Skip to content

Hoe ABW-bestanden te openen, bewerken en converteren

23 de juli de 2021
abw files 5a6b298eff1b7800374125a6

Een bestand met de ABW-bestandsextensie is een AbiWord-documentbestand. Net als het DOCX-formaat van Microsoft Word, gebruikt de AbiWord-tekstverwerker dit op XML gebaseerde formaat om rich text, afbeeldingen, tabellen, enz. op te slaan. Andere technologietermen gebruiken deze letters, maar ze hebben niets te maken met het bestandsformaat. Voorbeelden zijn onder meer: beschikbare bandbreedte, gemiddelde bandbreedteverspilling, en verwaarlozing.

Hoe een ABW-bestand te openen

AbiWord ABW-bestanden kunnen worden geopend met het gratis AbiWord-tekstverwerkingsprogramma. LibreOffice Writer is ook gratis en werkt goed met ABW-bestanden op Windows, macOS en Linux.

ABW-bestanden.
Als een toepassing op uw Windows-pc het bestand probeert te openen, maar het is de verkeerde toepassing of u wilt liever dat een ander geïnstalleerd programma het opent, raadpleeg dan onze handleiding voor informatie over het aanbrengen van die wijziging.

Hoe een ABW-bestand te converteren

Als u AbiWord of LibreOffice Writer al gebruikt, kunt u het bestand openen in een van die programma’s en het vervolgens opslaan onder een nieuwe indeling. AbiWord kan bijvoorbeeld converteren naar MS Word-formaten zoals DOCX en DOC, maar ook naar RTF, TXT, EML, ODT, SXW, enz. Een andere optie is om CloudConvert te gebruiken. Het is een gratis website voor het converteren van bestanden, dus je hoeft het bestand daar alleen maar te uploaden om het naar een ander formaat, zoals PDF, te converteren. Hoewel het niets te maken heeft met het AbiWord Document-bestandsformaat, staat ABW ook voor Alcohol by Weight. Je kunt ABW naar ABV (alcohol per volume) converteren met deze converter op BeerTutor.com.

Kunt u het nog steeds niet openen?

Als je het bestand niet kunt openen of converteren met een van de hierboven genoemde programma’s, verwar je misschien een ander formaat, zoals Amazon Kindle eBook (.AZW), hiermee. Omdat hun bestandsextensies zo op elkaar lijken, is dit vrij eenvoudig te doen. Hetzelfde geldt voor A2W-bestanden.