Skip to content

Hoe de Amazon-applicatie van Ubuntu te verwijderen

20 de juli de 2021
disableamazon 58c857125f9b58af5c4d18e6 0eab8a83b8d542c39872d5a9f7cb33d8

Gedurende een groot deel van het midden van de jaren 2010 bevatte Ubuntu Amazon-specifieke zoekservices die in Unity waren ingebakken. Veel gebruikers kwamen in opstand tegen deze inbreuk op hun privacy, dus door Ubuntu 18.04 werd Amazon-materiaal effectief uit Ubuntu verwijderd. De eenvoudigste manier om de voetafdruk van Amazon in Ubuntu kwijt te raken, is door uw distributie te upgraden naar 18.10 of recenter.

Verwijder de bestanden handmatig

Om de voetafdruk van Amazon te verwijderen zonder te upgraden naar een momenteel ondersteunde release van de distributie, verwijdert u drie bestanden. Open een shell-sessie en voer de volgende opdrachten uit: sudo rm /usr/share/applications/ubuntu-amazon-default.desktop
sudo rm /usr/share/unity-webapps/userscripts/unity-webapps-amazon/Amazon.user.js
sudo rm /usr/share/unity-webapps/userscripts/unity-webapps-amazon/manifest.json

Eenheid en GNOME

Deze Amazon-specifieke code is opgenomen in Unity, de standaard desktopomgeving voor Ubuntu. Unity is verouderd vanaf Ubuntu 18.04 LTS, ten gunste van GNOME 3, dat niet dezelfde plug-ins ondersteunt (inclusief die van Amazon) die voor Unity werkten. Dus hoewel “Amazon verwijderen” tegemoetkwam aan een vraag van eindgebruikers, was het een aanvulling op Canonical (het moederbedrijf van Ubuntu) dat zijn eigen gedeponeerde DE opgaf.