Skip to content

Hoe Boot.ini te repareren of te vervangen in Windows XP

13 de juli de 2021
GettyImages 172165370 57d84c143df78c5833757202

Het bestand boot.ini is een verborgen bestand dat wordt gebruikt om te identificeren in welke map, op welke partitie en op welke harde schijf uw Windows XP-installatie zich bevindt. Boot.ini kan om verschillende redenen soms beschadigd, beschadigd of verwijderd raken. Aangezien dit INI-bestand kritieke informatie bevat over hoe uw computer opstart, worden problemen ermee gewoonlijk onder uw aandacht gebracht door een foutmelding tijdens het opstartproces van Windows, zoals deze: Ongeldig BOOT.INI-bestand Opstarten vanaf C:Windows

Volg deze eenvoudige stappen om het beschadigde/corrupte boot.ini-bestand te repareren of het te vervangen als het is verwijderd:

Hoe Boot.ini te repareren of te vervangen in Windows XP

Vereiste tijd Het repareren of vervangen van het boot.ini-bestand duurt meestal minder dan 10 minuten, maar de totale tijd kan veel langer zijn als u een Windows XP-cd moet vinden.

  1. Ga naar de herstelconsole van Windows XP. De herstelconsole is een geavanceerde diagnostische modus van Windows XP met speciale hulpmiddelen waarmee u het bestand boot.ini kunt herstellen.

  2. Wanneer u de opdrachtregel bereikt (gedetailleerd in stap 6 in de bovenstaande link), typt u de volgende opdracht en drukt u vervolgens op Enter.

    bootcfg /rebuild

  3. Het hulpprogramma bootcfg scant uw harde schijven op eventuele Windows XP-installaties en geeft vervolgens de resultaten weer. Volg de overige stappen om uw Windows XP-installatie toe te voegen aan het bestand boot.ini.

  4. De eerste prompt vraagt, Installatie toevoegen aan opstartlijst? (Ja/Nee/Alle). Type Y in antwoord op deze vraag en druk op Enter.

  5. De volgende prompt vraagt ​​​​u om Load Identifier in te voeren. Dit is de naam van het besturingssysteem. Typ bijvoorbeeld Windows XP Professioneel of Windows XP Home-editie en druk op Enter.

  6. De laatste prompt vraagt ​​u om: Voer de opties voor het laden van het besturingssysteem in: Type /Snel detecteren hier en druk op Enter.

  7. Haal de Windows XP-cd eruit, typ Uitgang en druk vervolgens op Enter om uw pc opnieuw op te starten. Ervan uitgaande dat een ontbrekend of beschadigd boot.ini-bestand uw enige probleem was, zou Windows XP nu normaal moeten starten.

Opstartconfiguratiegegevens opnieuw opbouwen in nieuwere versies van Windows

In nieuwere versies van Windows, zoals Windows Vista, Windows 7, Windows 8 en Windows 10, worden opstartconfiguratiegegevens opgeslagen in het BCD-gegevensbestand, niet in een boot.ini-bestand. Als u vermoedt dat opstartgegevens beschadigd zijn of ontbreken in een van die besturingssystemen, raadpleegt u De BCD opnieuw opbouwen in Windows voor een volledige zelfstudie.

Moet ik dit probleem zelf oplossen?

Nee, u hoeft de bovenstaande opdracht niet handmatig uit te voeren en die stappen te volgen om het boot.ini-bestand te repareren – u heeft wel de mogelijkheid om een ​​programma van derden dit voor u te laten doen. Het is echter niet zo moeilijk als je de aanwijzingen volgt zoals ze zijn. Bovendien kost veel van de software die het bestand boot.ini voor u kan repareren u geld. U hoeft nooit een softwareprogramma aan te schaffen om fouten met het bestand boot.ini te herstellen. Ook al zijn er waarschijnlijk tientallen applicaties die de reparatie voor je kunnen doen, als het gaat om de manier waarop die programma’s werken, zal elk van hen in wezen precies hetzelfde doen als wat we hierboven hebben beschreven. Het enige verschil is dat u op een of twee knoppen kunt klikken om de opdrachten uit te schrijven. Als je nieuwsgierig bent, is Fix Genius van Tenorshare zo’n programma. Ze hebben een gratis proefversie die we niet hebben geprobeerd, maar we hebben het gevoel dat niet alle functies werken, tenzij je de volledige prijs betaalt.