Skip to content

Hoe Apple Watch Series 6 zich richt op welzijn

21 de juli de 2021
Dr.SumbulDesaiAppleWatchSeries6large 4f59a2f9669842188f0752fc9665b49f

Belangrijkste leerpunten

  • De Apple Watch Series 6, vanaf $ 399, is gericht op gezondheid en fitness.
  • Nieuwe functies zijn onder meer bloedzuurstofmonitoring en een altijd ingeschakelde hoogtemeter.
  • Veel van de fitnessfuncties van de Apple Watch Series 6 zijn beschikbaar in goedkopere modellen.

Voor fitnessfreaks die elke laatste statistiek willen bijhouden, heeft de nieuwe Apple Watch Series 6 een overvloed aan opties om je gezondheid te meten. Veel van zijn functies zijn echter ook beschikbaar in goedkopere slimme horloges, zeggen experts. De Apple Watch Series 6, die begint bij $ 399, gooit de gootsteen om je pols met bloedzuurstoftracking en ECG-metingen bovenop de gebruikelijke hartslagmeting en stappentelling. Het is een hypermoderne mix die een blik werpt op de toekomst van gezondheidsmonitoring. Al deze functies kunnen voor sommige mensen echter overkill zijn. “Het is een handige smartwatch die een breed scala aan gezondheidsgegevens vastlegt”, zei Antti Alatalo, CEO en oprichter van de beoordelingssite Smart Watches 4 U, in een e-mailinterview. “Met dat gezegd zijnde, zou ik niet zeggen dat het een absolute must-have is, tenzij je heel specifieke behoeften hebt (dwz echt de bloedzuurstofmonitorsensor wilt), de meer betaalbare Apple Watch SE of Series 3 zal prima volstaan.”

Ken uw zuurstofverzadiging

Het opvallende kenmerk van de Series 6 is de nieuwe bloedzuurstofsensor. Het maakt gebruik van sensoren aan de achterkant van het horloge om de zuurstofverzadiging van het bloed van de gebruiker te controleren, wat “u een momentopname kan geven van het vermogen van uw lichaam om zuurstof te verwerken, wat een sleutelfactor is voor de prestaties”, aldus de experts van gezondheidssite Training pieken. Voor atleten die de bergen op of af gaan, hoeft u niet verder te zoeken dan de nieuwste altijd-aan-hoogtemeter van de Apple Watch voor realtime hoogteregistratie. Christine Wang, oprichter van The Ski Girl, zegt dat ze haar Series 6 constant gebruikt voor skitraining.

“Ik houd mijn hartslag en zuurstof in het bloed bij tijdens het sporten met het horloge en gebruik de GPS en stopwatch om te helpen bij mijn gevarieerde trainingsroutine”, zei Wang in een e-mailinterview. Ze meldt echter af en toe problemen te hebben met de bluetooth-verbinding van het horloge. Khunshan Ahmad, mede-oprichter van InsideTechWorld, zegt dat hij zijn Apple Watch Series 6 volledig gebruikt voor het volgen van fitness. “Ik ben een toegewijde sporter, dus ik gebruik het om mijn runs bij te houden en vast te leggen hoeveel calorieën ik per dag verbrand”, voegde hij eraan toe in een e-mailinterview.

Fitness+ op iPhone en Apple Watch

Apple probeert een heel fitness-ecosysteem te creëren rond zijn smartwatches. Het bedrijf introduceerde onlangs een nieuwe functie genaamd Fitness+, die later dit jaar uitkomt, en die trainingen zal bieden die kunnen worden geïntegreerd met de Apple Watch. Een proefabonnement van drie maanden is gratis bij aankoop van het horloge, maar kost daarna $ 10 per maand of $ 80 per jaar.

Zoete dromen

Maar gezondheid is meer dan alleen sporten. Nieuw met watchOS 7, Apple heeft een timer van 20 seconden voor het wassen van de handen om ervoor te zorgen dat je alle COVID uit handen krijgt. Slaap volgen is een andere nieuwe functie die werd uitgerold rond de tijd van de lancering van de Apple Watch Series 6; het werkt ook op sommige eerdere modellen. Het integreert met de bestaande Bedtime-functie in de Klok-app van de iPhone (die functie heet nu Sleep), dus je zet hem aan en maakt een schema. Alatalo zegt dat hij de slaapvolgfunctie dagelijks gebruikt. “Ik kan slaapgegevens vastleggen om ervoor te zorgen dat ik minimaal zeven tot acht uur krijg en de resultaten van dag tot dag vergelijken”, zei hij. “De gegevens worden gemarkeerd in een gemakkelijk af te lezen grafiekweergave. Aangezien u het horloge tijdens de slaap moet dragen, betekent dit dat u het horloge overdag moet opladen, dus dat is iets om in gedachten te houden.” “Het is een handige smartwatch die een breed scala aan gezondheidsgegevens vastlegt.”

Vergelijkbare functies, lagere prijs

Niet iedereen heeft echter alle toeters en bellen nodig van de nieuwste versie van Apple Watch. De nieuwe Apple Watch SE, die begint bij $ 279, heeft veel van dezelfde functies als de Series 6, minus de bloedzuurstofmonitoring en ECG. Zelfs de nu enigszins lange-in-de-tand Series 3, beginnend bij $ 199, kan basisgezondheidstracking uitvoeren. De smartwatches van Fitbit hebben ook veel fitnessfuncties en kosten over het algemeen minder. Gezondheid en welzijn houden iedereen meer dan ooit bezig met de coronacrisis. Het risico op een ernstig geval van COVID-19 is zelfs in verband gebracht met obesitas. Apple probeert duidelijk in te spelen op deze trend met de Series 6, maar zelfs als je de nieuwste Apple Watch vastmaakt, moet je nog steeds van de bank komen.