Skip to content

Hoe Alexa te vragen: “Lees mijn e-mails”

18 de juli de 2021
Alexareadmyemail 3b6899bdc33243d68a772f6a65c12c0b

Wat te weten

 • Koppel uw e-mailaccount aan Amazon Alexa.
 • Gebruik het spraakcommando “Alexa, lees mijn e-mail”.
 • Alexa leest de afzender/onderwerpregel van elk bericht en biedt aan om de volledige e-mail te lezen, te verwijderen of door te gaan naar het volgende.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe Alexa e-mails kan lezen, archiveren, verwijderen of beantwoorden op een Echo Show, Echo Dot of een ander Alexa-compatibel apparaat.

Hoe Alexa aan uw e-mailaccount te koppelen

Deze functie werkt alleen met Gmail en enkele Microsoft-e-mailaccounts. Voordat Alexa je e-mails kan lezen, moet je je e-mailaccount koppelen aan Amazon Alexa:

 1. Open de Alexa mobiele app en tik op Meer in de rechter benedenhoek.

 2. Kraan Instellingen.

 3. Kraan Kalender en e-mail onder het gedeelte Alexa-voorkeuren.

 4. Selecteer uw e-mailprovider (Google of Microsoft).

 5. Kraan Ja dat ben ik om de accounteigenaar te bevestigen, of tik op Ik ben iemand anders en kies je profielnaam.

 6. Zorg ervoor dat de E-mailwisseling is ingeschakeld en tik vervolgens op De volgende. De schakelaar moet effen blauw zijn met een donkerblauwe stip.

  Google en Microsoft, Ja, dat ben ik en e-mail schakelen in de Alexa-app

  Schakel de . uit Kalender schakelaar tenzij je je agenda ook aan Alexa wilt koppelen.

 7. Er wordt een webbrowser geopend en u moet inloggen op uw e-mailaccount. U wordt vervolgens gevraagd om Alexa verschillende goedkeuringen voor e-mailaccounttoegang te geven. Kraan Toestaan. Met deze goedkeuring kan Alexa e-mails van uw account lezen, opstellen, verzenden en permanent verwijderen. Als je op tikt Ontkennen, zullen deze functies niet werken.

 8. Wanneer je bij de Account toegevoegd scherm, tik op de X in de linkerbovenhoek.

 9. Kraan Doorgaan met om Alexa-spraakherkenning in te stellen, of tik op Misschien later.

  Toestaan, X en Doorgaan in de instellingen van de Alexa-app

 10. Om uw verbonden e-mailaccounts te beheren, gaat u terug naar Meer > Instellingen > Kalender en e-mailen tik vervolgens op rekeningen.

 11. Tik op je e-mail onder Gelinkte accounts.

 12. Vanuit dit scherm kun je het account ontkoppelen of een agenda koppelen. Druk op Handtekening schakelaar toevoegen Verzonden via Alexa naar uw e-mails.

  Accounts, gekoppeld account en de handtekeningschakelaar in de Alexa-app-instellingen

Hoe u Alexa kunt vragen uw e-mail te lezen

Gebruik je Alexa-apparaat (zoals een Amazon Echo) of de Alexa-smartphone-app om je e-mails te controleren met de volgende spraakopdracht:

 • “Alexa, lees mijn e-mail.”

Alexa vertelt je hoeveel ongelezen e-mails er de afgelopen dag in je inbox zitten en hoeveel e-mails er nog over zijn en als belangrijk zijn gemarkeerd. Ze begint eerst met het meest recente bericht, leest de afzender en de onderwerpregel en vraagt ​​vervolgens of je wilt dat ze de volledige e-mail leest, verwijdert of doorgaat naar de volgende ongelezen e-mail. Je kunt Alexa vertellen om je e-mailbericht te archiveren, ook al geeft ze je die optie niet specifiek. Zeg gewoon: “Alexa, archiveer het.”

Kan Alexa e-mails verzenden?

Alexa kan geen gloednieuwe e-mails voor je opstellen. Ze kan alleen reageren op ontvangen e-mails in je inbox. Als u een e-mail wilt beantwoorden, hoeft u alleen maar ‘Beantwoorden’ te zeggen. Je hebt de mogelijkheid om een ​​mondelinge e-mail op te stellen, waarna Alexa zal vragen of je het antwoord wilt verzenden. Als je ja zegt, zal ze de e-mail voor je verzenden en de handtekeningtag ‘Verzonden via Alexa’ toevoegen (als je ervoor hebt gekozen om dat in te stellen). Wees attent, maar snel met uw antwoorden. Alexa wacht niet lang op reacties en je zult heel duidelijk moeten spreken.

Hoe Alexa te stoppen met lezen

Nadat Alexa heeft aangekondigd wat er in je inbox staat, kun je haar vertellen te stoppen nadat ze heeft gevraagd of je je eerste e-mail wilt lezen of verwijderen. Een eenvoudig commando hiervoor is “Alexa, stop”. Het is wat lastiger om haar tegen te houden als ze eenmaal de e-mails voor je is gaan lezen. Als je halverwege een e-mail of een groep e-mails besluit dat je wilt dat Alexa ze niet meer leest, moet je wachten tot ze de huidige e-mail heeft gelezen voordat je een mondelinge opdracht kunt geven. Als u de Alexa-app gebruikt, tikt u op de X op het scherm om haar te laten stoppen. Als u per ongeluk een e-mail verwijdert, kunt u deze nog steeds handmatig uit uw e-mailprullenbak halen. De ophaaltijdlimieten van uw e-mailprovider zijn van toepassing.