Skip to content

Het voordeel van langzamer opladen van de Pixel 6 is een kwestie van perspectief

26 de mei de 2022
GettyImages 1254591980 192f8109905f4170b099ec97ad716b09

Belangrijkste leerpunten

  • Langzamer opladen kan een merkbare impact hebben op gebruikers die hun telefoon meerdere keren per dag moeten opladen.
  • Gebruikers die niet zo vaak opladen of hun telefoons langer dan een paar jaar houden, zullen waarschijnlijk een consistenter stroomverbruik opmerken.
  • Het komt uiteindelijk neer op voorkeur: of het nu belangrijker voor je is om snel op te laden of dat je de telefoon langer opgeladen kunt houden.

Of het langzamer opladen van de Pixel 6 en Pixel 6 Pro omwille van de levensduur van de batterij gunstig is, hangt af van wat u wilt. Google heeft uitgelegd dat, ja, de Pixel 6 en Pixel 6 Pro langer nodig hebben om op te laden tot 100 procent, en dat het zo is ontworpen. Het vertragen van de oplaadsnelheid naarmate de batterij bijna vol raakt, is bedoeld om slijtage te verminderen, wat resulteert in een batterij die (waarschijnlijk) niet vaak hoeft te worden vervangen. Maar is het inwisselen van een snelle volledige lading voor een batterij die langer meegaat een waardevolle afweging? Nou ja en nee. Het hangt uiteindelijk af van wat je zoekt in een smartphone. “Ik denk dat er een tijd en plaats is voor beide scenario’s”, zegt Justin Sochovka, een expert op het gebied van consumentenelektronica voor Home Shopping Networks, in een e-mail aan Lifewire. maar ik weet niet zeker of het de inruil van een lage laadsnelheid waard is.”

De zaak voor snelheid

Een snelle oplaadtijd is cruciaal voor veel smartphonegebruikers, vooral voor degenen die hun telefoon vaak genoeg gebruiken om meerdere keren per dag op te laden. In dergelijke gevallen kan langer opladen de hoeveelheid tijd voor andere taken verminderen of ze aan één plek vastbinden terwijl ze wachten. In staat zijn om je telefoon aan te sluiten en hem in een minimale tijd 100 procent (of dichtbij) te laten bereiken, helpt ook bij een drukkere levensstijl.

Oragami schildpad en de haas cijfers op een gele achtergrond.

“Het maken van een telefoon met een batterij die langer meegaat, is handig voor de lange termijn, maar ik weet niet zeker of het de moeite waard is om een ​​langzame oplaadsnelheid in te ruilen”, zegt Sochovka. “Als ik producten op netwerken presenteer, vragen klanten altijd hoe lang het duurt om het apparaat dat ik presenteer op te laden. We leven in een wereld waar hoge laadsnelheden een belangrijke factor zijn in de producten die we gebruiken.” Nu sneller en sneller opladen een verwachte functie wordt in smartphones, lijkt de opzettelijke vertraging in de Pixel 6 en Pixel 6 Pro misschien een stap achteruit. Of misschien zelfs een hapering. Vooral voor gebruikers die hun telefoon liever updaten met elk nieuw model, omdat ze waarschijnlijk een nieuwe telefoon hebben voordat ze behoefte hebben aan een stevigere batterij.

De zaak voor een lang leven

Gebruikers die hun telefoon vasthouden totdat ze een daling van de batterijprestaties zien, zullen eerder een verschil merken. Natuurlijk zijn er verschillende redenen waarom een ​​batterij sneller leeg raakt dan normaal, maar tijd en veelvuldig opladen zijn de meest consistente oorzaken. En voor degenen die liever langer dan een jaar of twee op hun telefoon blijven hangen, kan het behoorlijk hinderlijk worden. Het kan ook de reden zijn dat ze eindelijk een nieuwe telefoon gaan kopen, zelfs als ze dat echt niet willen.

Pixel 6-handset van Google

Google Pixel 6.

“Een verslechterende batterij is een veelvoorkomende reden voor consumenten om hun telefoon te upgraden”, zegt Paul Walsh, directeur van WeSellTek, een bedrijf dat technologie opknapt, in een e-mail aan Lifewire. “Met een batterij met een veel langere levensduur zou de consument in sommige gevallen zijn telefoon veel langer kunnen houden dan anders het geval zou zijn geweest.” Zelfs met de langzamere oplaadsnelheden van de Pixel 6 en Pixel 6 Pro, is geen van beide modellen precies ijzig. Opladen tot 50 procent duurt over het algemeen ongeveer 30 minuten, of tot 80 procent in ongeveer een uur. Natuurlijk is het een beetje een afweging, maar tenzij je meerdere keren per dag razendsnel moet worden opgeladen, is het waarschijnlijk geen probleem. Walsh wijst ook op de extra milieuvoordelen van batterijen die langer meegaan. Hij stelt dat als een opgeknapte telefoon kan worden verkocht zonder een vervanging nodig te hebben “… er een aanzienlijke hoeveelheid giftige metaalmassa is die niet op de vuilstort terechtkomt.” Sochovka gelooft dat beide opties een tijd en een plaats hebben. “Als het gaat om telefoonbatterijen, is het duidelijk dat ze niet lang genoeg meegaan,” zei Sochovka, “ik vervang mijn telefoon zo vaak dat ik nooit baat zou hebben bij een batterij die langer meegaat, maar voor degenen die hun batterij niet vervangen zo vaak bellen, zou geweldig zijn.” “Ik zou zeggen dat hier een balans moet zijn,” zei Walsh, “ik leun meer op een batterij die over een langere periode goed presteert. Dit betekent dat de batterij niet hoeft te worden vervangen of wordt zo vaak vervangen.”