Skip to content

Hoe Apple’s ‘Express’-winkels veranderende winkeltrends benadrukken

18 de juli de 2021
GettyImages 1273229413 4a2fb46c641c42999e642cc5829cf598

Belangrijkste leerpunten

  • Apple is van plan tegen het einde van de maand nog 50 ‘Express’-winkels te openen in de VS en Europa.
  • De uitbreiding van de ‘Express’-winkels valt samen met de release van de iPhone 12-modellen en het kerstinkopenseizoen.
  • Het express-shoppingmodel is er om te blijven, zelfs nadat de pandemie voorbij is.
Apple breidt zijn ‘Express’-winkelpuien uit voor het komende winkelseizoen voor de feestdagen, waarmee wordt bevestigd dat de winkeltrend een blijvertje is. Deze verschuiving in productbezorging biedt een heel andere ervaring dan de gemiddelde Apple Store, aangezien klanten hun producten van tevoren bestellen en ze ophalen bij de nieuwe Express-winkel. De winkeloptie stelt Apple Stores in staat open te blijven tijdens de wereldwijde pandemie en biedt klanten ook verschillende manieren om hun nieuwste Apple-producten te krijgen. “Sommige klanten doen hun onderzoek van tevoren door blogs over Apple-apparaten te lezen of met mensen te praten via sociale media”, vertelde Katherine Cullen, Senior Director of Industry & Consumer Insights bij de National Retail Federation (NRF), aan Lifewire in een telefonisch interview. “Deze mensen willen die stappen eerder in het proces voltooien en vervolgens hun items naadloos ophalen.”

Een andere kijk op de Apple Store

Apple Stores zijn gebouwd rond de unieke ervaring die ze bieden om de nieuwste Apple-apparaten persoonlijk te zien en uit te proberen. De techgigant is trots op alles, van de medewerkers van de winkel tot het ontwerp en de lay-out van de winkels zelf. De nieuwe stap naar ‘Express’-shopping gooit het oude draaiboek van Apple weg om rekening te houden met de coronaviruspandemie die ertoe heeft geleid dat het bedrijf bepaalde winkels aan het begin van de zomer heeft gesloten, zelfs na de heropening na de eerste sluitingen.

Een klant uit Sydney shopt zijn nieuwe Apple Watch Series 6 in de Apple Store.

“Het is een snellere manier voor ons om klanten van dienst te zijn”, zegt Deirdre O’Brien, senior vice-president van retail en mensen bij Apple, tegen Reuters. “Het stelt ons in staat om alle gepaste sociale afstand te bewaren en al onze gezondheidsprotocollen in onze winkels te handhaven.” Volgens Reuters zijn de Express-winkels in wezen miniwinkels die voor de belangrijkste Apple-winkel zijn gebouwd, met een muur met verkoopbalies die worden beschermd door plexiglas en planken met uitgestalde producten. Klanten moeten van tevoren een afspraak maken om in deze Express-winkels te winkelen om een ​​product op te halen dat ze al online hebben gekocht of om contact op te nemen met een Apple-technicus om te beslissen over hun definitieve aankoop. Apple is van plan tegen het einde van de maand nog 50 Express-winkels te openen in de VS en Europa, voor een totaal van 70 etalages. Voor degenen die uitkijken naar de release van de iPhone 12 Pro Max op 13 november, zijn de Express-winkels een goede optie om binnen te komen, je nieuwe telefoon te pakken en weg te gaan.

De pandemievriendelijke winkeltrend

Het ‘buy online pick-up in-store’ (BOPIS)-winkelmodel, zoals Apple heeft aangenomen voor zijn Express-winkels, bestaat al een paar jaar om shoppers meer keuzemogelijkheden te bieden bij het ontvangen van de artikelen die ze willen. De winkeltrend is echter tijdens de pandemie op stoom gekomen doordat meer mensen voorzichtig willen blijven en zo min mogelijk interactie met anderen willen hebben.

Klanten houden afstand terwijl ze in de rij staan ​​voor de nieuwe iPhone 12 en iPhone 12 Pro op de lanceringsdag in Londen, Engeland.

Cullen vertelde Lifewire dat de winkeltrend er is om zelfs na de pandemie te blijven. “[BOPIS shopping] geeft meer klanten meer keuze”, zei ze. Cullen zei dat een ander voordeel van deze manier van winkelen is dat klanten de items die ze willen bijna meteen krijgen na online aankoop (meestal binnen een uur of in ieder geval binnen dezelfde dag), en verwijdert de verzend- en bezorgkosten, die kunnen oplopen. Natuurlijk is Apple niet de enige winkel die dit soort winkelervaring implementeert: grote retailers zoals Walmart, Target en Macy’s hebben allemaal een vorm van “ophalen aan de stoeprand” om Ondanks de populariteit van de winkeltrend dit jaar, zegt Cullen dat winkelen in de winkel nog lang niet dood is. “Mensen zullen willen terugkeren naar de winkels als het veilig is om dat te doen. Er zijn aspecten van winkelen in de winkel die echt moeilijk online te repliceren zijn.” Voor Apple maakt het feit dat klanten de verschillende iPhone-modellen of verschillende MacBooks proberen, deel uit van de winkelervaring in de winkel die Apple Stores uniek maakt. Cullen’s voorspelling voor post-COVID-winkelen is dat consumenten zullen naadloos schakelen tussen in-store en BOPIS. Vooral voor een merk als Apple dat bepaalde veelgevraagde producten uitbrengt waar mensen voor in de rij staan, zal het hebben van beide winkelopties de klanten ten goede komen.