Skip to content

Hoe Android Lock Screen-wachtwoord en pincode opnieuw in te stellen

24 de juli de 2023
reset android lock screen password 2740708 c99ce32a74774858b0bf85bafc8031f7

Het kan gemakkelijk zijn om uw Android-wachtwoord of pincode te vergeten, maar er zijn meerdere manieren om een ​​Android-apparaat opnieuw in te stellen of te ontgrendelen. In deze handleiding wordt uitgelegd hoe u een wachtwoord en pincode voor het vergrendelscherm kunt resetten op de meeste Android-apparaten die zijn vervaardigd door Samsung, Google, Huawei, Xiaomi en anderen.

Hoe u uw Android op afstand kunt ontgrendelen

Er zijn verschillende manieren om Android op afstand te ontgrendelen wanneer u niet voorbij het vergrendelingsscherm kunt komen. Om toegang te krijgen tot uw Android, kunt u uw pincode of wachtwoord op afstand resetten, uw telefoon rooten om de instellingen te wijzigen of de telefoon resetten. Als u uw Android-telefoon bent kwijtgeraakt of als deze is gestolen, zijn er apps om u te helpen uw telefoon terug te vinden.

Gebruik Google Zoek mijn apparaat

Jarenlang maakte de Google Find My Device-webapp het voor gebruikers mogelijk om de pincode van het vergrendelscherm te wijzigen. Het is geen optie meer. Nu is het alleen mogelijk om Find My Device te gebruiken om een ​​telefoon of tablet te lokaliseren via internet of een ander apparaat en een bericht naar het scherm te sturen als iemand je verloren apparaat heeft gevonden. Deze wijziging betekent niet dat je je Android niet op afstand kunt ontgrendelen. Het betekent alleen dat het niet zo gemakkelijk zal zijn. Je hebt nog steeds opties.

Gebruik Samsung Zoek mijn mobiel

Als je een Samsung Android-telefoon of -tablet bezit en je apparaat hebt geregistreerd met je Samsung-account, heb je geluk. Gebruik Samsung Find My Mobile om het vergrendelingsscherm te resetten. Ontgrendeling op afstand inschakelen op uw Android met Samsung Find My Mobile:

 1. Open Instellingen op uw apparaat.

 2. Selecteer Vergrendelscherm en beveiliging. Op sommige Samsung-apparaten moet u mogelijk selecteren Beveiliging of Biometrie en beveiliging in plaats van.

  Vergrendelscherm en beveiliging, Zoek mijn mobiel en afstandsbedieningen schakelen naar AAN

 3. Selecteer Vind mijn mobiel.

 4. Selecteer Account toevoegen en log in op uw Samsung-account.

 5. Schakel de Afstandsbedieningen schakelaar.

 6. Om uw apparaat te ontgrendelen, gaat u naar de Samsung Find My Mobile-webpagina en logt u in.

 7. Selecteer Ontgrendelen.

  Ontgrendel de optie Telefoon

 8. De schermvergrendelingsinformatie op uw apparaat wordt verwijderd. Dit kan het patroon, de pincode, het wachtwoord of de biometrie zijn die u oorspronkelijk hebt ingesteld.

Gebruik Mijn wachtwoord vergeten

Als u een oudere versie van Android gebruikt, met name Android 4.4 KitKat of ouder, is de mogelijkheid om het vergrendelingsscherm opnieuw in te stellen ingebouwd in het vergrendelingsscherm zelf. Voer vijf keer het verkeerde patroon of de verkeerde pincode in en u ziet een Patroon vergeten of Pincode vergeten bericht. Selecteer het en log in op uw Google-account om het vergrendelingsscherm opnieuw in te stellen.

Gebruik minimale ADB en Fastboot (alleen geroote telefoons)

Een van de gemakkelijkste manieren om uw vergrendelingsscherm opnieuw in te stellen, is door speciale opdrachten te gebruiken die beschikbaar zijn met Minimal ADB en Fastboot. De vangst hier is dat deze methode alleen werkt op geroote Android-telefoons. Deze geavanceerde functie bewerkt de database op uw telefoon waarin de pincode voor het vergrendelscherm is opgeslagen. Als u niet bekend bent met het rooten van uw Android of niet prettig werkt met de Minimal ADB- en Fastboot-tool, slaat u deze optie over. Als je deze tool nog nooit eerder hebt gebruikt, neem dan even de tijd om te leren over het instellen van Minimal ADB en Fastboot en het aansluiten op je telefoon via een USB-verbinding. Nadat u de instructies hebt gevolgd om USB-foutopsporing op uw telefoon in te schakelen en u het Minimal ADB-opdrachtvenster hebt geopend, voert u in ADB-apparaten om te bevestigen dat je verbonden bent met je telefoon.

 1. Binnenkomen adb-schaal en selecteer Binnenkomen.

 2. Voer de volgende opdrachten regel voor regel in. Selecteer Binnenkomen aan het einde van elke regel. cd /data/data/com.android.providers.settings/databases

  type=”code”> sqlite3 instellingen.db

  type=”code”> update systeem ingestelde waarde=0 waar name=’lock_pattern_autolock’;

  type=”code”> update systeem ingestelde waarde=0 waar name=’lockscreen.lockedoutpermanently’;

  type=”code”> .stop

  type=”code”>

 3. Start uw telefoon opnieuw op en het vergrendelingsscherm wordt gereset.

Stel uw Android-apparaat opnieuw in

Als niets anders werkt, heb je een laatste redmiddel om je apparaat te herstellen. U moet uw apparaat wissen en opnieuw beginnen. Het nadeel hiervan is dat u alle gegevens en bestanden die erop zijn opgeslagen, kwijtraakt. Het voordeel is dat je geen nieuwe telefoon of tablet hoeft te kopen. Het is mogelijk om de fabrieksinstellingen te herstellen in de herstelmodus als u niet voorbij het vergrendelingsscherm kunt komen. Een snellere en eenvoudigere methode is echter om Google Find My Device te gebruiken om het apparaat te wissen.

 1. Schakel uw apparaat in.

 2. Ga in een webbrowser naar de Google Find My Device-webpagina.

 3. Kies het Android-apparaat waarvoor u momenteel geen toegang meer heeft.

 4. Selecteer Wis apparaat in het linkerpaneel.

  Optie Apparaat wissen op de Find My Device-site van Google

 5. In de Wis apparaat deelvenster, lees de waarschuwingen en selecteer vervolgens Wis apparaat.

 6. Mogelijk wordt u gevraagd om u aan te melden bij uw Google-account voordat de wisprocedure begint.

Zodra je je telefoon of tablet hebt gewist, wordt deze automatisch opnieuw opgestart. De volgende keer dat u het apparaat start, logt u in op uw Google-account en stelt u het in zoals u deed toen u het voor het eerst kocht.

FAQ

 • Kan ik mijn telefoon ontgrendelen zonder mijn gegevens te verliezen?

  Het is mogelijk om het vergrendelingsscherm op een Samsung-telefoon te omzeilen door op te starten in Veilige modus. Houd de ingedrukt Aanknopwacht tot het menu verschijnt en selecteer vervolgens Uitschakelen. Wanneer de Start opnieuw op in de veilige modus venster verschijnt, bevestigt u door te selecteren OK. Eenmaal in de Veilige modus verwijdert u de vergrendelingsschermtoepassing van derden om de vergrendelingsscherminstellingen te verwijderen. Van daaruit kunt u de vergrendelscherm-app opnieuw installeren en een nieuw wachtwoord instellen.

 • Hoe schakel ik ouderlijk toezicht uit zonder mijn pincode?

  Open Instellingen en selecteer Apps > Google Play Store > Opslag. Selecteer Verwijder gegevens om de Play Store-app te resetten en Ouderlijk toezicht te verwijderen.