Skip to content

Hoe Bumble te gebruiken?

7 de augustus de 2021
bumble profile 5c0199bd46e0fb0001e9b3ab

Bumble is de op vrouwen gerichte dating- en netwerk-app die verscheen als een directe concurrent van Tinder. In plaats van alleen snelle contacten mogelijk te maken, is deze app bedoeld om je te helpen vrienden, partners en netwerken te vinden met lokale professionals, allemaal vanaf dezelfde plek.

Een kort overzicht: wat is Bumble?

Niet alle apps die zijn gebouwd om mensen met elkaar te verbinden, doen dit terwijl ze nadenken over de daadwerkelijke betrokkenen. Bumble, is gedeeltelijk gebouwd om vrouwen sterker te maken en hen een betere kans op diepere connecties te geven in tegenstelling tot concurrenten zoals Tinder. Bumble is onderverdeeld in drie afzonderlijke secties: Bumble Date, Bumble BFF en Bumble Bizz. Elk heeft zijn eigen specifieke doeleinden en werkt een beetje anders. Bumble Date is voor de mensen die op zoek zijn naar een date night, of een nieuwe relatie. Je kunt nieuwe vrienden in de buurt vinden met Bumble BFF, en dan is Bumble Bizz gebouwd voor professionals om te netwerken in hun branche. Elke verschillende methode om Bumble te gebruiken, vereist dat je je profiel opnieuw opbouwt. Dit betekent foto’s kiezen om mee te pronken, een korte biografie schrijven en praten over wat je zoekt.

Wat maakt Bumble anders?

In plaats van een one size fits all-netwerktype, is Bumble gebouwd om je keuzevrijheid te geven, of je nu aan het daten bent of aan het netwerken bent. Je kunt ook zowel Instagram als Spotify verbinden met je Bumble-profiel om potentiële matches je beter te laten zien voordat ze wegvegen. Matching is waar Bumble zich onderscheidt van andere bijpassende sociale apps. In Bumble Date wordt het hele bureau overgedragen aan de vrouw. Niet alleen moeten beide gebruikers hun interesse matchen en vegen, maar dan moet de vrouw de eerste stap zetten en een bericht sturen. Het is een manier om vrouwen een beetje veiliger te laten voelen tegen misbruik of intimidatie die vaak in dit soort apps kan voorkomen. Dat wil niet zeggen dat je geen mensen tegenkomt met wie je niet wilt omgaan. Als dat gebeurt, heb je twee basisopties. Je kunt de match met iemand ongedaan maken of ze volledig blokkeren. In beide gevallen kan dit in slechts een paar tikken worden gedaan, zodat u door kunt gaan en niet stil hoeft te staan.

Iemand op Bumble blokkeren of ontkoppelen

 1. Open de bericht centreren met de persoon die u wilt blokkeren.

 2. Druk op drie verticale stippen in de rechterbovenhoek van het scherm.

 3. Kraan ontkoppelen of blok.

Matchen op Bumble

Om met iemand te matchen, hoef je alleen maar naar links of rechts te vegen. Wanneer je de app opent, zie je je mogelijke matches. Je ziet het profiel van de andere persoon, de foto’s die ze hebben gelinkt en andere informatie. Als je naar de onderkant van de pagina scrolt, zie je ook een plek waar je op een x of een vinkje kunt tikken waar je met iemand kunt matchen. Je ziet ook een sterpictogram onder aan het profiel, het pictogram voor bumble’s in-app valuta-bumble-munten en Super Swipes. Het gebruik van deze munten is een manier om een ​​andere gebruiker vol vertrouwen te laten zien dat je echt in hem geïnteresseerd bent, in plaats van het gebruikelijke heen en weer dat gepaard gaat met het ontmoeten van mensen via een app. Als je veegt om met iemand te matchen, en die persoon heeft al naar rechts op je geveegd, verschijnt er een scherm met de match. Dit is ook een gemakkelijk moment om een ​​hallo-bericht weg te gooien om jezelf voor te stellen.

Na het matchen

Verschillende foto's en chats worden weergegeven in de Bumble Match-wachtrij.

Zodra je met iemand hebt gematcht, en zij hebben met jou gematcht, verschijnt deze persoon in je matchwachtrij. Dit gedeelte van de app is te vinden door op het berichtpictogram in de rechterbovenhoek van het scherm te klikken. Uw Match Queue is een horizontale rij met een groene cirkel met mensen die geïnteresseerd zijn, maar waarmee u niet heeft geswipet, en een rij van iedereen met wie u wel heeft gematcht. Daaronder zie je gesprekken. Door op het icoon te tikken van een persoon met wie je matcht, opent een chatballon en krijg je de kans om te chatten. Als jullie twee niet binnen de eerste 24 uur hebben gechat, verloopt de match en moet je opnieuw matchen om elkaar te leren kennen. De chatfunctie in Bumble is ook behoorlijk solide wat deze dingen betreft. Je kunt sms’en, gifs sturen of zelfs foto’s erin gooien terwijl je deze nieuwe persoon leert kennen. Het maakt het gemakkelijk om dingen in de app te houden totdat je zeker weet dat je de app wilt verlaten.

Schakelmethoden voor het gebruik van Bumble

Elke verschillende manier om Bumble te gebruiken, heeft zijn eigen mensenmassa waarmee je contact kunt maken. Je kunt echter geen mogelijke overeenkomsten voor Bumble Bizz zien terwijl je Bumble BFF gebruikt of omgekeerd. Het wisselen van methoden is supergemakkelijk en laat je gemakkelijk heen en weer bewegen. Vergeet niet om het profiel voor elke methode in te stellen, zodat u zich kunt verheugen op zoveel mogelijk overeenkomsten, en u bent klaar om te gaan.

 1. Open Bumble.

 2. Tik op de bovenkant van het scherm waar de methode van Bumble waarmee je bent ingelogd wordt weergegeven. Het zal zeggen Bumbledate, Bumblebff of Bumblebizz.

  Bumble-scherm waar je het type relatie kiest waarin je geïnteresseerd bent.

 3. Veeg naar links of rechts om de methode voor het gebruik van Bumble te selecteren die je wilt gebruiken en tik op de schakelknop.

Val op tussen de menigte

Met Bumble, hoe meer informatie (en hoe meer van je persoonlijkheid) er op het scherm doorschijnt, hoe meer overeenkomsten je kunt verwachten. Daarom hebben we een aantal tips voor een optimale matching op een rijtje gezet!

 • Pronk op foto’s: Je kunt voor elke methode 6 profielfoto’s uploaden. Laat je persoonlijkheid zien met foto’s van huisdieren, vrienden, familie en hobby’s!
 • Rock je profiel: U kunt ervoor kiezen om door middel van korte vragen te laten weten of u drinkt, rookt, kinderen krijgt en meer. Hoewel geen van deze antwoorden verplicht is, kunt u ervoor zorgen dat u matches van hogere kwaliteit krijgt door ze te beantwoorden. Evenzo heb je ruimte om op te schrijven wat je zoekt, dus zorg ervoor dat je jezelf uitspreekt. Laat wat geweldig aan jou is doorschijnen!
 • Chat het op: Stuur na het maken van matches zeker een bericht! Of het nu een snelle gif is of een lieve groet, de gemakkelijkste manier om mensen te ontmoeten is door met ze te praten. Evenzo, als je niet binnen de eerste 24 uur een gesprek aangaat, vervalt die match, dus wees brutaal en zet de eerste stap!