Skip to content

Hoe bouw ik een aangepast thuisbioscoopsysteem en mediaruimte?

11 de juli de 2021
iStock 6561431 MEDIUM 58174f143df78cc2e8991202

De informatie op deze site is informatief bij het uitleggen van de basisprincipes van thuisbioscoop, wat er beschikbaar is voor gebruik in uw thuisbioscoop, hoe u uw thuisbioscoopcomponenten kunt kopen en hoe u uw thuisbioscoopcomponenten kunt aansluiten en gebruiken; Als u een complete thuisbioscoopkamer vanaf de grond af aan het bouwen bent, zijn hier enkele factoren waarmee u rekening moet houden.

Krijg professioneel advies over een grote installatie

Of u nu een geweldige doe-het-zelver bent of een complete beginner met een grote hoeveelheid geld om mee te werken, de beste manier om het meeste uit uw op maat gemaakte thuisbioscoop/mediaruimte te halen, is door een erkende aannemer te betalen die doet ook aan thuisbioscoopbouw of een erkend thuisbioscoopinstallateur die bouwwerkzaamheden uitvoert. De beste manier om het volledige potentieel van uw kamer te evalueren, is door iemand met kennis van zaken, zoals een professionele thuisbioscoopinstallateur, de omgeving persoonlijk te laten beoordelen en kennis te nemen van alle goede en slechte punten, evenals suggesties opties voor het plaatsen van uw componenten voor maximaal voordeel en gebruiksgemak. Werken met een thuisbioscoopinstallatieprogramma is niet hetzelfde als naar een winkel gaan om een ​​heleboel componenten te kopen, naar huis gaan en alles aansluiten. De rol van de thuisbioscoopinstallateur is om de consument een complete ervaring te bieden. De details van elk afzonderlijk onderdeel staan ​​niet centraal. De primaire focus is de uiteindelijke ervaring. Het doel van de home theater installer is om een ​​compleet pakket te bieden dat toegang geeft tot alle gewenste audio- en videocontent. De consument zorgt voor de ruimte en het budget, terwijl de installateur een compleet pakket aan componenten samenstelt om de best mogelijke entertainmentervaring te bieden. De installateur legt het complete pakket ter overweging voor aan de consument. De consument hoeft niet elk merk/model van het te gebruiken onderdeel te kiezen. U krijgt een veel nauwkeuriger begrotingsbeeld van het hele project, aangezien de installateur/aannemer geen kleine details over het hoofd ziet die u misschien over het hoofd hebt gezien, die uiteindelijk van belang kunnen zijn.

Hoe u zich kunt voorbereiden op het bouwen van een op maat gemaakte thuisbioscoop-mediaruimte

Enkele van de factoren waarmee u en een professionele installateur rekening moeten houden bij het plannen van een thuisbioscoop-mediaruimte zijn:

 • Wat wordt het hoofddoel van de kamer? — Om films en tv te kijken, naar muziek te luisteren, videogames te spelen, zowel als kantoor als voor entertainment te gebruiken?
 • De grootte van de kamer.
 • De vorm van de kamer.
 • Waar u of uw publiek gaat zitten ten opzichte van het tv- of projectiescherm.
 • Akoestische eigenschappen van de kamer.
 • Problemen met omgevingslicht die van invloed kunnen zijn op het type tv of videoprojector dat wordt gebruikt.
 • Of een projectiesysteem of grootbeeldtelevisie het beste werkt.
 • Of In-wall of standalone luidsprekers het meest effectief zijn voor de luisterervaring.
 • Waar uw componenten zich bevinden – in de open lucht, of in een kast of cabine.
 • Ruimteventilatie voor zowel de kijkers als home theater en andere mediacomponenten.

Deze en andere factoren kunnen het beste worden bepaald door inspectie ter plaatse van de werkelijke kamer of door te kijken naar architecturale plannen voor een huis dat moet worden gebouwd met thuisbioscoop in gedachten.

Beste bronnen voor hulp bij installatie op maat

 • Neem contact op met detailhandelaren, zoals Best Buy/Magnolia, enz., en ontdek aan wie ze in uw regio een onderaanneming voor hun thuisbioscoopinstallaties hebben. Daarnaast zijn er in veel steden onafhankelijke dealers en woningvernieuwers die gespecialiseerd zijn in het bouwen en installeren van thuisbioscopen op maat.
 • Neem contact op met CEDIA (Custom Electronic Design and Installation Association) voor informatie over een erkende installateur/aannemer bij u in de buurt. CEDIA is een wereldwijde vereniging van specialisten op het gebied van home theater en custom electronics. Als u daartoe geneigd bent, kunt u misschien een door CEDIA gesponsorde cursus of workshop volgen en zelf een ervaren thuisbioscoopinstallateur worden.

Een andere goede bron voor het vinden van een Home Theater Installer is via de Home Technology Specialists of America. Deze site heeft een uitgebreide database van installatieprogramma’s voor thuisbioscopen en gerelateerde installatieprogramma’s voor audio/video en beveiligingssystemen in de VS