Skip to content

Het Out of Bounds-effect creëren in Photoshop

2 de augustus de 2021
Untitled 52b01ca8437a44db85d5e6e8c87e5b08

Een out-of-bounds-effect is een pop-outeffect waarbij een deel van de afbeelding uit de rest van de afbeelding lijkt te komen en uit een frame komt. Voor deze zelfstudie gebruiken we Photoshop CS6 om een ​​out-of-bounds-effect te creëren, maar elke recente versie van Photoshop zou moeten werken. We werken vanuit een foto van een hond, maken een kader, passen de hoek aan, maken een masker en verbergen een deel van het beeld om de hond te laten lijken alsof hij uit het kader springt. Hoewel Photoshop Elements een begeleide bewerking voor dit effect biedt, kunt u dit handmatig maken met Photoshop. Om verder te gaan, klikt u met de rechtermuisknop op de onderstaande link om het oefenbestand op uw computer op te slaan en gaat u verder met alle stappen.

Downloaden: ST_PS-OOB_practice_file.png

Oefenbestand openen

Om het oefenbestand te openen, kies Bestand > Open, navigeer vervolgens naar het oefenbestand en klik op Open. Kies dan Bestand > Sparen, noem het bestand “out_of_bounds” en kies Photoshop voor het formaat en klik vervolgens op Sparen. Het oefenbestand dat we gaan gebruiken is perfect voor het creëren van een out-of-bounds-effect, omdat het een achtergrondgebied heeft dat kan worden verwijderd, en het geeft ook beweging aan. Als u een deel van de achtergrond verwijdert, zal de hond uit het frame springen en een foto die beweging vastlegt, geeft een reden voor het onderwerp of object om het frame te verlaten. Een foto van een stuiterende bal, een hardloper, fietser, vogels in vlucht en een snel rijdende auto zijn slechts enkele voorbeelden van wat beweging suggereert.

Dubbele laag

Dubbele laag in Photoshop

Klik met de afbeelding van de hond open op het kleine menupictogram in de rechterbovenhoek van het deelvenster Lagen, of klik met de rechtermuisknop op de laag en kies Dubbele laag, dan klikken OK. Verberg vervolgens de originele laag door op het oogpictogram te klikken.

Maak een rechthoek

Maak een rechthoek in photoshop

Klik in het deelvenster Lagen op de Nieuwe laag maken onderaan het deelvenster Lagen en klik vervolgens op de Rechthoekig selectiekader in het deelvenster Gereedschappen. Klik en sleep om een ​​rechthoek te maken rond de achterkant van de hond en het meeste naar links.

Een slag toevoegen

Een lijn toevoegen in photoshop

Klik met de rechtermuisknop op het canvas en kies Hartinfarct, kies dan 8 px voor de breedte en houd zwart voor de lijnkleur. Als zwart niet wordt aangegeven, kunt u op het kleurvak klikken om de Kleurkiezer te openen en 0, 0 en 0 in de RGB-waardenvelden in te typen. Of, als u een andere kleur wilt, kunt u verschillende waarden typen. Als u klaar bent, klikt u op OK om de Kleurkiezer te verlaten, dan OK nogmaals om de streekopties in te stellen. Klik vervolgens met de rechtermuisknop en kies Deselecteren, of klik gewoon weg van de rechthoek om de selectie op te heffen.

Perspectief wijzigen

Perspectief veranderen in photoshop

Kiezen Bewerking > Vrije transformatieof druk op Controle of Opdracht+t, klik dan met de rechtermuisknop en kies Perspectief. Klik op de greep van het selectiekader (wit vierkant) in de rechterbovenhoek en sleep naar beneden om de linkerkant van de rechthoek kleiner te maken, en druk vervolgens op Opbrengst. Als u het niet prettig vindt waar het kader voor dit effect is geplaatst en u het wilt verplaatsen, kunt u het gereedschap Verplaatsen gebruiken om op de streek te klikken en de rechthoek naar de plek te slepen die u het beste lijkt.

Rechthoek transformeren

Een rechthoek transformeren in photoshop

Om de rechthoek kleiner te maken, zodat deze niet zo breed is als hij is, drukt u op Controle of Opdracht+t, klik op de linkerhandgreep en beweeg deze naar binnen, druk dan op Opbrengst.

Kader wissen

Het frame wissen in photoshop

Nu moet u een deel van het frame wissen. Kies hiervoor de Zoom gereedschap in het deelvenster Gereedschappen en klik een paar keer op het gebied dat u wilt wissen, kies vervolgens het gereedschap Gum en wis voorzichtig waar het kader de hond bedekt. U kunt naar wens op de rechter- of linkerhaakjes drukken om de grootte van de gum aan te passen. Als u klaar bent, kiest u Weergave > Uitzoomen.

Een masker maken

Een masker maken in photoshop

Klik in het deelvenster Gereedschappen op de Bewerken in de modus Snel masker knop. Kies vervolgens het gereedschap Penseel, zorg ervoor dat de voorgrondkleur in het deelvenster Gereedschappen is ingesteld op zwart en begin met schilderen. U wilt over alle gebieden schilderen die u wilt behouden, namelijk de hond en binnen het frame. Terwijl u schildert, worden deze gebieden rood. Zoom indien nodig in met het gereedschap Zoomen. U kunt op de kleine pijl in de optiebalk klikken die de penseelvoorkeuzekiezer opent om uw penseel desgewenst te wijzigen of de grootte ervan te wijzigen. U kunt de penseelgrootte ook op dezelfde manier wijzigen als de grootte van het gumgereedschap; door op de rechter- of linkerhaakjes te drukken. Als je een fout maakt door per ongeluk te schilderen waar je niet wilde, druk je op ​x om de voorgrondkleur wit te maken en te schilderen waar u wilt wissen. druk op x nogmaals om de voorgrondkleur terug te zetten naar zwart en verder te werken.

Maskeer het frame

Het frame maskeren in photoshop

Om het frame zelf te maskeren, schakelt u over van het gereedschap Penseel naar het gereedschap Rechte lijn, dat u kunt vinden door te klikken op de kleine pijl naast het gereedschap Rechthoek. Wijzig in de optiebalk het gewicht van de lijn in 10 px. Klik en sleep om een ​​lijn te maken die één kant van het frame bedekt en doe hetzelfde met de overige kanten.

Verlaat de snelle maskermodus

Verlaat de snelle maskermodus in photoshop

Zodra alles dat u wilt behouden rood van kleur is, klikt u op de Bewerken in de modus Snel masker knop. Het gebied dat u wilt verbergen is nu geselecteerd.

Gebied verbergen

Gebied verbergen in photoshop

Nu hoef je alleen nog maar te kiezen Laag > Laagmasker > Selectie verbergen, en je bent klaar! Je hebt nu een foto met een out-of-bounds-effect.