Skip to content

Hoe Bootsect / nt60 te gebruiken om de VBC bij te werken naar BOOTMGR

6 de augustus de 2021
post screen showing bios version number 56a6fac03df78cf772913f50

Soms kan de volume-opstartcode, onderdeel van het volume-opstartrecord dat zich op de schijf bevindt waarop Windows is geïnstalleerd, beschadigd raken of per ongeluk opnieuw worden geprogrammeerd om de verkeerde opstartmanager te gebruiken. Wanneer dit gebeurt, kunt u systeemstop-fouten krijgen, meestal hal.dll-fouten in Windows 7, 8, 10 en Vista. Gelukkig is het corrigeren van fouten in volume-opstartcode eenvoudig met de opdracht bootsect, een herstelprogramma voor de opstartsector dat alleen beschikbaar is via de opdrachtprompt die beschikbaar is via Geavanceerde opstartopties of Systeemherstelopties. Deze stappen zijn van toepassing op Windows Vista en nieuwere Windows-versies.

De volume-opstartcode bijwerken om BOOTMGR te gebruiken

 1. Open geavanceerde opstartopties (Windows 10 & 8) of start op naar het menu Systeemherstelopties (Windows 7 & Vista). Voel je vrij om de Windows-schijf of flashdrive van een vriend te lenen om toegang te krijgen tot een van deze diagnostische modi als je geen Windows-media bij de hand hebt. Het gebruik van originele installatiemedia is slechts één manier om toegang te krijgen tot deze reparatiemenu’s. Zie Een herstelschijf voor Windows 8 maken of een systeemherstelschijf voor Windows 7 maken (afhankelijk van uw versie van Windows) voor hulp bij het maken van herstelschijven of flashstations van andere, werkende exemplaren van Windows. Deze opties zijn niet beschikbaar voor Windows Vista.

 2. Opdrachtprompt openen.

  De opdrachtprompt die beschikbaar is via geavanceerde opstartopties en systeemherstelopties, en ook in Windows, werkt op dezelfde manier tussen besturingssystemen, dus deze instructies zijn gelijkelijk van toepassing op elke versie van de Windows-installatieschijf die u gebruikt, inclusief Windows 10, Windows 8 , Windows 7, Windows Vista, Windows Server 2008, enz.

 3. Typ bij de prompt de opdracht bootsect zoals hieronder weergegeven en druk vervolgens op Binnenkomen: bootsect /nt60 sys

  Hiermee wordt de volume-opstartcode op de partitie bijgewerkt die wordt gebruikt om Windows op te starten naar BOOTMGR, degene die compatibel is met Windows Vista, Windows 7, Windows 8, Windows 10 en latere Windows-besturingssystemen. De nt60 schakelaar past de [newer] opstartcode voor BOOTMGR terwijl de nt52 schakelaar past de [older] opstartcode voor NTLDR. Sommige documentatie die ik online heb gezien met betrekking tot het bootsect-commando verwijst naar het bijwerken van de master-opstartcode, wat onjuist is. De opdracht bootsect brengt wijzigingen aan in de volume opstartcode, niet de master-opstartcode.

 4. Na het uitvoeren van de bootsect-opdracht zoals getoond in de laatste stap, zou u een resultaat moeten zien dat er ongeveer zo uitziet: C: (?Volume{37a450c8-2331-11e0-9019-806e6f6e6963})
  De opstartcode van het NTFS-bestandssysteem is geüpdatet.
  Bootcode is met succes bijgewerkt op alle doelvolumes.

  bootsect nt60 sys-opdracht in de opdrachtprompt

  Als u een foutmelding krijgt, of als dit niet werkt nadat u Windows opnieuw normaal probeert te starten, probeer het dan uit te voeren bootsect /nt60 all in plaats daarvan. Het enige voorbehoud hier is dat als u uw computer dubbel opstart, u per ongeluk een soortgelijk, maar tegengesteld, probleem kunt veroorzaken met oudere besturingssystemen waarop u opstart.

 5. Sluit het opdrachtpromptvenster en verwijder vervolgens de Windows-schijf uit uw optische station of de Windows-flashdrive uit de USB-poort.

 6. Selecteer Herstarten van de Systeemherstel opties raam of kies Doorgaan met van het hoofdgerecht Geavanceerde opstartopties scherm.

 7. Windows zou nu normaal moeten starten.

Als u nog steeds problemen ondervindt, zoals een hal.dll-fout, raadpleegt u de opmerking in stap 4 voor een ander idee of gaat u verder met de probleemoplossing die u volgde.