, de grootte en de kleur te gebruiken die u verkiest bij het lezen van inkomende e-mail. De instructies zijn vergelijkbaar voor alle Thunderbird-versies op verschillende platforms.

Hoe u uw Thunderbird-opties voor inkomende e-mail kunt instellen

Ga als volgt te werk om het uiterlijk van uw inkomende e-mail te wijzigen:

 1. Selecteer Thunderbird > Voorkeuren (Hulpmiddelen > Opties op een Windows-computer) in de Thunderbird-menubalk.

 2. Klik Weergave.

 3. Selecteer het standaardlettertype en de gewenste grootte. Om kleuren te wijzigen, selecteer Kleuren. Als je tevreden bent met je keuzes, druk je op OK om terug te keren naar de Opmaak menu.

  1629386255 824 Het lettertype voor inkomende e mail in Thunderbird wijzigen Weergave” class=”lazyload” id=”mntl-sc-block-image_1-0-17″ >

 4. Selecteer Geavanceerd.

 5. Maak de keuzes naar wens en druk op OK. Haal het vinkje weg naast Berichten toestaan ​​om andere lettertypen te gebruiken zodat uw keuzes die van afzenders overschrijven.

  Thunderbird-lettertypen en -coderingen