Skip to content

Hoe D3dx9_41.dll te repareren Niet gevonden of ontbrekende fouten

29 de juli de 2021
d3dx9 41 dll error 5757aec2d0ea4ba0b39087d9d123c892

D3dx9_41.dll-problemen worden op de een of andere manier veroorzaakt door een probleem met Microsoft DirectX. Het bestand d3dx9_41.dll is een van de vele bestanden in de DirectX-softwarecollectie. Aangezien DirectX wordt gebruikt door de meeste op Windows gebaseerde games en geavanceerde grafische programma’s, verschijnen d3dx9_41.dll-fouten meestal alleen bij gebruik van deze programma’s. Elk besturingssysteem van Microsoft van jaren terug kan worden beïnvloed door d3dx9_41.dll en andere DirectX-problemen. Dit omvat ook moderne versies, zoals Windows 10 en Windows 8.

D3dx9_41.dll Fouten

D3dx9_41.dll-fouten verschijnen wanneer een game of ander softwareprogramma wordt gestart. Er zijn verschillende manieren waarop u ze kunt zien, waarbij dit de meest voorkomende berichten zijn:

  • Het bestand d3dx9_41.dll ontbreekt
  • D3dx9_41.DLL niet gevonden
  • Bestand d3dx9_41.dll niet gevonden
  • D3dx9_41.dll niet gevonden. Opnieuw installeren kan dit helpen oplossen.

Zorg ervoor dat u niet verwart met d3dx9_34.dll niet gevonden of ontbrekende fouten en andere zeer vergelijkbare fouten.

Hoe D3dx9_41.dll-fouten te herstellen

Download het DLL-bestand niet afzonderlijk van een “DLL-downloadsite”. Er zijn een aantal uitstekende redenen waarom dat nooit een goed idee is. Als je dit al hebt gedaan, verwijder het dan onmiddellijk en ga verder met deze stappen.

  1. Start uw computer opnieuw op als u dat nog niet heeft gedaan. De fout kan een toevalstreffer zijn en een eenvoudige herstart kan het volledig opruimen.

  2. Installeer de nieuwste versie van Microsoft DirectX. De kans is groot dat het upgraden naar de nieuwste versie van DirectX de fout d3dx9_41.dll niet gevonden zal oplossen. Microsoft brengt vaak updates voor DirectX uit zonder het versienummer of de letter bij te werken, dus zorg ervoor dat u de nieuwste installeert uitgave zelfs als uw versie technisch hetzelfde is. Hetzelfde DirectX-installatieprogramma werkt met alle versies van Windows, inclusief Windows 10, 8, enz. Het vervangt elk ontbrekend DirectX 11-, DirectX 10- of DirectX 9-bestand.

  3. Ervan uitgaande dat de nieuwste DirectX-versie van Microsoft de fout niet verhelpt, zoekt u naar een DirectX-installatieprogramma op uw game- of applicatie-dvd of -cd. Meestal, als een game of ander programma DirectX gebruikt, zullen de softwareontwikkelaars een kopie ervan op de installatieschijf plaatsen. Soms, maar niet vaak, past deze versie beter bij het programma dan de nieuwste versie die online beschikbaar is.

  4. Installeer de game of het softwareprogramma opnieuw. Er is mogelijk iets gebeurd met de bestanden in het programma die werken met d3dx9_41.dll en een herinstallatie zou de oplossing kunnen zijn.

  5. Herstel het bestand d3dx9_41.dll vanuit het nieuwste DirectX-softwarepakket. Als de bovenstaande stappen voor probleemoplossing niet hebben gewerkt om uw fout op te lossen, probeer dan het DLL-bestand afzonderlijk uit het downloadbare DirectX-pakket te extraheren.

  6. Werk de stuurprogramma’s voor uw videokaart bij. Hoewel dit niet de meest gebruikelijke oplossing is, kan in sommige situaties het bijwerken van de stuurprogramma’s voor de videokaart in uw computer dit DirectX-probleem verhelpen.

Meer hulp nodig?

Als u dit probleem niet zelf wilt oplossen, raadpleegt u Hoe krijg ik mijn computer gerepareerd? voor een volledige lijst van uw ondersteuningsopties, plus hulp bij alles onderweg, zoals het berekenen van reparatiekosten, het verwijderen van uw bestanden, het kiezen van een reparatieservice en nog veel meer.