Skip to content

Hoe Alexa’s Drop-In te gebruiken voor intercom- en aankondigingsfuncties

19 de juni de 2021
GettyImages 586094566 5b5e65024cedfd0050027cad

Door Amazon Alexa-apparaten, zoals Echos, Echo Shows of Echo Dots, in uw hele huis te hebben, kunt u gemakkelijk communiceren met gezinsleden. Gebruik een Echo in de ene kamer om binnen te vallen bij een Echo in een andere kamer, zodat je aankondigingen kunt doen of met anderen kunt praten alsof je op een intercom bent. Hier is hoe de Alexa Drop-In-functie werkt. Drop-In werkt op alle Alexa-compatibele apparaten, behalve de Amazon Tap en Echo Look. Als je een video-enabled Echo-apparaat hebt, maak dan verbinding met zowel audio als video.

Alexa Bellen en berichten instellen in de Alexa-app

Om de Drop-In-functie als intercom te gaan gebruiken, moet je eerst Alexa Calling and Messaging inschakelen in de Alexa-app. U wordt gevraagd dit te doen wanneer u de app downloadt en installeert. Zo niet, selecteer Communiceren voer in het onderste menu uw mobiele telefoonnummer in en geef toestemming voor bellen en berichten.

Schakel drop-in in op uw echo-apparaten

Drop-In is standaard uitgeschakeld, dus je moet het inschakelen voor je Echo-apparaten.

 1. Log in op de Alexa app op uw mobiele apparaat.

 2. Kraan Apparaten.

 3. Kraan Echo & Alexa.

  Alexa-app met apparaten en Echo en Alexa gemarkeerd

 4. Tik op je Echo-apparaat > Communicatieen selecteer en schakel vervolgens in Binnenvallen. Machtigingen omvatten: Uit, Aan, en Alleen mijn huishouden.

Echo’s drop-in-functie gebruiken als intercom

Nadat u Drop-In op al uw Echo-apparaten hebt ingeschakeld, kunt u de Drop-In-functie van de Echo als intercom gaan gebruiken. Wanneer elke echo een unieke naam heeft, zoals ‘Woonkamer’ of ‘Keuken’, is het gemakkelijker om te weten waar uw bericht naartoe gaat.

 1. Log in op de Alexa app op uw mobiele apparaat.

 2. Kraan Communiceren uit het onderste menu.

 3. Kraan Binnenvallen uit het hoofdmenu.

  Drop In instellen in de Alexa-app

 4. Selecteer de naam van uw Echo-apparaat en begin te spreken. Als u klaar bent, selecteert u Ophangen. Hoewel je vanuit de Alexa-app contact kunt opnemen met je Echo-apparaten, kunnen ze niet in de app binnenvallen.

 5. Zeg eventueel “Alexa, kom langs bij[Echoname}[Echoname}” met een ander Echo-apparaat in uw huis. U maakt direct verbinding en kunt met iedereen in die kamer communiceren. Als je een Echo Show gebruikt, zie je een Recent actief indicator die aangeeft of er iemand in de buurt is van de andere apparaten in uw huis.

Alexa-aankondigingen

Het gebruik van Aankondigingen is een geweldige manier om de familie te vertellen dat het etenstijd is of om iedereen te laten weten dat het bedtijd is. Gebruik aankondigingen van een Echo-luidspreker door een commando uit te spreken zoals:

 • Alexa, kondig aan…”
 • Alexa, uitzending…”
 • Alexa, vertel het iedereen…”

Als je bijvoorbeeld zegt: “Alexa, vertel iedereen dat het tijd is voor het ontbijt”, laat Alexa een gong horen op elk Echo-apparaat en zegt ze: “Aankondiging”. Alexa speelt dan je stem af en zegt: “Het is tijd voor het ontbijt.”

Maak een aankondiging met de Alexa-app

Je kunt ook de Alexa-app gebruiken om een ​​aankondiging te doen, wat handig is als je niet thuis bent:

 1. Log in op de Alexa app op uw mobiele apparaat.

 2. Kraan Communiceren uit het onderste menu.

 3. Kraan Aankondigen.

 4. Typ of spreek uw bericht in en druk vervolgens op de pijl.

  Stel een aankondiging in op je Alexa-app

 5. Je bericht wordt direct afgespeeld op je Alexa-compatibele apparaten.

Wanneer u onderbrekingen wilt vermijden

Als je een videoapparaat hebt, maar je wilt geen video gebruiken tijdens een inloopgesprek, zeg dan: “Alexa, video uit” of raak het scherm aan en tik op de Video uit knop. Als je ‘Niet storen’ wilt inschakelen, zeg je: ‘Alexa, stoor me niet“Als u ‘Niet storen’ wilt uitschakelen, zegt u: ‘Alexa, schakel Niet storen uit.” Plan Niet storen in voor specifieke tijden en specifieke apparaten met behulp van de Alexa-app.