Skip to content

Het Sync Center gebruiken in Windows 10 Pro

11 de augustus de 2021
GettyImages 532739908 aac2c9fb74134b4a8c691d0b55e7dcd7

Sync Center is een functie die is geïntroduceerd in Windows Vista en wordt ondersteund in veel latere versies van Windows, waaronder Windows 10 Pro. Het belangrijkste doel van Sync Center is om uw bestanden te synchroniseren met een netwerkserver, zodat u altijd over de meest recente exemplaren beschikt wanneer u ze nodig hebt. De instructies in dit artikel zijn uitsluitend van toepassing op Windows 10 Pro Edition. Offline netwerksynchronisatie is niet beschikbaar voor Windows 10 Home Edition.

Waarom Sync Center gebruiken op Windows 10 Pro?

U kunt het Synchronisatiecentrum gebruiken om op elk moment toegang te krijgen tot gedeelde bestanden en mappen op uw netwerk, zelfs als u niet met het netwerk bent verbonden. Wijzigingen die u offline aanbrengt, worden automatisch doorgevoerd op de server de volgende keer dat u verbinding maakt. Synchronisatiecentrum is niet hetzelfde als OneDrive. Sync Center is geoptimaliseerd voor Microsoft Office-bestanden. In sommige situaties kunnen Sync Center en OneDrive conflicteren wanneer geopende Office-bestanden op verschillende tijdstippen worden gesynchroniseerd met Sync Center en OneDrive.

Offline bestanden inschakelen om het synchronisatiecentrum te gebruiken

Voordat Sync Center netwerkbestanden naar uw apparaat kan synchroniseren, moet u offline bestanden inschakelen:

 1. Type Controlepaneel in het Windows-zoekvak en selecteer de Controlepaneel app. U moet het oude hulpprogramma Configuratiescherm gebruiken, niet de huidige app Windows Instellingen, om het Synchronisatiecentrum te configureren.

 2. Type synchronisatiecentrum in het zoekvak in de rechterbovenhoek van het Configuratiescherm en selecteer vervolgens Synchronisatiecentrum.

  synchronisatiecentrum

 3. Selecteer Offline bestanden beheren aan de linkerkant.

  offline bestanden beheren

 4. Selecteer Offline bestanden inschakelen. U hebt beheerdersrechten nodig om deze functie in te schakelen.

  offline bestanden weergeven

 5. Start uw computer opnieuw op en herhaal stap 1-3 om toegang te krijgen tot de nieuwe instellingen voor offline bestanden.

Synchronisatiecentrum gebruiken in Windows 10

Nadat u uw computer opnieuw heeft opgestart en Sync Center opnieuw heeft gestart, heeft u drie nieuwe tabbladen in uw instellingen voor offline bestanden:

 • Schijfgebruik: definieer de hoeveelheid schijfruimte die uw offline bestanden mogen gebruiken. Standaard hebben de offline bestanden alle vrije ruimte op uw harde schijf. Om dit te wijzigen, selecteert u de Schijfgebruik tabblad en selecteer vervolgens Limieten wijzigen.
 • Encryptie: voeg beveiliging toe aan uw offline bestanden door codering in te stellen met BitLocker. Om uw bestanden te versleutelen, selecteert u gewoon Versleutelen.
 • Netwerk: kies ervoor om automatisch offline aan uw bestanden te werken als de netwerkverbinding te traag is. Je kunt ook instellen hoe vaak je wilt controleren op een langzame verbinding.