Skip to content

Hoe Apple de geheime omgekeerde oplader van de iPhone zou kunnen gebruiken

1 de juli de 2021
ScreenShot2020 10 30at11.39.49AM 7808a91adf964e5fa8ace3df0937a285

Belangrijkste leerpunten

  • De MagSafe-oplaadring in de iPhone 12 zou accessoires kunnen opladen.
  • RFID-chips in Apple’s iPhone 12-hoesjes vertellen de iPhone welke kleur de hoesjes hebben.
  • Volgens FCC-registraties kan de iPhone 12 tot vijf watt leveren.

De MagSafe magnetische oplaadcirkel aan de achterkant van de iPhone 12 heeft een verborgen, geheime functie. Naast het opladen van de iPhone, kan het andere gadgets “omgekeerd” opladen, door ze te persen met zijn eigen batterij. Stel je voor dat je je iPhone aansluit om op te laden, met behulp van de standaard Lightning-kabel, en je AirPods-hoesje op de achterkant van de telefoon plaatst om die tegelijkertijd op te laden. Volgens Apple’s eigen FCC-registraties is deze mogelijkheid om omgekeerd te laden aanwezig in de iPhone 12 die je in je hand hebt. “Naast dat ze kunnen worden opgeladen door een desktop WPT-oplader (puck), 2020 iPhone-modellen ondersteunt ook de WPT-oplaadfunctie bij 360 kHz accessoires opladen“, zegt het inleidende gedeelte van een FCC-aanvraag. Dan komt er een nogal warrige zin die zinspeelt op de toekomstplannen van Apple: “Momenteel is het enige accessoire dat kan worden opgeladen door iPhones een externe potentiële appel [sic] accessoire in de toekomst.”

Wat is de MagSafe-ring?

De iPhone 12 heeft een magnetische ring in het achterpaneel die op verschillende accessoires kan worden geklikt. Deze omvatten Apple’s eigen magnetische puck-oplader, maar ook Apple’s assortiment iPhone 12-hoesjes. Deze hoesjes bevatten compatibele magneten, maar ze hebben ook een ingebouwde RFID-chip. Deze chip kan door de iPhone worden uitgelezen. In dit geval vertelt het de iPhone 12 de kleur van het hoesje, zodat het bepaalde weergave-elementen kan aanpassen zodat deze overeenkomen.

Maar laten we, voor de lol, eens kijken wat voor soort functies en accessoires kunnen worden gemaakt om te profiteren van deze twee ingebouwde technologieën: de reverse-charger en de RFID-communicatie.

AirPods-oplader

Dit is het meest voor de hand liggende, en het voorbeeld dat ik hierboven heb gebruikt. AirPods worden al geleverd in Qi-compatibele contact-oplaadkoffers. Als je de AirPods vanaf de iPhone zou kunnen opladen, zou je één kabel minder op het nachtkastje nodig hebben, maar je zou de AirPods ook onderweg een noodboost kunnen geven met de eigen batterij van de iPhone.

iPad naar iPhone

Als MagSafe naar toekomstige iPads komt, dan zou je je iPhone kunnen opladen met de relatief grote batterij van de iPad. Dit is misschien niet praktisch voor dagelijks opladen, maar in noodgevallen, zelfs zonder een Lightning-USB-C-kabel om te helpen, zou het geweldig kunnen zijn.

Apple-medewerkers vergelijken dikte iPhone en nieuwe 'iPad mini'

Luidsprekers aanzetten

Volgens De rand, kan de omgekeerde oplader van de iPhone tot vijf watt aan vermogen leveren. Dat is genoeg voor vijf volt op één versterker, wat in het USB-bereik ligt. Dus, wat dacht je van een luidspreker die je op de achterkant van de iPhone zou kunnen klikken? Het zou worden aangedreven door de iPhone en zou ook een RFID-chip kunnen bevatten waarmee de Bluetooth onmiddellijk met de iPhone kan worden gekoppeld. Klik ze gewoon samen en de muziek komt eruit.

Gamecontrollers koppelen

We poneerden het idee van een MagSafe-gamecontroller in ons artikel over MagSafe-accessoires die we zouden willen voor de iPhone 12, maar dat was gewoon omdat je het ding aan de achterkant van de iPhone kon plakken. Nu we weten dat het stroom kan leveren, wordt het interessanter. De controller zou bijvoorbeeld een stuk slanker kunnen, omdat hij geen eigen batterij nodig heeft. Of, als het een batterij had, zou de iPhone het kunnen opladen. De RFID-mogelijkheden kunnen het koppelen ook een stuk eenvoudiger maken, dus je zou misschien een enkele controller voor je thuisconsole en je iPhone kunnen hebben en deze zou automatisch verbinding maken met het apparaat dat je momenteel gebruikt.

E-Ink-behuizing

Er bestaan ​​al E-Ink hoesjes voor de iPhone. Ik heb er een getest, en het was een stuk rommel. Maar in principe zou een e-ink paneel op de achterkant van je iPhone superhandig kunnen zijn. E-ink gebruikt, net als het scherm van een Kindle, alleen stroom als het verandert en is zichtbaar in zonlicht, net als papier.

InkCase voor iPhone Plus met het bericht "Wees gewoon jezelf"

Stel je voor dat je je boodschappenlijstje op de achterkant van je iPhone hebt staan, zodat je niet steeds je iPhone hoeft te ontgrendelen terwijl je een masker draagt ​​in de supermarkt. Of een kaart op de achterkant laten zien, of zelfs gebruiken om een ​​boek te lezen.

Cameraflits bedienen

De iPhone heeft al een behoorlijke “flash” op de achterkant, maar het kan een beetje hard zijn. Dat komt omdat het klein is: hoe kleiner de lichtbron, hoe scherper de schaduwen die het werpt en hoe minder flatterend het licht. Een LED-lichtpaneel aan de achterkant van de iPhone zou goed zijn voor video en foto’s. Als bonus kon de bijgewerkte software in de Camera-app de flitser alleen inschakelen als dat nodig was.

Hoe zit het met AirTags?

Vermoedelijk zou Apple het achteruitladen met software moeten activeren en accessoires beschikbaar moeten stellen. Maar het feit dat het wordt genoemd in een FCC-aanvraag in plaats van een speculatieve patentaanvraag, betekent dat Apple misschien echt klaar is om iets te implementeren. En dat iets zou AirTags kunnen zijn, de langverwachte trackingpucks van Apple, waarmee je je verloren sleutels kunt vinden zoals de bestaande Tile-trackers. Wat de reden ook is voor deze kleine verborgen functie van MagSafe, het kan leiden tot een aantal opwindende accessoires. We kunnen niet wachten om te zien wat gadgetmakers van derden ermee zullen doen.