Skip to content

Het persoonlijk identificatienummer van de Nintendo 3DS resetten

7 de augustus de 2021
3ds system settings 5bd73ae346e0fb0051d90522

Wat te weten

 • Ga naar Instellingen > Ouderlijk toezicht en beantwoord uw geheime vraag om ouderlijk toezicht te ontgrendelen en uw pincode te wijzigen.
 • Als je een e-mailadres hebt geregistreerd toen je ouderlijk toezicht instelde, ga dan naar Instellingen > Ouderlijk toezicht > Pincode vergeten om uw pincode te herstellen.
 • Ga naar Instellingen > Ouderlijk toezicht > Pincode vergeten > Ik ben het vergeten > Annuleren om een ​​informatienummer van Nintendo te krijgen en je wachtwoord opnieuw in te stellen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je je Nintendo 3DS-persoonlijk identificatienummer kunt resetten. De instructies zijn van toepassing op alle 3DS- en 2DS-modellen die in Noord- en Zuid-Amerika zijn geproduceerd.

Herstel de 3DS-pincode met uw geheime vraag

Probeer eerst de pincode te herstellen door het antwoord in te voeren op de geheime vraag die u hebt opgegeven toen u het ouderlijk toezicht instelde. Voorbeelden zijn: “Wat was de naam van uw eerste huisdier?” of “Wat is je favoriete sportteam?”

 1. Selecteer Systeem instellingen (het tandwielpictogram) in het hoofdmenu.

 2. Kraan Open.

 3. Kraan Ouderlijk toezicht.

 4. Beantwoord uw geheime vraag om ouderlijk toezicht te ontgrendelen en uw pincode te wijzigen.

Als uw 3DS buiten Amerika is gemaakt, neemt u contact op met het klantenservicecentrum van uw regio.

Gebruik de herstel-e-mail om de 3DS-pincode opnieuw in te stellen

Als u een e-mailadres hebt geregistreerd voor gebruik met ouderlijk toezicht toen u de functie voor het eerst instelde, kunt u een primaire pincodesleutel krijgen zodat u uw pincode opnieuw kunt instellen, zelfs als u deze bent vergeten, evenals het antwoord op uw geheime vraag.

 1. Selecteer Systeem instellingen (het tandwielpictogram) in het hoofdmenu.

 2. Kraan Open.

 3. Kraan Ouderlijk toezicht.

 4. Kraan Pincode vergeten.

 5. Als je je geheime vraag niet kunt beantwoorden, tik je op Ik ben het vergeten.

 6. Kraan OK en vraag een e-mail aan met het e-mailadres dat u hebt gekozen voor het ouderlijk toezicht. Het ontvangen van de e-mail kan tot een uur duren. De e-mail die binnenkomt, bevat uw primaire sleutel.

 7. Voer de primaire sleutel op de 3DS in om het ouderlijk toezicht te ontgrendelen.

 8. Kiezen Verander pincode en voer een nieuwe pincode voor ouderlijk toezicht in.

Reset de 3DS-pincode met een informatienummer

Als je je pincode en het antwoord op je geheime vraag bent vergeten en je geen e-mailadres hebt geregistreerd voor gebruik met ouderlijk toezicht, moet je een informatienummer van Nintendo krijgen. Er is een vergoeding van $ 0,50 voor deze service en een creditcardnummer is vereist om te verifiëren dat een volwassene het verzoek doet.

 1. Selecteer Systeem instellingen (het tandwielpictogram) in het hoofdmenu.

 2. Kraan Open.

 3. Kraan Ouderlijk toezicht.

 4. Kraan Pincode vergeten.

 5. Wanneer je om je geheime vraag wordt gevraagd, tik je op Ik ben het vergeten.

 6. Als u wordt gevraagd een e-mail te verzenden, kiest u: Annuleren om een ​​Vraagnummer-scherm te openen.

 7. Controleer of uw systeem is ingesteld op de huidige datum bovenaan het scherm. Als de datum onjuist is, moet u deze wijzigen in de juiste datum.

 8. Noteer de acht tot tien cijfers Aanvraag nummer: die onderaan het scherm verschijnt.

 9. Ga naar de Nintendo Parental Controls PIN Reset-pagina en voer je 3DS-serienummer en aanvraagnummer in de daarvoor bestemde velden in. Uw 3DS-serienummer verschijnt aan de onderkant van het apparaat, onder de streepjescode. Het serienummer begint met twee letters en bevat vervolgens negen cijfers. Als het serienummer is verwijderd of moeilijk leesbaar is, vindt u een kopie ervan onder het batterijpakket.

 10. Vul uw persoonlijke gegevens en een e-mailadres in. Nintendo stuurt een e-mail met instructies om je pincode opnieuw in te stellen.

Waarom je Nintendo 3DS-pincode resetten?

Toen u voor het eerst ouderlijk toezicht instelde op de 3DS van uw kind, werd u gevraagd een pincode te kiezen die gemakkelijk te onthouden was, maar niet gemakkelijk genoeg voor een kind om te raden. Als je de instellingen voor ouderlijk toezicht op je Nintendo 3DS moet wijzigen en je bent de pincode vergeten, dan kun je deze herstellen of resetten.