Skip to content

Hier leest u hoe u opgeslagen foto’s of video’s naar Snapchat kunt uploaden

18 de juni de 2021
upload saved photos or videos to snapchat 4103878 587697ff7db1434ca9d2e3e3fb6dd054

Wat te weten

 • Tik op het cameratabblad op de Herinneringen pictogram (de overlappende foto’s) onder de cameraknop en tik vervolgens op Fotorol.
 • Om je foto of video te bewerken, tik je op de drie stippen in de rechterbovenhoek en selecteer Bewerk foto (iOS) of Snap bewerken (Android).
 • Sla de foto of video op in je Snapchat-herinneringen, stuur hem naar een vriend of post hem als een Snapchat-verhaal.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je foto’s en video’s kunt delen op Snapchat. De instructies zijn van toepassing op iOS- en Android-apparaten.

Hoe toegang te krijgen tot Snapchat-herinneringen

Met Snapchat Memories kun je zowel foto’s die je maakt via de Snapchat-app opslaan als bestaande foto’s/video’s uploaden vanaf je apparaat. Hier leest u hoe u eenvoudig toegang krijgt tot de Memories-functie in Snapchat:

 1. Open de Snapchat-app en navigeer naar het cameratabblad (als je er nog niet op staat) door naar links of rechts door de tabbladen te vegen.

 2. Tik op de kleine dubbele afbeelding icoon weergegeven direct onder de Camera knop.

Een nieuw tabblad met de naam Herinneringen schuift omhoog vanaf de onderkant van het scherm en toont een raster met snaps als je die hebt opgeslagen. Als je er nog geen hebt opgeslagen, is dit tabblad leeg.

Beginnen met het uploaden van uw foto’s en video’s

1:06 Om iets van je apparaat te uploaden, moet je de functie Herinneringen gebruiken. U kunt afbeeldingen bewerken in de SnapChat-app. Als je een video verzendt, kun je deze in Snapchat inkorten, geluid uitschakelen, tekst toevoegen en eroverheen tekenen voordat je hem verzendt.

 1. In Herinneringen je zou drie tabbladen moeten zien: Snaps, Camera Roll en My Eyes Only. (Als je het niet hebt ingesteld, zie je My Eyes Only niet.) Tik op Fotorol om naar het juiste tabblad te gaan. Items in Camera Roll zijn de afbeeldingen en video’s die op je telefoon staan. Stel My Eyes Only in om een ​​back-up te maken van items op Snapchat. Selecteer de snaps die je privé wilt maken, tik op de vergrendelingspictogram onderaan het scherm en volg de aanwijzingen op het scherm. Mogelijk moet u Snapchat eerst toegang geven tot de foto’s van uw apparaat. Als je dit nog niet hebt gedaan, zou er een pop-up moeten verschijnen waarin je om toestemming wordt gevraagd. Kraan OK verder gaan.

 2. Selecteer een foto of video om als bericht naar vrienden te sturen of als verhaal te posten.

 3. Tik op het menu in de rechterbovenhoek, weergegeven door drie stippen.

 4. Kiezen Bewerk foto (iOS) of Snap bewerken (Android).

 5. Maken optionele bewerkingen aan uw foto of video met behulp van de tools die verschijnen voor tekst, emoji, tekeningen, filters of knip-en-plakbewerkingen. Je kunt geen filters toepassen met Bitmoji of animaties omdat de foto of video buiten de Snapchat-app is gemaakt. U moet echter in ieder geval één van de vele getinte filters kunnen gebruiken.

 6. Als je klaar bent met het maken van bewerkingen, tik je op Gedaan en sla vervolgens desgewenst de afbeelding op met behulp van de prompts die verschijnen.

  Drie iOS-schermen van Snapchat met de knoppen Foto bewerken, bewerken en Klaar

 7. U hoeft de bewerkte afbeelding niet op te slaan om deze te verzenden. Als u wilt verzenden zonder op te slaan, tikt u op de verzendknop om je geüploade snap als bericht naar vrienden te sturen of als verhaal te posten.

Snapchat’s opmaak van geüploade foto’s en video’s

Het is je misschien opgevallen dat sommige van de foto’s en video’s die je besluit te uploaden naar Snapchat er anders uitzien dan degene die je rechtstreeks via de app maakt. Sommige lijken bijvoorbeeld bijgesneden met zwarte randen eromheen, terwijl andere kunnen worden ingezoomd zonder dat de buitenranden zijn afgesneden. Snapchat doet zijn best om je foto of video er goed genoeg uit te laten zien om te verzenden, maar omdat deze niet rechtstreeks via de app is genomen, ziet deze er niet per se perfect uit.

Tijdelijke apps van derden geblokkeerd

Voordat de Memories-functie werd geïntroduceerd, waren er verschillende apps beschikbaar van externe ontwikkelaars die beweerden Snapchat-gebruikers te helpen bij het uploaden van foto’s of video’s naar Snapchat. Snapchat heeft sindsdien apps van derden verboden en stelt dat het in strijd is met de gebruiksvoorwaarden van het bedrijf.