Skip to content

Hoe AFI-bestanden te openen, bewerken en converteren

16 de juli de 2021
afi files 5a8457e804d1cf00370f6463

Een bestand met de AFI-bestandsextensie is een AOMEI Backupper-bestand gemaakt door de AOMEI Backupper-back-upsoftware. AFI-bestanden bevatten mappen en bestanden waarvan een back-up is gemaakt via de toepassing. Als het programma een back-up van een harde schijf opslaat, gebruikt het in plaats daarvan de ADI-bestandsextensie. Sommige AFI-bestanden kunnen Truevision Bitmap Graphic-bestanden zijn, vooral als de bestanden klein zijn en u vermoedt dat het afbeeldingen zijn.

Hoe een AFI-bestand te openen

AFI-bestanden die geen afbeeldingen zijn, moeten worden geopend met een AOMEI Backupper-programma, ofwel de gratis AOMEI Backupper Standard of de betaalde AOMEI Backupper Professional. Op deze manier kunt u de bestanden in de AFI-back-up op uw computer herstellen. Als dubbelklikken op het AFI-bestand AOMEI Backupper niet opent, moet u het programma zelf openen en naar de Herstellen tabblad. druk op Pad om naar het AFI-bestand te bladeren (of het ADI-bestand als u er een wilt herstellen). Sommige AFI-bestanden zijn mogelijk beveiligd met een wachtwoord. In dat geval moet u dit via AOMEI Backupper invoeren voordat u kunt beginnen met het herstellen van de bestanden. Selecteer vervolgens de back-up in de lijst om alle mappen en bestanden die erin staan ​​te bekijken. Plaats een vinkje in het vakje naast elke map of elk bestand dat u wilt herstellen. Als je de hoofdmap helemaal bovenaan kiest, kun je alles tegelijk selecteren. druk op De volgende om te kiezen waar de bestanden moeten worden hersteld, en druk op Herstellen starten om te beginnen met het herstellen van de inhoud van het AFI-bestand. IvanView kan AFI-bestanden openen die grafische bestanden zijn, maar het programma is alleen gratis als u de proefversie krijgt. Als u merkt dat een toepassing op uw pc het AFI-bestand probeert te openen, maar het de verkeerde toepassing is, of als u liever een ander geïnstalleerd programma AFI-bestanden laat openen, kunt u het standaardprogramma voor een specifieke bestandsextensie in Windows wijzigen.

Hoe een AFI-bestand te converteren

AFI-bestanden die uitsluitend met AOMEI Backupper worden gebruikt, hoeven niet naar een ander formaat te worden geconverteerd. Als u probeert er een te converteren, kan het bestand zelfs beschadigd raken en kunt u al uw back-upgegevens kwijtraken. Als u een AFI-bestand heeft dat een afbeeldingsbestand is, kunt u de gratis proefversie van Ivan Image Converter gebruiken om het AFI-bestand te converteren naar PNG, TGA, BMP, JPG, TIFF, ICO en enkele andere populaire afbeeldingsindelingen.

Kunt u uw bestand nog steeds niet openen?

Als u uw bestand niet kunt openen, controleert u of u de extensie correct leest. Sommige bestanden delen dezelfde letters als AFI-bestanden, maar openen niet op dezelfde manier, zoals AVI-, AIFF-, AIF-, AIFC-, AIT- en AIR-bestanden. Controleer nogmaals het achtervoegsel aan het einde van uw bestand. Als het eindigt met een van die extensies, volg dan die link voor meer informatie over het formaat en hoe het bestand te openen. Als uw bestand geen van deze indelingen heeft, onderzoek dan de bestandsextensie zodat u het programma kunt vinden dat verantwoordelijk is voor het openen ervan.