Skip to content

Hoe criminelen Google Street View gebruiken om het gewricht te arresteren

19 de juli de 2021
GettyImages 104821085 5af604cba474be003799e9d1

Criminelen starten Google Maps of Bing Maps, voeren een adres in, zetten Street View aan en bekijken een interessante woning of gebouw om virtuele verkenningen uit te voeren. De gegevens komen niet in de buurt van realtime en kunnen in sommige gebieden verouderd zijn, maar de meeste grote gebouwen zullen in korte tijd niet veel veranderen. Gewoonlijk zijn de kaartgegevens onderaan de afbeelding voorzien van een tijdstempel, zodat de slechteriken precies weten wanneer de afbeelding is gemaakt.

Ongewenst gebruik van stratenkaarten

Mensen met slechte bedoelingen gebruiken Google Maps en Bing Maps om:

  • Lokaliseer ingangen van gebouwen
  • Bepaal locaties van beveiligingscamera’s, poorten, enz.
  • Vind goede schuilplaatsen
  • Vind gaten of zwakke plekken in omheiningen
  • Lokaliseer elektriciteitskasten (stroom, water, gas)
  • Zie welk merk, model en kleur van het voertuig een bewoner of bewoner van het gebouw bestuurt
  • Kijk of sloten, bewakers, honden, etc. normaal aanwezig zijn
  • Meet afstanden tussen objecten (met Google Earth) om te bepalen hoe snel het zou duren om van het ene punt naar het andere te rennen of te rijden.

Het gebruik van Street View wekt veel minder argwaan dan wanneer ze de site daadwerkelijk zouden bezoeken en midden op de weg zouden staan ​​om een ​​kijkje te nemen. Hoewel het in kaart brengen van auto’s geen privé-oprit zal oprijden, is het eerlijk als het gebouw op of in de buurt van een openbare straat staat. Google Maps zou ook automatisch tekst op gebouwen, kentekenplaten, gezichten van mensen, enz. automatisch verdoezelen (vervagen). Maar zelfs zonder die weetjes is er nog steeds veel nuttige informatie via Street View.

Hoe kunt u voorkomen dat uw huis of bedrijf wordt gezien?

Verzoek om uw huis, auto, enz. te verwijderen uit Google Maps Street View of Bing Maps Streetside View door de link ‘een probleem melden’ op de pagina te gebruiken wanneer de afbeelding is gecentreerd op uw huis of bedrijf. U moet verschillende vragen beantwoorden, waarna Google en Bing uw rapport beoordelen en beslissen over de volgende stappen.