Skip to content

Hoe BlackBerry-contacten te synchroniseren met Gmail

11 de september de 2021
DSC01256 5 56d75d863df78cfb37daeb53

Als u uw BlackBerry- en Gmail-contacten wilt synchroniseren, maar dit niet handmatig wilt doen, stelt u automatische of draadloze synchronisatie in. Uw Gmail-contacten verschijnen op uw BlackBerry en uw BlackBerry-contacten verschijnen op uw Gmail-account. Wijzigingen aan de ene kant worden weerspiegeld in de andere. Bij de instructies in dit artikel wordt ervan uitgegaan dat u een actief data-abonnement hebt voor uw BlackBerry-smartphone, BlackBerry-softwareversie 5.0 of hoger en een actief Gmail-account.

Contactsynchronisatie instellen op uw BlackBerry

Als u Gmail gebruikt, is de ingebouwde contactmanager handig omdat deze wordt gebruikt door andere Google-apps zoals Google Documenten en vanaf elke computer toegankelijk is via uw Gmail-account. Het wordt vaak gebruikt als vervanging voor de contactmanagers in e-mail- en contacttoepassingen zoals Microsoft Outlook. Maak een back-up van uw bestaande BlackBerry-contacten met een programma zoals Back-upcontacten voordat u die contacten synchroniseert met uw Google-contacten. Als er iets misgaat, herstelt u de originele BlackBerry-contacten. Synchronisatie instellen tussen een BlackBerry en Gmail:

  1. Ga naar het startscherm van je BlackBerry en kies Opstelling.

  2. Kiezen Emailaccounts of E-mail instellen. Kies desgevraagd: Internet-e-mailaccount en log in met de gebruikersnaam en het wachtwoord van de BlackBerry Internet Service-account.

  3. Selecteer Toevoegen.

  4. Kiezen Gmail uit de lijst en selecteer vervolgens Volgende.

  5. Voer uw Gmail-adres en wachtwoord in en selecteer vervolgens Volgende.

  6. Selecteer Synchronisatie-opties.

  7. Selecteer de Contacten en Kalender selectievakjes en selecteer vervolgens Opslaan.

  8. Bevestig uw Gmail-wachtwoord en selecteer vervolgens Oke.

De eerste keer dat u uw contacten synchroniseert, kan het proces enkele minuten duren als u veel contacten heeft. De synchronisatie tussen uw Gmail-account en BlackBerry-telefoon vindt standaard elke vier uur plaats en is beperkt tot 10.000 contacten. Als draadloze synchronisatie niet werkt, zorg er dan voor dat draadloze synchronisatie is ingeschakeld. Ga naar Contacten > Opties en kies de juiste lijst met contactpersonen. Zorg ervoor dat Draadloze synchronisatie is geselecteerd.