Skip to content

Hoe ARF-bestanden te openen, bewerken en converteren

3 de juli de 2021
arf files 592dc4dd3df78cbe7e670e2b

Een acroniem voor Advanced Recording Format, een bestand met de .ARF-bestandsextensie is een WebEx Advanced Recording-bestand dat is gedownload van Cisco WebEx, een vergadertoepassing. Deze bestanden bevatten de videogegevens die zijn gemaakt van de opname, evenals een inhoudsopgave, deelnemerslijst en meer. WRF-bestanden (WebEx-opnamen) zijn vergelijkbaar, maar die bestandsextensie wordt gebruikt wanneer de WebEx-sessie door de gebruiker wordt opgenomen, terwijl de ARF-bestandsextensie is gereserveerd voor gedownloade opnamen. Als u uw opname in het ARF-formaat moet downloaden, navigeert u naar: Mijn WebEx > Mijn bestanden > Mijn opnamenen klik vervolgens op Meer > Downloaden naast de gewenste presentatie.

ARF is ook een acroniem voor enkele andere technische termen, maar geen van deze heeft iets te maken met het WebEx Advanced Recording-bestandsformaat. Deze omvatten Area Resource File, Architecture Register File en Automated Response Format.

ARF-bestanden afspelen

Cisco’s WebEx Player kan een ARF-bestand afspelen op Windows en Mac. Als u problemen heeft met het programma om het bestand te openen, kunt u een foutmelding krijgen zoals: “Onbekende bestandsindeling. U kunt uw netwerkopnamespeler bijwerken en het opnieuw proberen.” Probeer de versie van de speler te gebruiken die u kunt downloaden met uw WebEx-account op Ondersteuning’s centrum > Ondersteuning > Downloads > Opnemen en afspelen of op de Bibliotheek pagina.​

Hoe een ARF-bestand te converteren

ARF is een vrij specifieke bestandsindeling die het erg moeilijk maakt om te gebruiken in andere applicaties of om te uploaden en te gebruiken met online services zoals YouTube of Dropbox. Wat u moet doen om het in een geschikt formaat voor de meeste andere toepassingen te krijgen, is het converteren naar een populair videobestandsformaat. De gratis WebEx-tool die hierboven is gelinkt, kan worden gebruikt om het bestand naar een ander videoformaat te converteren. Open het bestand in het programma en ga dan naar het dossier > Formaat converteren om te kiezen tussen WMV, MP4 en SWF. Aangezien die conversie-opties vrij beperkt zijn, kunt u overwegen het geconverteerde bestand via een videobestandsconverter uit te voeren. Om dat te doen, converteert u het eerst zoals hierboven beschreven en plaatst u vervolgens de geconverteerde video via een andere converter van die link, zodat u het ARF-bestand uiteindelijk kunt opslaan in AVI, MPG, MKV, MOV, enz.

Meer informatie over het ARF-formaat

De WebEx Advanced Recording-bestandsindeling kan maximaal 24 uur aan video-inhoud in één bestand opslaan. Bestanden die video bevatten kunnen zo groot zijn als 250 MB voor elk uur opnametijd, terwijl bestanden die geen video-inhoud hebben meestal vrij klein zijn met ongeveer 15-40 MB per uur vergadertijd.

Kunt u het nog steeds niet openen?

Sommige bestandsindelingen zien er erg uit alsof ze de extensie “ARF” gebruiken, terwijl dat in werkelijkheid niet het geval is. Dit kan verwarrend zijn als je merkt dat het bestand dat je hebt niet wordt geopend met de programma’s waarmee je denkt dat het zou moeten werken. Het is het beste om de bestandsextensie dubbel te controleren om er zeker van te zijn dat deze echt leest wat u denkt dat hij doet. Het is meestal het geval dat twee verschillende bestandsindelingen niet met dezelfde programma’s worden geopend. Dus als je een bestand hebt dat niet echt een ARF-bestand is, zal het waarschijnlijk niet werken met de software die op deze pagina wordt genoemd, omdat het niet echt met WebEx is geassocieerd. De bestandsindeling Attribuut-Relation gebruikt bijvoorbeeld de ARFF-bestandsextensie, maar is niet gerelateerd aan WebEx. Het werkt in plaats daarvan met de Weka machine learning-applicatie. ARR-bestanden zijn ook geen WebEx-bestanden, maar in plaats daarvan Amber Graphic-bestanden, MultiMedia Fusion Array-bestanden of Advanced RAR Password Recovery Project-bestanden. Als je zou proberen een van deze met WebEx te openen, zou je snel merken dat het programma geen idee heeft wat het met de gegevens moet doen. Bestanden met de bestandsextensie ASF en RAF zijn enkele andere voorbeelden.