Skip to content

Hoe Amazon FreeTime Unlimited te gebruiken

27 de juli de 2021
GettyImages 883964620 5b5f3c5246e0fb008273abc6 5c6ec71746e0fb0001c029f2

Als je het zoeken, screenen en filteren van leeftijdsgeschikte inhoud voor je kinderen moe wordt, zul je dol zijn op Amazon FreeTime Unlimited, de kindvriendelijke abonnementsservice van het bedrijf. De service was ooit een optie voor alleen Amazon, maar is nu toegankelijk vanaf elk compatibel iOS- en Android-apparaat.

Wat is Amazon FreeTime Unlimited?

FreeTime is speciaal ontworpen voor ouders van kinderen van 3 tot 12 jaar en biedt ouders een handige manier om hun kinderen hoogwaardige, op de leeftijd afgestemde entertainment te bieden. Naast e-books omvat de onbeperkte inhoud van FreeTime reclamevrije en sociale mediavrije video’s, films, audioboeken, educatieve games en digitale muziek.

FreeTime helpt ouders bij het bewaken, controleren en instellen van tijdslimieten voor inhoud via het ouderdashboard. Selecteer een leeftijdscategorie, zoals 9-12, en FreeTime biedt inhoud die vermakelijk, educatief en leuk is, afkomstig van populaire netwerken zoals Disney, Nickelodeon en National Geographic. Jongere kinderen zullen waarschijnlijk meer inhoud zien van Sesamstraat en PBS Kids. Het ouderdashboard van FreeTime biedt een compleet overzicht van wat kinderen hebben bekeken, geleerd en gelezen, met historische analyses die de laatst geopende inhoud onthullen en hoeveel tijd kinderen aan elke inhoud hebben besteed. Met het Dashboard kunt u tijdslimieten instellen, sluitingstijden plannen en bedtijden instellen. Een van de beste functies zijn discussiekaarten, gebouwd rond de inhoud die uw kinderen hebben gebruikt, met gemoedelijke aanwijzingen voor open discussies en zelfs interactieve activiteiten en knutselen die bij hun nieuwe kennis passen.

Screenshot van Amazon FreeTime Unlimited met inhoud voor 6-8-jarigen

FreeTime Unlimited vereist een abonnement dat op elk moment kan worden opgezegd. Een gezinsabonnement biedt afzonderlijke logins voor maximaal vier kinderen, met korting voor Prime-leden. U kunt een gratis proefperiode van een maand proberen voordat u zich abonneert. Zodra je het maandelijkse abonnement hebt gekocht, is FreeTime toegankelijk op compatibele Amazon-apparaten, waaronder Alexa, Kindle, Fire TV, Echo-apparaten, webbrowsers en Android- en iOS-apparaten.

Amazon FreeTime op Amazon-apparaten

Zodra je je FreeTime Unlimited-abonnement hebt gekocht, is de service toegankelijk vanaf elk compatibel Amazon-apparaat, inclusief Kindle Fire en een Kindle-e-reader. Met compatibele Alexa-apparaten kun je muziek afspelen, naar audioboeken luisteren en zelfs moppen vertellen. Amazon heeft ook een speciale Alexa-pagina opgezet met ‘Gratis dingen om te proberen met Alexa’, waardoor kinderen tal van innovatieve manieren hebben om plezier te hebben met FreeTime. U hebt ook toegang tot FreeTime Unlimited via uw webbrowser, die u voor elk specifiek kinderprofiel kunt inschakelen. Schakel de Amazon FreeTime-webbrowser in of uit in het ouderdashboard.

Amazon FreeTime op Android

Download de FreeTime-app gratis in de Google Play Store, maar je moet nog steeds een abonnement aanschaffen om toegang te krijgen tot de service. Als u de service aanschaft in de Play Store-app na een gratis proefperiode van een maand, betaalt u minder dan wanneer u zich rechtstreeks op de Amazon-site zou hebben geabonneerd. Prime Members krijgen in ieder geval korting.

Screenshot van Amazon FreeTime Unlimited voor Android

Waar je je abonnement ook aanschaft, je hebt toegang tot de service op elk compatibel apparaat. Het gebruik van FreeTime op een Android-apparaat is echter iets beperkter dan met een Amazon-apparaat. U moet games en inhoud afzonderlijk downloaden en u kunt geen boeken delen vanuit uw Audible- of Kindle-account op een Google-apparaat.

Amazon FreeTime op iOS

FreeTime Unlimited is beschikbaar als gratis download in de iTunes Store met de mogelijkheid om het FreeTime-abonnement aan te schaffen na een gratis proefperiode van een maand. Prime-leden krijgen korting.

Screenshot van Amazon FreeTime Unlimited voor iOS

Veel van de functies voor ouderlijk toezicht en tijdslimieten zijn niet beschikbaar op iOS- of iPadOS-apparaten. Apple staat niet toe dat apps van derden een volledig apparaat besturen, dus ouders kunnen niet voorkomen dat kinderen de kindveilige zone van FreeTime verlaten en andere gebieden op de iPad bekijken. Je kunt ook geen Audible- of Kindle-content delen in de iOS-versie en games en content moeten apart worden aangeschaft. Zodra u een FreeTime-abonnement op een willekeurig platform hebt gekocht, kunt u het op alle platforms gebruiken. Je hebt ook een internetverbinding nodig om toegang te krijgen tot FreeTime.