Skip to content

Het verschil tussen opvulling en marges in webdesign

25 de juni de 2021
158927436 56a9f6805f9b58b7d0003910

Marges en opvulling kunnen verwarrend zijn omdat ze in sommige opzichten hetzelfde lijken: witruimte rond een afbeelding of object. Dit is wat u als webdesigner moet weten over hun verschillen.

opvulling

Opvulling is de ruimte tussen een afbeelding of celinhoud en de buitenrand. In de onderstaande afbeelding is de opvulling het gele gebied rond de inhoud. In dit geval gaat de opvulling volledig rond de inhoud: boven-, onder-, rechter- en linkerkant. U kunt opgeven hoeveel opvulling (in percentage, pixels, punten, enz.) voor elke zijde, en ze hoeven niet hetzelfde te zijn. Op deze manier kunt u inhoud binnen een element plaatsen.

Marges

Daarentegen zijn marges de spaties buiten de grens van een element, tussen het element en wat er ook aan grenst. In de afbeelding is de marge het witte gebied buiten het gehele object. Net als de opvulling loopt de marge in dit voorbeeld volledig rond de inhoud: aan de boven-, onder-, rechter- en linkerkant. U kunt marges gebruiken om divs en andere elementen op een pagina te plaatsen. Test uw pagina’s altijd in verschillende browsers, besturingssystemen (inclusief mobiel) en schermformaten om er zeker van te zijn dat ze precies zo worden weergegeven als u wilt.