Skip to content

Hoe betere ondersteuning ervoor kan zorgen dat uw telefoon langer meegaat

19 de juni de 2021
GettyImages 678897197 d5db504e77d047c4ae419ef48ff05432

Belangrijkste leerpunten

  • Smartphones en andere slimme apparaten hebben betere ondersteuning op de lange termijn nodig, zeggen experts.
  • Hoewel velen uitgebreide software-updates aanbieden, bieden veel telefoonfabrikanten nog steeds basishardwareondersteuning.
  • De behoefte aan langdurige ondersteuning wordt alleen maar groter naarmate er steeds meer apparaten beschikbaar komen.
Naarmate het aantal beschikbare smartphonemodellen wereldwijd toeneemt, zeggen experts dat de behoefte aan ondersteuning op lange termijn steeds groter wordt. Samsung heeft onlangs aangekondigd dat slechts één van zijn nieuwe mid-range apparaten uit de A-serie minimaal drie jaar updates van het Android-besturingssysteem zou ontvangen. Degenen die de andere telefoons in de line-up kopen, krijgen geen gegarandeerde updates voor meer dan twee jaar. Dit, zeggen experts, is gewoon weer een vermelding in de langlopende lijst met ondersteuningsproblemen die veel slimme apparaten de afgelopen jaren hebben gezien. “Hardware- en softwareondersteuning is op lange termijn hard nodig voor consumenten, omdat er in het steeds veranderende landschap van technologie altijd nieuwe dingen uitkomen en nieuwe firmware en software die worden bijgewerkt naar apparaten die dingen niet kunnen goed werken”, vertelde Mark Pauley, CEO van Axiom Armor, in een e-mail aan Lifewire.

Vechten tegen de toekomst

Als je ooit een smartphone hebt gekocht, ken je waarschijnlijk het gevoel dat gepaard gaat met het instellen van je nieuwe telefoon, om een ​​paar maanden later te horen dat het bedrijf een nieuw item in de serie heeft uitgebracht.

Een stethescope bovenop een smartphone.

Wanneer dit gebeurt, kan het vaak lijken alsof uw nieuwe apparaat een kortere levensduur heeft gekregen. Zodra de toegewezen hoeveelheid tijd is verstreken en de ondersteuning is opgedroogd, moet u overstappen op een nieuw apparaat. Voor velen is deze levensverwachting veel te kort, waarbij de meeste grote Android-telefoons slechts drie jaar grote updates worden beloofd. Op dit moment hebben zowel LG als Samsung soortgelijke beloften gedaan, hoewel de sluiting van de mobiele activiteiten van LG sommigen heeft doen afvragen wat er van die belofte zal komen. Software is zo’n essentieel onderdeel van de vergelijking om te beslissen welke smartphone je wilt kopen, en de beperkte ondersteuning is een belemmering waar velen mee te maken hebben. Met veel smartphones die al binnen het bereik van $ 500- $ 1.000 kosten, kan het zeer teleurstellend zijn om zoveel te betalen voor een apparaat dat al na een paar jaar verouderd aanvoelt.

Ondersteuning uitbreiden

Experts zoals Harriet Chan, marketingdirecteur en mede-oprichter van CocoFinder, een softwareontwikkelingsbedrijf, suggereren ook dat fabrikanten speciale gemeenschapscentra creëren voor hun smartphonegebruikers. “Hardware- en softwareondersteuning is op de lange termijn hard nodig voor consumenten omdat… er altijd nieuwe dingen uitkomen en nieuwe firmware en software die worden bijgewerkt…” “Ondersteuningsservice is zo belangrijk voor consumenten, omdat het de consumenten helpt met veelgestelde vragen en een breed scala aan technische ondersteuning biedt. Ondersteuningsteams bieden onder andere begeleiding bij elektronische apparatuur, software en kleding. Deze informatie zal nuttig zijn voor consumenten om kleine technische problemen op te lossen hun eigen,” vertelde Chan Lifewire in een e-mail. Velen bieden al dergelijke diensten aan. Door echter de ondersteuningsopties die ze al hebben uit te breiden, kunnen smartphonemakers een betrouwbaarder netwerk creëren voor gebruikers om de antwoorden te vinden die ze nodig hebben. Combineer dit met uitgebreide reparatie-opties, en u zou uw smartphone veel langer kunnen laten werken dan normaal gesproken zou werken.

Nieuwe oplossingen

Het antwoord op deze problemen is echter niet alleen het verlengen van software-updates zoals Samsung, LG en anderen doen. In plaats daarvan zegt Pauley dat deze bedrijven zich ook moeten richten op het uitbreiden van hardware-ondersteuning.

Iemand die een smartphone vasthoudt met een kapot scherm.

“Apparaatfabrikanten kunnen de duur van de ondersteuning verlengen door op zijn minst beter beschikbare, opgeleide technici te hebben die telefonisch beschikbaar zijn. Aangezien dit voor de meeste fabrikanten niet altijd mogelijk is, is samenwerking met onafhankelijke reparatiewerkplaatsen en ondersteunend personeel wellicht de beste oplossing. best haalbare antwoord,” legde Pauley uit. Door meer reparatiewerkplaatsen uit te rusten met de tools en vaardigheden die nodig zijn om hun telefoons te repareren, kunnen fabrikanten zoals Samsung, Apple en andere grote smartphonefabrikanten de ondersteuningsopties die klanten hebben uitbreiden. Dit zou een enorme zegen zijn voor degenen die zich geen zorgen willen maken over wanneer de garantie voor hun apparaat afloopt of dat die garantie zelfs de problemen dekt die ze met hun apparaat hebben. Bovendien zou het de levensduur van die apparaten kunnen verlengen, vooral als consumenten een paar extra voorzorgsmaatregelen nemen om hun apparaten veiliger te maken. “Het gebruik van een goede schermbeschermer en een goede hoes is de beste verdedigingslinie tegen hardwarestoringen. Zowel firmware- als softwarestoringen zijn op een bepaald niveau onvermijdelijk, dus het nemen van een beschermingsplan kan in die gevallen helpen voor het geval er iets misgaat, ‘ zei Paulie.