Skip to content

Hoe AAC naar MP3 te converteren met iTunes

20 de juli de 2021
we have to satisfy the audition 1128104898 07f0ba317f0a41e0ab6b4fe18ab342cc

Wat te weten

 • Start iTunes en ga naar Bewerk > Voorkeuren (Win 10) of iTunes > Voorkeuren (Mac) > Algemeen tabblad > Instellingen importeren.
 • Kiezen MP3-encoder onder het menu Importeren met. Kies onder Instelling een van beide Hogere kwaliteit of Op maat (256 kbps).
 • Selecteer de nummers die je wilt converteren en ga dan naar het dossier > Converteren > MP3-versie maken.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u nummers van het Apple AAC digitale audioformaat naar MP3’s kunt converteren. Alleen nummers die DRM-vrij zijn, kunnen worden geconverteerd. Als een nummer Digital Rights Management-beveiliging gebruikt, kan het niet worden geconverteerd omdat de conversie de DRM zou kunnen verwijderen.

Wijzig iTunes-instellingen om MP3’s te maken

De eerste stap is om ervoor te zorgen dat de iTunes-bestandsconversiefunctie is ingesteld om MP3-bestanden te maken. Het kan vele soorten bestanden produceren, waaronder AAC, MP3 en Apple Lossless. iTunes in staat stellen om MP3-bestanden te maken:

 1. Start iTunes.

 2. Ga op een Windows-pc naar Bewerk > Voorkeuren. Op een Mac, ga naar iTunes > Voorkeuren.

 3. Op de Algemeen tabblad, selecteer Instellingen importeren.

  Knop Instellingen importeren in iTunes-voorkeuren

 4. Selecteer de Importeren met behulp van vervolgkeuzepijl en kies MP3-encoder.

  MP3-encoder in iTunes-importinstellingen

 5. Selecteer de Instelling vervolgkeuzepijl en kies een kwaliteitsinstelling. Kies ofwel de Hogere kwaliteit instelling, dat is 192 kbps of kies Op maat en selecteer 256 kbps. Gebruik niets lager dan de huidige bitsnelheid van het AAC-bestand dat wordt geconverteerd. Als je het niet weet, zoek het dan op in de ID3-tags van het nummer.

 6. Selecteer OK.

Hoe AAC naar MP3 te converteren met iTunes

Een AAC-muziekbestand converteren naar MP3-indeling in iTunes:

 1. Selecteer de nummers die u naar MP3 wilt converteren. Om meerdere bestanden te selecteren, drukt u op Ctrl op Windows of Opdracht op Mac en klik op elk bestand.

 2. Ga naar het dossier menu.

 3. Selecteer Converteren.

 4. Selecteer MP3-versie maken.

  Menu-item MP3-versie maken in iTunes

  ITunes waarschuwt u als een van de nummers die u kiest niet kan worden geconverteerd vanwege DRM-beperkingen. Deselecteer die nummers om door te gaan.

 5. Wacht terwijl de bestanden zijn geconverteerd.

 6. Wanneer de conversie van AAC naar MP3 is voltooid, bevat de iTunes-bibliotheek een kopie van het nummer in elk formaat. Als u wilt weten of een bestand de AAC- of MP3-indeling heeft, selecteert u het bestand en drukt u op Ctrl+ik op Windows of Opdracht+ik op een Mac om het informatievenster voor nummers weer te geven. Ga dan naar de het dossier tabblad en kijk in de Soort veld.

 7. Als u de ACC-bestanden niet wilt, verwijdert u de songbestanden uit iTunes.

Hoe u de beste geluidskwaliteit krijgt voor geconverteerde bestanden

Het converteren van een nummer van AAC naar MP3 (of omgekeerd) kan leiden tot verlies van geluidskwaliteit voor het geconverteerde bestand. Dat komt omdat beide formaten de bestandsgrootte klein houden door compressietechnologieën te gebruiken die de geluidskwaliteit bij hoge en lage frequenties verminderen. De meeste mensen merken deze compressie niet op. Dit betekent dat AAC- en MP3-bestanden al zijn gecomprimeerd. Als u het nummer naar een nieuw formaat converteert, wordt het verder gecomprimeerd. Je merkt dit verschil in audiokwaliteit misschien niet, maar als je geweldige oren of geweldige audioapparatuur hebt, misschien wel. Zorg voor de beste audiokwaliteit voor bestanden door te converteren van een origineel van hoge kwaliteit in plaats van een gecomprimeerd bestand. Het rippen van een nummer van cd naar mp3 is bijvoorbeeld beter dan het naar AAC te rippen en vervolgens naar mp3 te converteren. Als je geen cd hebt, zoek dan een lossless versie van het originele nummer om te converteren.