Skip to content

Het probleem oplossen als je Stadia-controller geen verbinding maakt

4 de juli de 2021
stadiacontrollerwontconnect2 f412395e72544482b373791c00b57e99

De Google Stadia-controller is uniek omdat hij op verschillende manieren verbinding kan maken. Het wordt meestal gebruikt om verbinding te maken via wifi om Stadia-games te spelen, maar het heeft ook een USB-C-poort en ingebouwde Bluetooth. Afhankelijk van de manier waarop je je Stadia-controller probeert te verbinden, zijn er verschillende redenen waarom het niet lukt om verbinding te maken. Als je je Stadia-controller wilt aansluiten zodat je games kunt gaan spelen, moet je de methode identificeren die je probeert te gebruiken, de reden oplossen waarom deze niet werkt en mogelijk overschakelen naar een andere aanpak als niets anders werkt.

Oorzaken voor een Stadia-controller om geen verbinding te maken

Er zijn verschillende manieren om een ​​Stadia-controller te verbinden met de Stadia-service: een computer, een telefoon, een tablet of een ander compatibel apparaat. Met zoveel opties zijn er veel potentiële problemen die ervoor kunnen zorgen dat een Stadia-controller verbinding maakt. Dit zijn de meest voorkomende redenen waarom een ​​Stadia-controller geen verbinding kan maken:

 • Netwerkverbindingsproblemen connectivity
 • Problemen met het apparaat dat je gebruikt voor de eerste installatie
 • Andere software- of firmwareproblemen
 • De USB-kabel die je gebruikt is defect
 • Bluetooth is niet ingeschakeld op je apparaat
 • Uw apparaat ondersteunt geen Bluetooth- of bekabelde verbinding

Een Stadia-controller repareren die geen verbinding kan maken

Om je Stadia-controller te verbinden, moet je eerst de verbindingsmethode identificeren die je probeert te gebruiken en vervolgens de mogelijke problemen met die verbindingsmethode oplossen. Als je de controller niet kunt aansluiten, overweeg dan om een ​​andere manier te proberen om te zien of de controller wel werkt. Stadia-controllers bevatten drie verbindingsmethoden:

 • Wifi: Deze methode verbindt de controller met je wifi-router, zodat deze rechtstreeks kan communiceren met de Stadia-servers. U moet een telefoon of tablet gebruiken om de eerste installatie uit te voeren.
 • USB: Deze methode verbindt de controller met uw apparaat via een USB-kabel. De controller communiceert met je apparaat, dat informatie doorgeeft aan de Stadia-server.
 • Bluetooth: Stadia-controllers hebben Bluetooth, maar dat is alleen voor installatiedoeleinden. Op dit moment kun je geen verbinding maken via Bluetooth om games te spelen.

Wat te doen als een Stadia-controller geen verbinding maakt via wifi

Google raadt een wifi-verbinding aan voor Stadia-controllers, omdat dit de minste vertraging veroorzaakt. Probeer deze oplossingen als je problemen ondervindt bij het verbinden van je Stadia-controller met wifi:

 1. Start al uw apparaten opnieuw op. Als een Stadia-controller geen verbinding kan maken met wifi, is er mogelijk een probleem met de controller zelf, je telefoon of je netwerkhardware. Het opnieuw opstarten van deze componenten kan veel problemen oplossen, dus probeer dat eerst. Nadat je alles opnieuw hebt opgestart, controleer je of je verbinding kunt maken.

 2. Probeer een ander apparaat voor de eerste installatie. Als je een andere telefoon of tablet hebt, installeer dan de Stadia-app en gebruik deze voor het configuratieproces. Sommige telefoons kunnen het proces niet voltooien, ook al lijkt het alsof alles werkt. Als het lijkt alsof alles werkt, maar de controller is niet verbonden met wifi, dan is je telefoon de mogelijke oorzaak van het probleem.

 3. Verbeter uw wifi-signaalsterkte. Probeer de controller te verbinden met wifi in dezelfde kamer als de router. Als je verbinding kunt maken, probeer dan het wifi-signaal in de rest van je locatie te verbeteren. U kunt ook zowel de 2,4 GHz- als de 5 GHz-netwerken proberen als uw router beide heeft.

 4. Werk uw apparaten bij. Zorg ervoor dat al je apparaten de nieuwste firmware of het nieuwste besturingssysteem hebben en dat de Stadia-app ook up-to-date is. Elke verouderde software kan voorkomen dat de controller verbinding maakt.

Wat te doen als een Stadia-controller geen verbinding maakt via USB

Hoewel wifi de ideale verbindingsmethode is voor een Stadia-controller, werkt het niet altijd. USB zorgt voor een solide verbinding en is een goed alternatief. Probeer deze oplossingen als je problemen ondervindt bij het aansluiten van je Stadia-controller via USB:

 1. Sluit uw USB-kabel opnieuw aan. Koppel de kabel los van je controller en steek hem er weer stevig in. Je kunt USB-C “ondersteboven” aansluiten, dus draai de kabel gerust 180 graden voordat je hem weer aansluit om te kijken of dit helpt. Koppel vervolgens de kabel los van uw computer en sluit deze weer aan, waarbij u ervoor zorgt dat deze goed vastzit. We gaan ervan uit dat u weet of uw USB-poorten correct werken. Als uw USB-poorten niet werken, moet u het probleem oplossen voordat u verder gaat.

 2. Probeer een andere USB-kabel. Als de kabel die je gebruikt van lage kwaliteit, versleten of beschadigd is, kan dit ertoe leiden dat de Stadia-controller niet goed wordt aangesloten. Probeer een andere kabel als je die hebt, of test je kabel met een ander apparaat als je die niet hebt.

 3. Probeer een andere USB-poort. Als u verbinding maakt via een USB-hub, probeer dan rechtstreeks op uw computer aan te sluiten om te zien of de hub de boosdoener is.

 4. Zorg ervoor dat uw computer is bijgewerkt. Controleer op stuurprogramma-updates, met name updates voor de USB-stuurprogramma’s. Installeer eventuele beschikbare updates, start uw computer opnieuw op en probeer het opnieuw.

 5. Chrome bijwerken. Als je een bedrade Stadia-controller probeert te gebruiken om Stadia-games te spelen via Chrome, zorg er dan voor dat Chrome zelf up-to-date is. Als dit niet het geval is, kan dit voorkomen dat de controller verbinding maakt met Stadia.

Wat te doen als een Stadia-controller geen verbinding maakt via Bluetooth

Je Stadia-controller heeft ingebouwde Bluetooth, maar is momenteel niet ingeschakeld voor het spelen van games. Het wordt alleen gebruikt voor de eerste installatie voordat de controller is verbonden met wifi, en je kunt het niet gebruiken om draadloos verbinding te maken met een computer of telefoon om games te spelen. Probeer deze oplossingen als je problemen ondervindt bij het verbinden van je Stadia via Bluetooth tijdens het configuratieproces:

 1. Zorg ervoor dat Bluetooth is ingeschakeld op uw apparaat. Als Bluetooth is uitgeschakeld, kan je Stadia-controller geen verbinding maken. De Stadia-app zou om deze toestemming moeten vragen, maar je moet deze mogelijk handmatig inschakelen.

 2. Start uw regelaar opnieuw op. De controller is mogelijk niet vindbaar. Hier is de oplossing:

  1. Houd de ingedrukt Stadia-knop op uw controller totdat deze wordt uitgeschakeld.
  2. Houd de ingedrukt Stadia-knop op je controller totdat deze twee keer trilt.
  3. De controller moet nu vindbaar zijn, zolang Bluetooth op uw telefoon is ingeschakeld.
 3. Storingsbronnen verwijderen. Als je veel Bluetooth-apparaten in de buurt hebt, schakel ze dan uit of verplaats ze. Andere apparaten kunnen ook interferentie veroorzaken, dus zorg ervoor dat u ze uitschakelt of er ook vandaan gaat.