Skip to content

Hoe apps op Android te verwijderen

2 de juli de 2021
businessman working on phone 580306849 74f987ce226f464eaa6b97941868a41c

Wat te weten

 • Twee methoden: via Instellingen of de app-lade.
 • Instructies voor oudere versies van Android variëren.
 • U kunt vooraf geïnstalleerde apps of apps verwijderen die niet worden verwijderd, maar dat is een beetje moeilijker.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u apps verwijdert die u niet meer gebruikt voor alle versies van Android 4.1 en hoger. Vanaf 2021 draaien de meeste telefoons op Android 10 of hoger.

Android-apps verwijderen uit de app-lade of Instellingen gebruiken

Er zijn twee manieren om een ​​gedownloade app op uw Android-telefoon of -tablet te verwijderen: de app Instellingen of de app-lade. We beschrijven beide methoden hieronder.

Uit de app-lade

Ga als volgt te werk om de installatie uit de app-lade te verwijderen:

 1. Druk in de app-lade lang op de app die u wilt verwijderen.

 2. Sleep het pictogram naar de rechterbovenhoek van het scherm waar het woord Verwijderen verschijnt. Laat uw vinger los.

 3. Bevestig dat u de app wilt verwijderen.

In Instellingen

Het is mogelijk om een ​​app te verwijderen met behulp van de Android-instellingen in plaats van de app-lade. Hier is hoe:

 1. Open Instellingen.

 2. Selecteer Apps en meldingen > Alle X-apps bekijken (de X is het aantal apps dat momenteel op het apparaat is geïnstalleerd).

 3. Selecteer de app die u wilt verwijderen.

 4. Selecteer Verwijderen.

 5. Bevestig dat je de app wilt verwijderen.

  Een Android-app verwijderen via Instellingen

Op oude Android-versies

De stappen voor het verwijderen of verwijderen van een app op pre-4.0-versies van Android zijn even eenvoudig. Er kan enige variatie zijn tussen telefoonmerken en Android-versies, maar deze methode werkt op de meeste Android-apparaten. Ga voor Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) naar Instellingen > Appsen volg daarna de stappen voor de oudere versies van Android.

 1. Kraan Menu (harde of zachte knop).

 2. Selecteer Instellingen en kies vervolgens Toepassingen > Applicaties beheren.

 3. Tik op de app die je wilt verwijderen.

 4. Kraan Verwijderen om de app van uw apparaat te verwijderen. Als er geen verwijderknop is, is het een systeemapp en kunt u deze niet verwijderen.

Op sommige Samsung-apparaten

Als de vorige instructies niet werken op uw Samsung-apparaat, probeert u dit:

 1. Druk op Recente applicaties knop gevolgd door Taakbeheer.

 2. Ga naar de Downloaden tabblad en zoek de app die u wilt verwijderen.

 3. Druk op Verwijderen knop naast de app.

 4. Kraan OK. Als u geen knop Verwijderen ziet, kunt u de app niet met deze methode verwijderen.

Op een Kindle Fire

Amazon koos voor een oudere aangepaste versie van Android voor zijn Kindle-apparaten, dus de instructies om apps te verwijderen zijn anders. Je kunt je Kindle beheren vanuit je Amazon-account op internet, maar je kunt als volgt apps verwijderen met het apparaat:

 1. Ga naar de Huis scherm en tik op de Apps tabblad.

 2. Druk op Apparaat om alleen de apps op de Kindle weer te geven (in tegenstelling tot alle apps die je mogelijk op het apparaat zou kunnen opslaan).

 3. Houd de app die u wilt verwijderen lang ingedrukt totdat u een reactie voelt of ziet.

 4. Kraan Verwijderen van apparaat.

Je bent niet beperkt tot de Amazon App Store wanneer je apps installeert. Je behoudt toegang tot Kindle-apps die je via Amazon hebt geïnstalleerd. U hebt echter niet per se dezelfde toegang tot apps die u hebt geïnstalleerd via app-stores van derden of zijwaarts op het apparaat hebt geladen.

Gekochte apps en de cloud

In bijna alle Android-appstores kunt u uw licentie behouden om een ​​gekochte app opnieuw te installeren. Als u software verwijdert die u bijvoorbeeld via Google Play hebt gekocht, kunt u deze opnieuw downloaden als u zich later bedenkt. Nog een voorbeeld: om je toegang tot een app die je op Amazon hebt gekocht te verwijderen, moet je dat doen via je Amazon-account op internet. Het is een ingewikkelder proces dan het verwijderen van een apparaat. Dit kan handig zijn als u een app aanstootgevend vindt en deze nooit meer wilt zien.

Spammy-apps die meer apps maken

Af en toe kom je misschien een app tegen die andere apps maakt, dus je zou dingen kunnen verwijderen waarvan je niet meer weet dat je ze hebt geïnstalleerd. Je verbeeldt je dingen niet. U kunt meer lezen over het vermijden van Android-spam. Als u de gewraakte app kunt identificeren, kunt u het probleem oplossen. App stores pakken dit soort overlast aan.

Systeem-apps

U kunt proberen een app te verwijderen die bij uw telefoon is geleverd, maar dit werkt vaak niet. De meeste van deze apps zijn gekoppeld aan de interne werking van je telefoon en als je ze verwijdert, kunnen andere apps kapot gaan. Verlegen om drastische maatregelen te nemen en de telefoon te rooten, moeten de systeem-apps blijven. Systeem-apps zijn onder andere Gmail, Google Maps, Chrome en Google Zoeken. Sommige fabrikanten, zoals Samsung en Sony, installeren naast de Google-apps ook hun eigen systeem-apps op hun telefoons en tablets. Sommige, zoals de Amazon Kindle, verwijderen alle Google-apps en bevatten een andere set systeem-apps.