Skip to content

Hoe de beveiligde modus in Internet Explorer uit te schakelen

31 de juli de 2021
internet explorer logo 5af218de8023b9003787bb6c

De beveiligde modus helpt voorkomen dat schadelijke software misbruik maakt van kwetsbaarheden in Internet Explorer en beschermt uw computer tegen de meest voorkomende manieren waarop hackers toegang tot uw systeem kunnen krijgen. Hoe belangrijk de beveiligde modus ook is, het is bekend dat het in specifieke situaties problemen veroorzaakt, dus het uitschakelen van de functie kan nuttig zijn bij het oplossen van bepaalde scenario’s. Schakel het echter niet uit, tenzij u reden hebt om aan te nemen dat het een groot probleem in Internet Explorer veroorzaakt. Als het zich verder normaal gedraagt, is het het veiligst om het ingeschakeld te houden. Volg deze eenvoudige stappen om de beveiligde modus van Internet Explorer uit te schakelen: Deze stappen zijn van toepassing op Internet Explorer-versies 7, 8, 9, 10 en 11, indien geïnstalleerd op Windows 10, Windows 8, Windows 7 of Windows Vista.

Internet Explorer-methode

 1. Internet Explorer openen.

  Als je liever niet door Internet Explorer gaat om de beveiligde modus uit te schakelen, raadpleeg dan Tip 2 onderaan deze pagina voor een aantal alternatieve methoden.

 2. Ga vanuit de opdrachtbalk naar Hulpmiddelen > Internet Opties.

  Knop Extra en menu-item Internetopties in Windows 10 Internet Explorer

  In Internet Explorer 9, 10 en 11 is de Hulpmiddelen menu onthult wanneer u op de drukt Alt een keer sleutelen. Zie Welke versie van Internet Explorer heb ik? als je het niet zeker weet.

 3. Selecteer de Veiligheid tabblad.

 4. Schakel in de onderste helft van dit venster, direct boven de verschillende knoppen die u ziet, het vinkje uit Schakel beschermde modus in. Als u de beveiligde modus wilt uitschakelen, moet Internet Explorer opnieuw worden opgestart, zoals u wellicht hebt gezien naast het selectievakje in deze stap.

 5. Selecteer OK.

  Tabblad Beveiliging, knop Beveiligde modus inschakelen en knop OK in het venster Windows 10 Internet Explorer Internet-opties

 6. Kiezen OK als u wordt gevraagd met een Waarschuwing! dialoogvenster, met het advies dat: De huidige beveiligingsinstellingen brengen uw computer in gevaar.

 7. Sluit Internet Explorer en open het vervolgens opnieuw.

Controleer of de beveiligde modus echt is uitgeschakeld door de instelling opnieuw te controleren, maar er zou ook een kort bericht onder aan Internet Explorer moeten staan ​​waarin staat dat deze is uitgeschakeld. Probeer opnieuw de websites te bezoeken die uw problemen veroorzaakten om te zien of het herstellen van de beveiligingsinstellingen van Internet Explorer op uw computer heeft geholpen.

Windows-registermethode

Een geavanceerde manier om de beveiligde modus in Internet Explorer uit te schakelen, is via het Windows-register.

 1. Open de Register-editor.

  Voer het menu uit in Windows 10 met de opdracht "regedit" erin getypt

 2. Gebruik de mappen aan de linkerkant om de volgende sleutel in de HKEY_CURRENT_USER-component te openen: SoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionInternet Settings

 3. In de Internetinstellingen sleutel, open de Zones subsleutel en open vervolgens de genummerde map die overeenkomt met de zone waarin u de beveiligde modus wilt uitschakelen.

  • 0: Lokale computer
  • 1: Intranet
  • 2: Vertrouwde sites
  • 3: internet
  • 4: Websites met beperkte toegang
 4. Maak een nieuwe REG_DWORD-waarde met de naam 2500 binnen de zone.

  Register-editor in Windows 10 open voor internetinstellingen, Zone 1, met document 2500 gemarkeerd

 5. Open de nieuwe waarde en stel deze in als 3 om de beveiligde modus uit te schakelen (0 maakt het mogelijk).

  Windows 10 register DWORD-waarde voor het uitschakelen van IE-beveiligde modus

Lees meer over het beheren van instellingen voor de beveiligde modus op deze manier in deze Super User-thread.

Meer informatie over IE-beveiligde modus

 1. Beveiligde modus is niet beschikbaar als Internet Explorer is geïnstalleerd op Windows XP. Windows Vista is het oudste besturingssysteem dat dit ondersteunt.

 2. Probeer andere manieren om internetopties te openen om de instelling van de beveiligde modus te wijzigen. Een daarvan is met het Configuratiescherm, maar een nog snellere methode is via een opdrachtprompt of het dialoogvenster Uitvoeren, met behulp van de inetcpl.cpl opdracht. Een andere is via de menuknop van Internet Explorer in de rechterbovenhoek van het programma (die u kunt activeren met de Alt+X Toetsenbord sneltoets).

 3. U moet software zoals Internet Explorer altijd up-to-date houden. Zie Internet Explorer bijwerken als u hulp nodig hebt.

 4. De beveiligde modus is standaard alleen uitgeschakeld in de Vertrouwde sites en Lokaal intranet zones, daarom moet u het vinkje handmatig verwijderen Schakel beschermde modus in selectievakje in de internet en Beperkte sites zones.

 5. Sommige versies van Internet Explorer in sommige versies van Windows kunnen de zogenaamde Verbeterde beveiligde modus gebruiken. Dit is ook terug te vinden in de internet Opties raam, maar onder de Geavanceerd tabblad. Als u de verbeterde beveiligde modus in Internet Explorer inschakelt, moet u uw computer opnieuw opstarten voordat deze van kracht wordt.