Skip to content

Hoe Apple CarPlay uit te schakelen

8 de augustus de 2021
IMG 6349iPhoneXmockup 9c6f23d364044e40af43038d3100a571

Wat te weten

  • Met Apple CarPlay kun je je iPhone synchroniseren met compatibele voertuigen via een draadloze verbinding of met een kabel.
  • Om CarPlay uit te schakelen, ga naar Instellingen > Algemeen > CarPlay > tik op het voertuig dat u wilt vergeten en tik vervolgens op Vergeet deze auto > Vergeten.
  • U kunt CarPlay ook uitschakelen in Scherm tijd instellingen zodat het niet wordt ingeschakeld voor een aangesloten voertuig.

Dit artikel behandelt twee manieren om Apple CarPlay in iOS 14, iOS 13 en iOS 12 uit te schakelen, ofwel met een Instellingen optie of via Inhoudsbeperkingen.

CarPlay uitschakelen via Instellingen

U kunt om verschillende redenen Apple CarPlay uitschakelen, bijvoorbeeld omdat u CarPlay misschien gewoon niet wilt gebruiken. Wat de reden ook is, u kunt CarPlay uitschakelen via de instellingen. Wanneer u het uitschakelt met behulp van deze instructies, kunt u het eenvoudig opnieuw inschakelen door CarPlay opnieuw op uw telefoon aan te sluiten.

  1. Ga naar Instellingen > Algemeen en tik vervolgens op CarPlay.

  2. Tik in het CarPlay-scherm op de naam van het voertuig dat u wilt vergeten onder de Mijn auto opties. Als u verbinding maakt met meerdere voertuigen, kunt u hier meer dan één auto hebben, en als u CarPlay op alle voertuigen wilt uitschakelen, moet u de stappen voor elk voertuig herhalen. Zodra u ervoor kiest om een ​​voertuig in uw CarPlay-app te vergeten, moet u het opnieuw toevoegen om het in de toekomst weer te kunnen gebruiken.

  3. Kraan Vergeet deze auto.

  4. Tik vervolgens in het bevestigingsbericht dat verschijnt op Vergeten nogmaals om te bevestigen dat u CarPlay niet langer met dit voertuig wilt gebruiken. Zodra je tikt Vergeten het voertuig wordt verwijderd uit Apple CarPlay.

    Screenshots van de opties om een ​​auto te vergeten in Apple CarPlay.

Hoe Apple CarPlay volledig uit te schakelen

Als je CarPlay niet gebruikt of als je het frustrerend vindt dat het elke keer opstart als je je telefoon op je auto aansluit, kun je het volledig uitschakelen. Verrassend genoeg moet je echter Screen Time doorlopen om het te doen. Als u ervoor kiest om CarPlay met deze methode uit te schakelen, schakelt u de functie volledig uit, dus totdat u deze instructies doorloopt en CarPlay opnieuw inschakelt, kunt u deze niet gebruiken.

  1. Open je iPhone Instellingen en tik vervolgens op Scherm tijd.

  2. Scrol op de pagina Schermtijd-instellingen omlaag en tik op Inhouds- en privacybeperkingen.

  3. In Inhouds- en privacybeperkingen, als je dat nog niet hebt ingeschakeld Inhouds- en privacybeperkingen, schakel het in (de knop wordt groen).

    Schermafbeeldingen die laten zien hoe u Inhouds- en privacybeperkingen inschakelt voor iPhone.

  4. Zodra uw apps als bewerkbaar worden weergegeven, zoekt u en tikt u op Toegestane apps.

  5. Op de Toegestane apps scherm, schakel uit CarPlay. Dit blokkeert het helemaal niet, zowel draadloos als wanneer uw telefoon is aangesloten op een kabel. Als u CarPlay in de toekomst wilt gebruiken, moet u deze optie eerst weer inschakelen.

    CarPlay uitschakelen in Inhouds- en privacybeperkingen.