Skip to content

Hoe de actieve status op Facebook Messenger uit te schakelen

9 de augustus de 2021
father and daughter with credit card at laptop 547017497 59b080f5d088c00013a7df6d

Wat te weten

 • Open Messenger op Facebook op het bureaublad en selecteer Opties (drie stippen), selecteer vervolgens Actieve status uitschakelen.
 • Kies ervoor om Actieve status uit te schakelen voor alle contacten, alle contacten behalve bepaalde mensen, of voor slechts enkele contacten.
 • Ga in de Messenger-app naar je profielpagina en schakel uit Actieve status.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je de actieve status op Facebook Messenger uitschakelt, zodat anderen niet kunnen zien dat je online bent. Dit is handig als u veel afleidende berichten ontvangt.

Hoe Facebook Messenger uit te schakelen

Je kunt Messenger alleen toegankelijk maken voor specifieke Facebook-vrienden terwijl het voor iedereen offline lijkt, of je kunt je verbergen voor al je Facebook-vrienden en contacten. Als u Actieve status uitschakelt, kunt u berichten ontvangen, maar ontvangt u geen melding over berichten. Alles wat je ontvangt terwijl Messenger is uitgeschakeld, verschijnt in je inbox wanneer je Actieve status inschakelt. Volg deze stappen voor beide uitkomsten:

 1. Open je Facebook-profiel, open Messenger en selecteer Opties, aangegeven door drie horizontale stippen.

 2. Selecteer Actieve status uitschakelen.

  Facebook Schakel actieve status uit

 3. Er zijn nu drie opties om uit te kiezen, afhankelijk van wie je wilt blokkeren of verbergen in Facebook Messenger:

  • Selecteer Schakel de actieve status uit voor alle contacten om berichten uit te schakelen voor al je Facebook-vrienden en contacten.
  • Selecteer Schakel de actieve status uit voor alle contacten behalve als je je voor de meeste van je contacten wilt verbergen voor Facebook Messenger, maar je wilt dat een select aantal je berichten kan sturen.
  • Selecteer Schakel actieve status uit voor slechts enkele contacten als er een paar Facebook-vrienden zijn voor wie je de chat wilt uitschakelen.

  Opties voor Facebook Actieve Status

 4. Als je de tweede of derde optie hebt geselecteerd, voer je de namen in van de vrienden die je voor Messenger wilt verbergen en selecteer je ze zoals ze je zijn voorgesteld.

  Schermafbeelding van namen in Actieve status uitschakelen

 5. Als je klaar bent met het kiezen welke vrienden moeten worden geblokkeerd, selecteer je Oke. Om jezelf weer zichtbaar te maken, volg je de eerste twee stappen maar selecteer Actieve status inschakelen van de Messenger-opties menu.