Skip to content

Hoe Amazon Prime Video te Chromecasten

2 de juli de 2021
GettyImages 490536472 d4c9025ff57a46bf9a6cf9a3ede87040

Wat te weten

 • Tik in de iOS- of Android Amazon Prime Video-app op de Gips pictogram in de rechterbenedenhoek, selecteer uw Chromecasten speel je show af.
 • Ga vanaf een computer naar Amazon Prime Video in de Chrome-browser, selecteer de menu met drie stippen in de rechterbovenhoek en selecteer Gips.
 • Je mobiele apparaat en Chromecast moeten zijn verbonden met hetzelfde wifi-netwerk om casten te laten werken.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je Amazon Prime Video cast via een Google Chromecast.

Chromecasten vanuit de Prime Video-app

U kunt rechtstreeks vanuit de Amazon Prime Video-app casten naar uw Chromecast. Het proces is net zo eenvoudig als casten vanuit een ondersteunde app.

 1. Open de Prime Video-app op uw apparaat.

 2. Druk op Gips icoon.

 3. Selecteer het Chromecast-apparaat in uw netwerk waarnaar u wilt casten.

 4. Selecteer een video om te bekijken. Wanneer u dit doet, wordt het afgespeeld op het scherm dat is verbonden met uw Chromecast.

Hoe Chromecast Amazon Prime Video vanaf een computer

Het streamen van Amazon Prime Video naar Chromecast vanaf een computer is eenvoudig. Stel de Google Chrome-browser in op uw computer en cast inhoud van uw desktop naar uw tv. Deze methode werkt voor zowel Mac als pc en werkt vooral met notebooks met het Google Chrome OS, waarop de Chrome-browser vooraf is geïnstalleerd. Het casten van Amazon Prime Video naar een tv kost computerverwerkingskracht en kan de batterij snel leegmaken. Sluit de computer aan op een voedingsbron terwijl u deze methode gebruikt.

 1. Open een nieuw Chrome-browservenster of -tabblad en ga naar Amazon Prime Instant Video of Amazon Prime Video als u zich abonneert op de betaalde service. Casten vanuit de Chrome-browser staat alleen streams toe met een resolutie tot 1080p. Dit is een nadeel, gezien Amazon Prime Video-contentstreams in 4K met compatibele hardware.

 2. Selecteer de drie-punt pictogram in de rechterbovenhoek van de browser en onder de tabbladen.

  Chrome met de knop Meer opties gemarkeerd

 3. Selecteer Gips.

  Amazon Video met Cast-knop gemarkeerd

 4. Selecteer het apparaat waarnaar u het scherm wilt casten. Als u meer dan één streamingapparaat heeft, selecteert u de optie TV. Zorg ervoor dat de Chrome-browser is bijgewerkt naar de nieuwste versie. Als er een rood downloadpictogram wordt weergegeven in de rechterbovenhoek van de browser, moet u de updates installeren voordat u verder kunt gaan met deze castingmethode.

 5. De gecaste inhoud verschijnt op de tv. Je kunt op andere tabbladen bladeren terwijl je Amazon Prime Video op een tv cast. Houd de browservensters en -tabbladen echter tot een minimum beperkt, omdat dit de computer kan vertragen en het streamen en casten kan verstoren.

 6. Als u een cast wilt beëindigen, sluit u het Chrome-venster of -tabblad dat u aan het casten was. Of selecteer de drie-punt pictogram en selecteer vervolgens het aangesloten apparaat om de stream te verbreken.

Hoe stream ik Amazon Prime van mijn telefoon naar mijn tv?

Google Chromecast ondersteunt veel services, waaronder Amazon Prime Video. Omdat Chromecast Prime Video ondersteunt, zijn er twee manieren om video’s te casten. Als u een desktop-pc gebruikt, werkt casten vanuit de Google Chrome-browser het beste. Het is niet zo efficiënt als het doen vanuit een app, maar het klaart de klus. Zoals bij de meeste services, is het gebruik van de Amazon Prime Video-app op een mobiel apparaat de beste route. Sinds Prime Video Chromecast begon te ondersteunen, is het proces eenvoudig.

Waar is de Cast-knop op Amazon Prime?

Als u de iOS- of Android-versie van de Amazon Prime Video-app gebruikt, vindt u de Cast-knop aan de rechterkant van het app-scherm naar beneden. Het pictogram ziet eruit als een kleine tv met een wifi-signaal. Als je het Cast-pictogram niet ziet in je Amazon Prime Video-app, zijn er een paar mogelijkheden. Ten eerste is het pictogram alleen zichtbaar als je een Chromecast-apparaat hebt aangesloten op je tv. Ook moeten uw mobiele apparaat en Chromecast zijn verbonden met hetzelfde wifi-netwerk en moet uw mobiele Amazon Prime Video-app worden bijgewerkt naar de nieuwste versie. Om de Cast-knop op Amazon Prime Video op een computer te vinden, moet je in de Chrome-browser zijn. Selecteer Personaliseer en controleer Google Chrome (het pictogram met de drie verticale stippen) in de rechterbovenhoek en selecteer vervolgens Gips. Selecteer de bronnen vervolgkeuzemenu, kies de Gips tabblad en selecteer uw Chromecast.