Skip to content

Het onderwerp van een thread wijzigen wanneer het onderwerp verandert

29 de juli de 2021
woman using laptop at table 691573537 5a3a76ce98020700379d2ff7

In mailinglijsten, prikborden en groeps-e-mails leiden individuele berichten vaak tot levendige discussies. Naarmate deze discussies langer worden, kan het onderwerp veranderen. Meestal heeft het niets meer te maken met het onderwerp van het oorspronkelijke bericht. U kunt de onderwerpkopregel van een berichtenthread wijzigen wanneer duidelijk wordt dat het onderwerp van de discussie is gedraaid.

Behoud het originele onderwerp

Afhankelijk van waar u zich bevindt, kunt u mogelijk het onderwerp wijzigen door een nieuwe in de onderwerpregel te typen wanneer u uw antwoord schrijft. Maar dit is misschien niet de beste weg om te nemen.

In plaats van van onderwerp te veranderen, moet u duidelijk maken dat u een oude thread voortzet en geen nieuwe begint door de vorige onderwerpregel op te nemen in de nieuwe. Als het oorspronkelijke onderwerp “Nieuwe wolkenvorm ontdekt” was en u dit wilt wijzigen in “De mooiste Engelse paraplu”, zou de volledig nieuwe onderwerpregel “De beste Engelse paraplu (was: Nieuwe wolkenvorm ontdekt)” kunnen zijn. U kunt, en waarschijnlijk moet, het origineel inkorten. Als je een bericht beantwoordt met een (was:) blokkering, verwijder deze dan. Het is niet meer nodig.

Waarschuwingen bij het veranderen van een onderwerp

Als u ervoor kiest om van onderwerp te veranderen:

  • Bewerk geen eerdere inhoud of threadberichten.
  • Verwijder de ontvangers van de eerdere e-mails niet.
  • Geef aan waarom u van onderwerp verandert om verwarring te voorkomen.

Soms is opnieuw beginnen een betere keuze

Het veranderen van de onderwerpregel om een ​​nieuw gesprek te beginnen kan leiden tot weergaveproblemen voor anderen en jezelf. E-mailprogramma’s en -services kunnen de verkeerde berichten in threads samenvoegen. Om dit probleem en de kans te voorkomen dat het wordt gezien als threadjacking, wat optreedt wanneer iemand een thread of e-maildiscussie overneemt en opzettelijk berichten plaatst over een onderwerp dat geen verband houdt met het oorspronkelijke bericht. Ze maken een nieuw bericht met een nieuw onderwerp in plaats van te beginnen met een antwoord.