Skip to content

Hoe D3dx9_42.dll te repareren Niet gevonden of ontbrekende fouten

15 de augustus de 2021
d3dx9 42 dll error message 421e99dcf3ae4a029330de40bc6677ba

D3dx9_42.dll-problemen worden op de een of andere manier veroorzaakt door een probleem met Microsoft DirectX. Het d3dx9_42 DLL-bestand is een van de vele bestanden in de DirectX-softwarecollectie. Aangezien DirectX wordt gebruikt door de meeste op Windows gebaseerde games en geavanceerde grafische programma’s, verschijnen d3dx9_42.dll-fouten meestal alleen bij gebruik van deze programma’s. Alle besturingssystemen van Microsoft sinds Windows 98 kunnen worden beïnvloed door d3dx9_42.dll en andere DirectX-problemen. Dit omvat Windows 10, Windows 8, enz.

D3dx9_42 fouten

Er zijn verschillende manieren waarop d3dx9_42.dll-fouten op uw computer kunnen verschijnen. Hier zijn enkele van de meest voorkomende specifieke:

 • D3dx9_42.dll niet gevonden. Opnieuw installeren kan dit helpen oplossen
 • D3dx9_42.DLL niet gevonden
 • Bestand d3dx9_42.dll niet gevonden
 • Het programma kan niet starten omdat d3dx9_42.dll op uw computer ontbreekt. Probeer het programma opnieuw te installeren om dit probleem op te lossen.
 • Het bestand d3dx9_42.dll ontbreekt

Deze fouten verschijnen wanneer een game of een ander softwareprogramma wordt gestart, dus het kan van toepassing zijn op elk programma dat Microsoft DirectX gebruikt, zoals Autodesk’s Maya of elk ander softwareprogramma. d3dx9_42 DLL-fouten worden echter het vaakst gezien bij het spelen van videogames. Enkele voorbeelden van videogames waarvan bekend is dat ze de fout vertonen wanneer er een probleem is met DirectX, zijn onder meer: Sid Meier’s beschaving V, ArcheAge, Staat van ontbinding, Batman, In de ban van de ringen online, Need for Speed ​​Hot Pursuit 2011, De legende van piraten online, F1 2010, straatvechter, en Assassin’s Creed: Brotherhood.

Hoe D3dx9_42.dll-fouten te herstellen

Download d3dx9_42.dll niet afzonderlijk van een “DLL-downloadsite”. Er zijn een aantal redenen waarom dat nooit een goed idee is. Als je het al hebt gedownload, verwijder het dan van waar je het ook hebt neergezet en ga verder met deze stappen.

 1. Start uw computer opnieuw op als u dit nog niet hebt gedaan. De d3dx9_42.dll-fout kan een toevalstreffer zijn en, zoals veel computerproblemen, kan een eenvoudige herstart deze volledig oplossen.

 2. Installeer de nieuwste versie van Microsoft DirectX. De kans is groot dat het upgraden naar de nieuwste versie van DirectX de fout d3dx9_42.dll niet gevonden zal oplossen. Microsoft brengt vaak updates voor DirectX uit zonder het versienummer of de letter bij te werken, dus zorg ervoor dat u de nieuwste installeert uitgave zelfs als uw versie technisch hetzelfde is. Hetzelfde DirectX-installatieprogramma werkt met alle versies van Windows, inclusief Windows 10, 8, enz. Het vervangt elk ontbrekend DirectX 11-, DirectX 10- of DirectX 9-bestand.

 3. Ervan uitgaande dat de nieuwste DirectX-versie van Microsoft de d3dx9_42.dll-fout die u ontvangt niet oplost, zoekt u naar een DirectX-installatieprogramma op uw game- of applicatie-dvd of -cd (het kan dxsetup of iets dergelijks). Als een game of een ander programma DirectX gebruikt, zullen de softwareontwikkelaars gewoonlijk een kopie van DirectX op de installatieschijf plaatsen. Soms, maar niet vaak, past de DirectX-versie op de schijf beter bij het programma dan de nieuwste versie die online beschikbaar is.

 4. Verwijder de game of het softwareprogramma en installeer het opnieuw. Er is mogelijk iets gebeurd met de bestanden in het programma die werken met d3dx9_42.dll, en een herinstallatie zou de oplossing kunnen zijn. Soms verwijdert de standaard de-installatiewizard voor sommige programma’s en games niet elk spoor van de programmabestanden van de schijf en het register, wat extra problemen kan veroorzaken of ervoor kan zorgen dat de DLL later niet correct wordt gebruikt. Probeer in plaats daarvan een gratis verwijderprogramma om er zeker van te zijn dat alles wordt verwijderd.

 5. Herstel het bestand d3dx9_42.dll vanuit het nieuwste DirectX-softwarepakket. Als de bovenstaande stappen voor probleemoplossing niet hebben gewerkt om het probleem op te lossen, probeer dan het DLL-bestand afzonderlijk uit het downloadbare DirectX-pakket te extraheren.

 6. Werk de stuurprogramma’s voor uw videokaart bij. Hoewel dit niet de meest gebruikelijke oplossing is, kan in sommige situaties het bijwerken van de stuurprogramma’s van de videokaart dit DirectX-probleem oplossen.

Meer hulp nodig?

Als u dit probleem niet zelf wilt oplossen, raadpleegt u Hoe krijg ik mijn computer gerepareerd? voor een volledige lijst van uw ondersteuningsopties, plus hulp bij alles onderweg, zoals het berekenen van reparatiekosten, het verwijderen van uw bestanden, het kiezen van een reparatieservice en nog veel meer.