Skip to content

Hoe de ‘Active Directory Domain Services’-fout in Windows op te lossen

10 de september de 2021
GettyImages 1002023250 55d88184c86e4263951baaaf3264fefb

Enkele van de vele voordelen van moderne technologie zijn de mogelijkheid om documenten op te stellen of te downloaden en deze documenten af ​​te drukken vanuit het comfort van uw huis. Het kan echter zijn dat u bij het ophalen van het document een printerfout ontvangt met de melding “De Active Directory Domain Services is momenteel niet beschikbaar.” De instructies in dit artikel zijn van toepassing op Windows 10, Windows 8 en Windows 7.

Oorzaken van de Windows Active Directory-domeinfout in Windows

De foutmelding Active Directory Domain Services is momenteel niet beschikbaar betekent dat een computersysteem de printer niet kan vinden of er geen verbinding mee kan maken. De fout stopt het afdrukproces en laat de opdracht niet doorgaan. De Active Directory Domain Services zijn de kernfuncties waarmee een computer opdrachten en aanwijzingen kan autoriseren en verifiëren. Met de Active Directory kan een computer bijvoorbeeld bevestigen dat het wachtwoord dat is ingevoerd om toegang te krijgen, correct is en bepalen of de gebruiker beheerdersrechten heeft. Het stelt een computer ook in staat om gegevens op te slaan en te beheren en om verbinding te maken met externe apparaten zoals draadloze routers en printers.

Hoe de Windows Active Directory-domeinfout te herstellen

Als er een printerfout optreedt met de melding ‘De Active Directory Domain Services is momenteel niet beschikbaar’, duidt dit meestal op een probleem met de stuurprogramma’s van het apparaat of een probleem met machtigingen. Begin eerst met de gemakkelijkste en meest waarschijnlijke oplossingen en ga dan verder met de diepgaande ideeën om te proberen.

  1. Herstart de computer. Deze stap is de eerste (en gemakkelijkste) optie om te proberen. Als er nog steeds problemen zijn, kan er een probleem zijn met de draadloze router. Start de draadloze router opnieuw op om de verbinding opnieuw in te stellen om te zien of dat de oplossing is.

  2. Installeer de nieuwste Windows-updates. Als uw versie van Windows verouderd is, kan dit afdrukproblemen veroorzaken. Als dit de zaak oplost en u dat nog niet heeft gedaan, wijzigt u de instellingen van Windows Update om automatische updates van Windows in te schakelen, waardoor dit probleem zich in de toekomst mogelijk niet meer voordoet.

  3. Update Microsoft Office-apps. Microsoft Office-programma’s, zoals Word en Outlook, moeten regelmatig worden bijgewerkt om afdrukfouten te voorkomen. Stel automatische updates in voor de toekomst.

  4. Schakel bestands- en printerdeling in. Niet alle gebruikers hebben hetzelfde beveiligingsniveau voor toegang tot apparaten zoals printers. Als een gebrek aan toegang het probleem is, zorg er dan voor dat u toegang hebt tot het apparaat. Zodra het delen van printers is ingeschakeld, probeert u opnieuw om te zien of de fout verdwijnt.

  5. Start de afdrukspooler opnieuw. De spooler is een ingebouwd softwareprogramma waarmee Windows-gebruikers afdruktaken die naar de printer worden verzonden, kunnen beheren en beheren. Dit programma is meestal zichtbaar in de Windows-taakbalk. Het biedt de mogelijkheid om afdruktaken die worden verwerkt te annuleren of opnieuw in te stellen. Het opnieuw starten van de spooler kan meestal helpen bij het oplossen van problemen met Active Domain Directory Services.

  6. Voeg de printer handmatig toe aan de computer. Aangezien de meeste printers automatisch verbinding maken en updaten, kan een handmatige aanpak ervoor zorgen dat alles correct wordt geïnstalleerd.