Skip to content

Hoe code 31-fouten te herstellen

7 de augustus de 2021
001 how to fix code 31 errors 2623184 5bfc8fb1c9e77c0026c97c8d

De code 31-fout is een van de verschillende foutcodes van Apparaatbeheer. Het wordt veroorzaakt door een aantal redenen die voorkomen dat Windows het stuurprogramma voor het specifieke hardwareapparaat laadt. Ongeacht de oorzaak is het oplossen van een foutcode 31 vrij eenvoudig. Als u de code 31-fout op de Microsoft ISATAP-adapter in Windows Vista ziet, kunt u de fout negeren. Volgens Microsoft is er geen echte fout. De code 31-fout wordt bijna altijd op de volgende manier weergegeven: Dit apparaat werkt niet goed omdat Windows de voor dit apparaat vereiste stuurprogramma’s niet kan laden. (Code 31)

Uw scherm kan er als volgt uitzien:

Details over Device Manager-foutcodes zoals Code 31 zijn beschikbaar in de: Apparaatstatus gebied in de eigenschappen van het apparaat. Zie De status van een apparaat bekijken in Apparaatbeheer voor hulp. Apparaatbeheer-foutcodes zijn exclusief voor Apparaatbeheer. Als u de code 31-fout ergens anders in Windows ziet, is de kans groot dat het een systeemfoutcode is die u niet moet oplossen als een probleem met Apparaatbeheer. De Code 31-fout kan van toepassing zijn op elk hardwareapparaat in Apparaatbeheer, maar de meeste Code 31-fouten verschijnen op optische stations zoals cd- en dvd-stations. Elk van de besturingssystemen van Microsoft kan een Code 31 Device Manager-fout ervaren, waaronder Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP en meer.

Hoe een code 31-fout te herstellen

  1. Start uw computer opnieuw op als u dit nog niet heeft gedaan. De code 31-fout kan afkomstig zijn van een tijdelijke geheugenstoring.

  2. Heeft u een apparaat geïnstalleerd of een wijziging aangebracht in Apparaatbeheer net voordat de code 31-fout verscheen? Als dit het geval is, is het mogelijk dat de door u aangebrachte wijziging de code 31-fout heeft veroorzaakt. Maak de wijziging indien mogelijk ongedaan, start uw pc opnieuw op en controleer opnieuw op de code 31-fout.

  3. Draai het stuurprogramma terug naar een versie vóór uw updates.

  4. Gebruik Systeemherstel om recente wijzigingen met betrekking tot Apparaatbeheer ongedaan te maken.

  5. Verwijder de registerwaarden UpperFilters en LowerFilters. Een veelvoorkomende oorzaak van Code 31-fouten is de beschadiging van twee registerwaarden in de registersleutel van de dvd/cd-rom-driveklasse. Het verwijderen van vergelijkbare waarden in het Windows-register kan ook de oplossing zijn voor een Code 31-fout die op een ander apparaat dan een dvd- of cd-station verschijnt. De UpperFilters/LowerFilters-tutorial die hierboven is gelinkt, laat u precies zien wat u moet doen. Sommige mensen hebben geluk gehad met het verwijderen van de hele sleutel die de waarden UpperFilters en LowerFilters bevat. Als het verwijderen van de specifieke waarden de code 31-fout niet oplost, probeer dan een back-up te maken van de sleutel die u in die tutorial hierboven identificeert en verwijder vervolgens de sleutel, start opnieuw op, importeer de sleutel uit de back-up en start opnieuw op.

  6. Werk de stuurprogramma’s voor het apparaat bij. Het installeren van de nieuwste door de fabrikant geleverde stuurprogramma’s voor een apparaat met de code 31-fout is waarschijnlijk een oplossing voor dit probleem.

  7. Installeer de Microsoft ISATAP-netwerkadapter opnieuw als de code 31-fout te maken heeft met het niet goed werken van de MS ISATAP-adapter. Open Apparaatbeheer en open de Actie > Oude hardware toevoegen scherm. Start de wizard en selecteer Installeer de hardware die ik handmatig selecteer uit een lijst (Geavanceerd). Klik door de stappen en kies Netwerkadapters > Microsoft > Microsoft ISATAP-adapter van de lijst.

  8. Vervang de hardware. Als laatste redmiddel moet u mogelijk de hardware met de code 31-fout vervangen. Het kan ook zijn dat het apparaat niet compatibel is met deze versie van Windows. Controleer voor de zekerheid de Windows HCL. Als u ervan overtuigd bent dat hardware niet de oorzaak is van deze specifieke Code 31-fout, kunt u een reparatie-installatie van Windows proberen. Als dat niet werkt, probeer dan een schone installatie van Windows. We raden je aan om geen van beide te doen voordat je probeert de hardware te vervangen, maar het kan zijn dat je ze een kans moet geven als je geen andere opties meer hebt.

Meer hulp nodig?

Als u dit probleem met Code 31 niet zelf wilt oplossen, gaat u naar Hoe los ik mijn computer op? voor een volledige lijst van uw ondersteuningsopties, plus hulp bij alles onderweg, zoals het berekenen van reparatiekosten, het verwijderen van uw bestanden, het kiezen van een reparatieservice en nog veel meer.