Skip to content

Hoe Apple Music te delen

7 de augustus de 2021
GettyImages 1125581748 2a3ba26630154aa1968ad82859b7f8c8

Als je een geweldig nummer hoort, wil je het waarschijnlijk delen. Streamingdiensten zoals Apple Music maken delen supereenvoudig. Met slechts een paar tikken kunnen uw vrienden en familie genieten van de muziek waar u van houdt. Maar hoe je Apple Music deelt, hangt af van je doelen. U kunt meer doen dan alleen een enkel nummer delen: u kunt een Apple Music-abonnement delen met uw gezin, zodat u allemaal kunt genieten van het streamen van tientallen miljoenen nummers. Dit is een goede deal, want maximaal zes personen kunnen een abonnement delen voor een maandelijkse prijs die niet zo veel duurder is dan een individueel abonnement. Als je nog niet helemaal klaar bent voor dat niveau van toewijding voor het delen van muziek, kun je ook losse nummers delen. Dit artikel laat je alle manieren zien waarop je de muzikale liefde kunt delen.

Apple Music delen met een gezinsabonnement

Volg deze stappen om Apple Music te delen met andere leden van uw familie (of goede vrienden):

 1. Voor het gebruik van een Apple Music Family Plan moet u de Family Sharing-functie van Apple instellen. Hierdoor kan een groep mensen (meestal een familie, maar het kunnen ook goede vrienden zijn) inhoud delen tussen hun Apple ID’s. Zo voeg je iemand toe aan je Apple Music-abonnement. Het eerste dat u dus hoeft te doen, is Family Sharing instellen en vervolgens mensen uitnodigen voor uw gezinsgroep. (Als je Apple Music op Android gebruikt, bekijk dan de instructies in het volgende gedeelte over het instellen van Family Sharing.)
 2. Zodra dat is gebeurd, moet u zich aanmelden voor Apple Music. Dit is vrij eenvoudig, maar er zijn een aantal verschillende scenario’s:
  Als je je nog niet eerder hebt aangemeld voor Apple Music, kies dan een gezinsabonnement tijdens het instellen. Zodra u dat doet, heeft elk lid van uw Family Sharing-familie Apple Music tot hun beschikking.
 3. Als de mensen met wie je je gezinsabonnement wilt delen al Apple Music-abonnees zijn, moeten ze hun individuele abonnement beëindigen (ze verliezen de muziek die ze aan hun bibliotheken hebben toegevoegd en moeten deze opnieuw toevoegen nadat ze lid zijn geworden van je gezinsabonnement). Stel vervolgens Family Sharing in en meld u aan voor een Apple Music Family Plan.
 4. Als je een individueel Apple Music-abonnement hebt, moet je dit wijzigen in een gezinsabonnement. Ga naar de volgende stap voor instructies over hoe u dat kunt doen.
 5. Als u een individueel Apple Music-abonnement moet wijzigen in een gezinsabonnement, opent u de Muziek app op je iOS-apparaat (voor instructies om dit op een Mac of pc te doen, bekijk deze instructies van Apple) en tik op Voor jou.
 6. Tik op je profiel (het pictogram van een hoofd in een cirkel in de bovenhoek).
 7. Kraan Bekijk account.
 8. Kraan Bekijk Apple-ID en voer uw Apple ID-wachtwoord in als u daarom wordt gevraagd.
 9. Kraan Abonnementen (als je andere abonnementen hebt via je Apple ID, tik je op Apple Music).
 10. Kraan Familie en bevestig vervolgens die keuze om deze op te slaan.
 11. Kraan Rug.

Gezinsdeling instellen op Android

Apple Music-gezinsabonnement op Android

Family Sharing is ingebouwd in iOS, maar maakt geen deel uit van Android. Als gevolg hiervan werken de normale instructies voor het instellen niet. Android-gebruikers stellen Family Sharing in feite in vanuit de Apple Music-app zelf. Dit is wat u moet doen:

 1. Start de Apple Music-app.
 2. Tik op het drieregelige menupictogram in de bovenhoek.
 3. Tik op je foto of naam om toegang te krijgen tot je instellingen.
 4. Kraan Lidmaatschap beheren en log desgevraagd in op uw Apple ID.
 5. Kraan Gezinsinstellingen (als je je familie al hebt ingesteld en je hoeft alleen maar iemand aan Apple Music toe te voegen, tik je op Familie bij deze stap).
 6. Kraan Doorgaan met.
 7. Voeg leden toe aan Family Sharing via e-mail of laat ze hun Apple ID en wachtwoord rechtstreeks op uw Android-apparaat toevoegen.

Apple Music delen via sms, e-mail of sociale media

screenshot van de Apple Music-interface voor delen

Je bent misschien nog niet helemaal klaar voor de toewijding die gepaard gaat met het creëren van een digitale familie en het delen van een abonnement. Als je gewoon je nieuwste favoriete nummer wilt delen zonder enige verplichtingen, dan kan dat ook. Volg deze stappen om Apple Music één nummer of album tegelijk te delen. Deze stappen zijn bijgewerkt voor iOS 13.

 1. Druk op Muziek app om het te openen.
 2. Zoek het nummer of album dat u wilt delen door te bladeren of te zoeken.
 3. Als je een iPhone hebt met een 3D-aanraakscherm (de iPhone 6S en hoger), druk dan hard op het nummer of album en ga naar stap 5. Dit werkt ook op de iPhone 11 en hoger.
 4. Op apparaten zonder 3D-aanraakschermen:
 5. Als u een nummer wilt delen, begint u het af te spelen.
 6. Tik op een album om het te delen.
 7. Druk op icoon.
 8. Tik in het menu dat verschijnt op Deel (in iOS 12 is dit: Nummer delen of Album delen).
 9. Tik op de manier waarop u de muziek wilt delen. Uw opties omvatten zaken als AirDrop, Berichten, E-mail of apps voor sociale media.
 10. Nadat u een selectie heeft gemaakt, volgt u de stappen voor dat soort delen. Als u bijvoorbeeld het nummer e-mailt, adresseert u de e-mail en voegt u een onderwerpregel of bericht toe zoals u dat normaal zou doen, en verzendt u het vervolgens.

Het enige nadeel van het delen van Apple Music? De mensen met wie je de muziek deelt, moeten ook Apple Music-abonnees zijn om te kunnen luisteren naar de nummers die je ze stuurt. Ze kunnen de standaard gratis proefperiode van 90 dagen gebruiken om af en toe naar de nummers te luisteren en dan te kijken of ze zich later willen abonneren.

Zie waar je vrienden naar luisteren in Apple Music

Apple muziek vrienden

Met Apple Music kun je ook informatie delen over waar je naar luistert (in plaats van de nummers zelf te delen) met je vrienden. Omdat je ook kunt zien waar ze naar luisteren, is het een geweldige manier om nieuwe muziek te ontdekken. Volg hiervoor deze stappen:

 1. Open de Muziek app.
 2. Kraan Voor jou.
 3. Tik op je profiel (het pictogram van een hoofd in een cirkel in de bovenhoek).
 4. Kraan Kijk waar vrienden naar luisteren (in iOS 12 heet dit Beginnen met delen met vrienden).
 5. Kraan Begin.
 6. Voer je naam en de Apple Music-gebruikersnaam in waarvan je wilt dat mensen je volgen en tik vervolgens op Doorgaan naar contactpersonen zoeken (iOS 12, tik op Volgende). Als u iOS 13 gebruikt, gaat u verder met stap 9.
 7. Kies wie je kan volgen door een van beide te selecteren Iedereen of Mensen die je goedkeurt (dit houdt je muziek een beetje meer privé). Tik vervolgens op Volgende.
 8. Kies welke afspeellijsten in je profiel worden weergegeven door op de cirkel naast elke afspeellijst te tikken en tik vervolgens op Volgende.
 9. Kies welke vrienden die ook hun Apple Music-luisterervaring delen, je wilt volgen door op de te tikken Volgen naast elke persoon en tik vervolgens op Volgende. Je kunt ook vrienden uitnodigen om muziek te delen door te tikken op Uitnodiging.
 10. Kies welke updates je wilt zien, van vrienden of van artiesten, door de schuifregelaars aan of uit te zetten.
 11. Sla uw voorkeuren op en deel uw muziek terwijl u luistert met vrienden door te tikken op Klaar. Wanneer u nu Apple Music gebruikt, zien uw vrienden waar u naar luistert en kunt u zien waar ze van genieten.