Skip to content

Hoe cross-app slepen en neerzetten te gebruiken in iOS 15

23 de augustus de 2022
iPhone Featured Image 5d757f37469f4fc9bfa59bf16edc5ad9

Wat te weten

 • Werk uw iPhone bij naar iOS 15 om de functie slepen en neerzetten te gebruiken.
 • Houd een tekst, URL, afbeelding of document lang ingedrukt om deze in de bron-app te selecteren.
 • Sleep de geselecteerde inhoud naar de juiste locatie in de bestemmings-app.

Met iOS15 kun je afbeeldingen, documenten en tekst tussen verschillende apps slepen en neerzetten in plaats van te kopiëren en plakken of opnieuw naar een afbeelding of document te zoeken in een andere app. Hier leest u hoe u cross-app slepen en neerzetten kunt gebruiken op iPhones die op iOS 15 draaien.

Hoe slepen en neerzetten op iOS 15?

Met iOS 15 kun je een continu gebaar gebruiken om tekst, afbeeldingen of documenten van een bron-app naar een doel-app te laten vallen. Vóór iOS 15 kon je alleen binnen één app slepen en neerzetten.

Sleep advertentie, laat tekst tussen apps vallen

U kunt eenvoudig tekst of URL’s tussen apps verplaatsen in plaats van ze te kopiëren en plakken.

 1. Open de app met de tekst die je naar een andere app wilt kopiëren.
 2. Selecteer de tekst.
 3. Druk lang op de geselecteerde tekst en houd de selectie met de vinger vast terwijl deze over het scherm zweeft.
 4. Veeg met een andere vinger omhoog op het scherm vanaf de onderkant en open de bestemmings-app vanuit de Thuis scherm of het app-voorbeeld.
 5. Zet de tekst in de bestemmingsapp neer op een specifieke locatie of een tekstveld.

Afbeeldingen slepen en neerzetten tussen apps

Het delen van afbeeldingen gaat sneller en intuïtiever met slepen en neerzetten. Op een iPhone is de bron vaak de Foto’s-app, terwijl de bestemming alle sociale apps kan zijn.

 1. Open de bron-app met de afbeeldingen die u wilt slepen en neerzetten.
 2. Selecteer de afbeelding en houd deze lang ingedrukt met een vinger.
 3. Gebruik een andere vinger om vanaf de onderkant van het scherm omhoog te vegen om de bestemmings-app te openen vanuit de Thuis scherm of het app-voorbeeld.
 4. Zet de geselecteerde afbeelding neer op de gewenste locatie van de bestemmingsapp.

  Slepen en neerzetten van afbeeldingen van Foto's naar Gmail in iOS 15

Tip:

U kunt een online afbeelding van uw browser naar een berichten-app slepen en neerzetten. Het is een snellere methode voor het delen van afbeeldingen dan het downloaden van de afbeelding of het maken van een screenshot.

Slepen en neerzetten van documenten tussen apps

Volg dezelfde stappen als hierboven om documenten tussen apps te slepen en neer te zetten. Bestanden kunnen audio- en videobestanden, pdf’s of andere documentindelingen zijn. U kunt bijvoorbeeld een PDF slepen en neerzetten vanuit de app Bestanden naar uw e-mail.

Opmerking:

Wanneer u een clouddocument sleept vanuit een bron zoals Google Drive, wordt alleen de link gedeeld met de bestemming en niet het hele document.

Hoe kan ik slepen en neerzetten tussen apps?

Vóór iOS 15 kon je slepen en neerzetten binnen een app, maar niet tussen apps. Het vergt enige vaardigheid met de vingers om te slepen en neer te zetten. Maar het is sneller dan het typische kopiëren en plakken of het achtereenvolgens downloaden en uploaden van een document. Met slepen en neerzetten kunt u ook meerdere bestanden verwerken als u vakkundig twee of meer vingers kunt gebruiken. Houd in het ideale geval de bestemmings-app en de locatie voor de drop open als een voorbeeld in het midden van het scherm om het gemakkelijker te maken.

FAQ

 • Hoe kan ik schermafbeeldingen slepen en neerzetten in iOS 15?

  Om een ​​screenshot direct na het maken naar iOS te slepen en neer te zetten, houd je de screenshot-miniatuur ingedrukt. Terwijl u de miniatuur van het screenshot nog steeds ingedrukt houdt, gebruikt u een andere vinger om op de app te tikken waarnaar u uw screenshot wilt slepen.

 • Hoe overlay ik apps op iOS?

  Om Picture-in-Picture op iPhone te gebruiken, ga naar Instellingen > Algemeen > Foto in foto en zorg ervoor dat de schakelaar naast PiP automatisch starten staat aan. Ga vervolgens, terwijl u een compatibele app gebruikt, naar uw startscherm en schakel over naar een andere app.

 • Waarom werkt slepen en neerzetten niet op iOS?

  Niet alle apps ondersteunen slepen en neerzetten. Als u problemen ondervindt met een specifieke app, installeer deze dan opnieuw.